Burger Blog

Meccsnéző Miniburgerek

2014. július 07. Jancsa Jani

Lassan közelít a vébédöntő, és ezt én sem hagyhattam szó nélkül, csináltam három nemzet-specifikus miniburgert, amivel el tudjátok majd kápráztatni a haverokat is meccsnézés közben!

 

Hozzávalók 6 burgerhez:

-6 minizsömle
-40 deka darált marhahús
-4 szelet bacon
-1 üveg cider
-2 fej lilahagyma
-2 paradicsom
-1 mozzarella
-4-6 bazsalikomlevél
-10 deka fekete olívabogyó
-1 doboz kapribogyó
-olívaolaj
-1 avokádó
-1-2 csilipaprika
-1 lime
-1-1 csomag petrezselyem és koriander
-1 fej vöröshagyma
-2-3 gerezd fokhagyma

Három miniburgert kell elkészítenünk a meccs kezdetéig: egy odavágós olaszt, egy bődületes brazilt, és egy arcátlan angolt.

2014-06-20 18.54.46.jpg

Olívabogyókrém:

Ha van egy aprítónk, dobjuk bele az olívabogyót, pár szem kaprit, és egy kevés olajat, majd pürésítsük. Ha nincs, akkor sem esünk pánikba: egy mozsárban törjük össze mind, ízesítsük ha kell, majd tegyük félre.

Avokádókrém:

Az avókádót félbevágjuk, magját kiszedjük, és egy kanállal kikaparjuk a belsejét egy tálba, majd egy villával összetörjük, és igény szerint ízesítsük.

SzuperSalsa:

Egy paradicsomot nagyon apróra kockázunk, ugyanígy teszünk egy fej vöröshagymával, a csilivel, a fokhagymával, a petrezselyemmel és a korianderrel is, majd egy lime levét ráfacsarjuk, és ízesítjük. Ha van aprítónk, ez a munka megint sokkal egyszerűbb, mert csak mindent beledobunk, és csá-csá.

Cideres hagymalekvár:

Felkarikázunk két lilahagymát, kis olajon megfonnyasztjuk, majd teszünk rá egy kis cukrot, aztán egy két perc múlva felöntjük olyan egy-másfél deci ciderrel. Közepes lángon mire ez elfő róla, jó is lesz.

Fogunk egy serpenyőt, és két körben megsütjük a húspogácsákat, négyet simán, kettőre pedig a fordítás után cheddart olvasztunk, persze sózni és borsozni előtte ugye nem felejtjük el. Ha ez megvan, kiszedjük, és kisütjük a félbevágott bacont is, utána pedig egy-egy paradicsom és mozzarella-karikát is, utóbbival vigyázva, szét ne folyjon (megpróbálhatjátok a húsra is ráolvasztani).

2014-06-20 18.59.42-1.jpg

Ha mindez kész, a félbevágott minizsömléket megpirítjuk, majd jöhet a tálalás!

A királynő angol burgere: a zsömlére egy kevés hagymalekvár, rá a sajtos hús, rá két szelet bacon, védelmező keresztet formálva, a tetejére pedig ismét hagymalekvár, és kalap.

Őrületes olasz burger: alulra friss bazsalikom, rá a hús, erre az olvasztott mozzarella, olívakrém, a grillezett paradicsom, majd kupak.

Búfelejtő brazil burger: a zsömlére jöhet a salsa, rá a hús, felül pedig az avokádókrém zárja a sort a buci alatt.

Ha tetszett a post, kövessetek Facebookon és Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr166452541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása