Burger Blog

Tiszavirág, Szeged

2015. június 12. Jancsa Jani

Ha kellene választani egy olyan várost, ami Budapest után a legtöbb résztvevőt adta a nagy burgerforradalomnak, akkor biztos vagyok benne, hogy Szegedre esne a választás. Itt több választásunk is lehet, mi most a Tiszavirág híres burgereit kóstoltuk.

2015-05-25_13_03_02.jpg

A Tiszavirág egy három éve nyílt hotel Szeged belvárosában, melynek az éttermében remek burgereket is kínálnak, szám szerint háromfélét: marha, bárány, és ráczponty. Ezek közül érthető, ha a harmadikra kezdene porcosodni, de amíg megvárjuk, hogy kiérkezzen, a látvány sem rossz: laza, nyílt hangulatú az étterem, egy bárpulttal és a lobbyval közös térben helyezkedik el, nagy belmagassággával és kellemes hangulatával.

2015-05-25_13_26_36.jpg

Kétfajta köretet kérhetünk a burgerhez, az egyik a káposztasaláta, a másik a házi sült krumpli. Mindkettő korrekt darab, a coleslaw-nál pedig sikerült egy olyan ízvilágot összehozni, amiért bármikor visszamennék - nagyon tuti volt.

2015-05-25_13_26_49.jpg

2015-05-25_13_26_57.jpg

Elsőnek a marhaburgerre mentünk rá. A zsömle is házilag készült, kicsit laposabb és sósabb jellegűt kaptunk, üdítő újdonság az egyen kalácsos bucik között. A hús többféle összetevőből készült, kapott egy korrekt külső ropogós réteget, de ennek ellenére belül omlós és szaftos maradt, nagyon bejött ez a koncepció. Került még bele házi hambiszósz, zöldségek, valamint egy szintén home-made hagymalekvár.

2015-05-25_13_26_45.jpg

2015-05-25_13_28_07.jpg

A második burger bárányhúsból készült, jó kis zöldfűszerekkel dúsítva. Itt az extrát többféle dolog is szolgáltatta: az egyik például a keleti nyitás szellemében egy jó kis padlizsánszelet volt, grllezve. Azután itt még nem álltunk meg, és a szósz is elég messzire röpített el minket a távol-keleties ízvilágával.

2015-05-25_13_41_17.jpg

2015-05-25_13_41_08.jpg

Meg kell mondjam, engem már a megérkezés pillanatától kezdve a ráczponty burger hozott legjobban lázba, elvégre ha valamiért, akkor ezért érdemes újragondolt burgereket készíteni. Jelen esetben ez úgy nézett ki, hogy került bele egy paprikás tejföl mint hambiszósz, valamint a hús is hal volt, egy pontyfilé, bőrén lesütve. Végül pedig sült hagymakarikák koronázták meg a ropogósra sült filét. És az íze? Hát, pont olyan jó, ahogyan azt elképzelitek: tuti.

2015-05-25_13_55_59.jpg

2015-05-25_13_56_46.jpg

2015-05-25_13_57_20.jpg

A burgerek 2150-től 2450-ig terjednek, ebben már benne van a sült krumpli, plusz egy sör vagy egy szörp, igény szerint. A verdikt pedig ezek után szerintem egyértelmű: ha Szegeden jártok, nézzetek utána mikor kapható burger a Tiszavirágban, aztán indulás kóstolni!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/szegedtiszavirag

Cím: Szeged, Hajnóczy u. 1/b

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr677513600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.