Burger Blog

BpBurger (127) - Terminal

2014. szeptember 22. Jancsa Jani

Nincs is annál jobb, ha az embernek születésnapja van, és ez csak fokozódik, ha még egy meghívást is kap, ráadásul egy eléggé menő helyre. Az, hogy ott a burger meg olyan, hogy behalsz rajta, végképp betetézi a dolgot.

2014-09-11 11.41.51.jpg

A Terminal nemrég nyílt a Deák téren, a régi autóbusz-pályaudvar épületében - nem tudom, hogy ez azt jelzi-e, hogy öregszem, de mi még mentünk onnan busszal. Az étterem ezáltal állati jól néz ki, úgy retro, hogy mégsem, inkább az elegáns kifejezést használnám, főleg, hogy sok kellék meg is maradt régről. Benn amúgy 120-an, a teraszon pedig 80-an tudnak leülni, ami pedig nem kevés.

2014-09-11 11.33.46.jpg

Hadzsi már várt engem, sőt a pult mögött találom Ádámot is, akivel pedig pár hónapja még egy esti W35-ös iszogatáson ismerkedtem meg - kicsi ez a szakma is. A menü mi más lehetne, mint a Terminál burger, és a hús máris felkerül a rostlapra.

2014-09-11 11.33.51.jpg

Ugorjunk előre az időben tíz-tizenöt percet, és máris megérkezünk ahhoz a pillanathoz, hogy megkaptam a burgert valamint a köretet - egészen egyszerűen fantasztikusan néz ki, erről magatok is meggyőződhettek, ha megnézitek a képeket.

2014-09-11 11.42.23.jpg

A sült krumpli egy kis frituedényben érkezik, vékonyra szelt sárgaburgonya-chips. Ez már magában is remek lenne, de kaptam hozzá egy kis tálkában egy mustáros alapú, szezámolajas mártogatóst - nincsenek szavak.

2014-09-11 11.52.53.jpg

Az érzés folytatódik a tökmagolajjal dúsított házi csalamádénál is, amit itt szintén köretnek adnak, nagyon jó fricska az unalmas káposztasaláták világában.

2014-09-11 11.42.11.jpg

A zsömle házi készítésű, paprikás, belül pirított - ennél jobbat akarva sem tudnék, könnyed, és még a színe is szép. A hús Gál Józsitól jön, 80-20-as arányú marhafartő és vesefaggyú keveréke, medium-rare-re kértem (ne hisztizzetek, hogy rózsaszín, hát milyen legyen), és hát olyan is lett, kiváló marhaíz, elegendő méret, tökély.

2014-09-11 11.42.50.jpg

A húson jó szelet cheddar olvadozik, valamint paradicsom kapott még helyet, de ha alátekintünk, ott indul csak az igazi bugi!

2014-09-11 11.43.41.jpg

Alul a már fentebb említett mustáros szósz fekszik, rajta egy kevés a csalamádéból (nesze nekem - de ez olyan minőségű, hogy azt mondom, ilyet bármikor), ezen pedig a rostlapon kicsit megfonnyasztott lilahagyma, és ropogós bacon - ez már a mennyország?

2014-09-11 11.48.18.jpg

Nem, mert az utána érkezett, túrógombóc formájában, melyről talán nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legjobb az országban, pedig itt sincsenek nagy titkok, csupán minőségi alapanyag és jól összehangolt összetevők (édes, savanykás, habos, ropogós).

2014-09-11 12.16.54.jpg

A burger 2890 forintba kerül, és ezért az árért ez egy olyan kaja, amiért gondolkodás nélkül indulhattok, simán bennevan a legjobb 5 burgerben a városban - és ez nem vicc.

Adatlap

Nyitvatartás: 11-23/03.

Cím: 1051, Erzsébet tér 11.

Honlap: http://terminalrestaurant.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/terminalrestaurant

Telefon / asztalfoglalás: (30) 419 5040

4sq: http://goo.gl/93XEUc

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr326709925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása