Eljött a videók hete! Minden nap mutatok egy videót, amit talán már láttatok, de talán még nem! Ezek a Street Kitchen gasztromagazinban jelentek meg eredetileg, és most pedig ide is belistázom őket.
Ez a videó volt az első a csatorna idei indulásakor, és egy valódi szerelemburgert készítettem benne!
A Zsötemburger valójában nem egy szendvics, hanem a szerelem két zsömle között. Ráadásul, ha ez nem lenne elég, teletömtem olyan afrodiziákumokkal, amelyektől garantáltan állni fog a bál, ha a szátokba teszitek eme finom falatokat!
Jani vágykeltő káposztasalátája
Egy-egy fej káposztát és édesköményt, valamint egy szál angolzellert felvágunk csíkokra, majd mindezt beleöntjük egy salátástálba. Egy kis tálban összekeverek egy jó adag majonézt egy kupica folyékony füsttel, teszek bele egy kevés ecetet, sót, és mustármagot, majd egy habverővel jól összekeverem. Ha ez kész, beborítom vele a zöldségeket, majd miután ez megvan, egy kevés kapormagot hintünk rá.
Cupido epres ketchupja
Fogunk egy fél doboz paradicsompürét, beleöntjük egy aprítóba, majd megküldjük olyan 10-15 deka eperrel. Szórunk bele egy kevés füstös pirospaprikát, ecetet, római köményt, cukrot, és végül egy fej csilivel koronázzuk. Összemixeljük, és már kész is, ízlés szerint még az ízeken balanszolhatunk.
Vénusz osztrigája
Az osztrigát óvatosan kibontjuk, majd ha ez megvan, a levét leöntjük, és kukoricaliszt - tojás - zsemleporzsa panírba forgatjuk, az óvatosabbak kétszer is. 180 fokra hevített olajban pár perc alatt ropogós aranybarnára sütjük.
Ámor húspogácsája
15-18 dekás marhahúspogácsát megformázunk (az én tippem például a nyak 75-25-ös hús-faggyú aránnyal), a közepén kis bemélyedést formázunk, majd mindkét oldalán, kis olajon ha szükséges, a kellő ideig sütjük (2-4 perc, a kívánt átsültségtől függően), majd pihentetjük az összeszerelésig.
Ha mindez megvan, kettévágjuk a zsömlét, ezt megpirítjuk a hús szaftján a serpenyőben. Ha ezzel is végeztünk, ráütünk egy tükörtojást is a serpenyőre, a zsömlékre pedig elkezdjük felhalmozni a belevalókat.
Alulra jön az epres ketchup, rá pedig a káposztasaláta. Erre következik a hús, még egy pöttyenet ketchup, rá az osztriga, és végül a tojás, szigorúan szív formában.
Ha igazán eltökélt vagy, bontasz mellé még egy pezsgőt is, és a maradék epret pedig a poháron szervírozod.
Jó ét-vágyat!
TETSZETT A VIDEÓ? KÖVESS BE FACEBOOKON, VAGY INSTAGRAMON, MERT OTT ÉRKEZIK A TÖBBI! ;)