Burger Blog

BpBurger (17) - Déryné Bisztró

2012. augusztus 09. Jancsa Jani

Fura dolog ez a hamburger, az ember hozzá van szokva, hogy megkapja kis noname bodékban, gyorséttermekben, bevásárlóközpontokban, marhából, sertésből, patkányból, csalamádéval. Nem is feltétlen az illusztris szakmák csúcsa burgerbloggernek lenni. De akkor, amikor egy 98 éve működő bisztróban olyan kiváló marhaburgert adnak, amire te is csak bólintani tudsz, bátran mondhatjuk ki azt, hogy egy lépéssel közelebb vagyunk a tökéletességhez.  DSCN1814.JPG

A Déryné a Krisztina tér tőszomszédságának egyik emblematikus, hovatovább a sznobizmussal gyakran azonosított helye, melynek gyanúm szerint erősen táptalajt adhat az ott éjfél körül megjelenő törzsközönség is. Mivel korábban még nem jártam ott, az áraikat nem tudtam mihez kötni, de amikor megjelent egy kupon - igaz, csak este tíz utáni étkezésekre - biztos voltam benne, hogy eljött az én időm.DSCN1815.JPG

Szombat este, fél tizenegy felé jártunk az érkezéssel, és annak ellenére, amire számítottam, kinn és benn is bőven volt hely. A rendelésfelvétel máris érkezett, italnak pedig egy bodzás limonádét kértünk; benne szőlőszemekkel, és olyan élénkséggel, frissességgel érkezett, amilyet én már régen ittam. Lehet, hogy a sok menta volt az oka, nem tudom, de tökéletes ébresztés volt a harminc fokos melegben.DSCN1809.JPG

Aki már elhaladt az étterem előtt, az láthatta, hogy a külsőségekre nincs oka az étteremnek panaszkodni, gyertyák, lampionok, faberendezések, a háttérben a kivilágított templommal - olyan körülményeket adnak a vacsorának, melynél jobbat kívánni sem lehetne. A többi kajáról most nem fogok annyira írni, talán majd a másik blogomon, mindenesetre csak annyit, hogy egy remek hűsítő paradicsomleves, életem első, és legjobb pisztrángtatárja, valamint egy csodás kacsamell füstölt kolbászos (!) lecsóval voltak még a résztvevői a vacsorának. A lényeg mellett.DSCN1824.JPG

A burger fémtálcán érkezett, kis fémpohárban sült krumplival, céglogós zsírpapíron, mely össze volt csíptetve a szélén, igen ízlésesen tálalva. Először a krumplival kezdtem, melyet ha be kéne sorolni, akkor a "cipőfűző" fajtájúak közé esne: hosszabb, vékonyabb, ropogós darabok vártak az elfogyasztásukra. Valami eszméletlen jó íze volt, mondjuk alapból nyilvánvaló, hogy kézi vágású, nem mirelit, és mint később kiderült, kétszer is volt átsütve, magas hőmérsékleten, tehát ahogy a legoptimálisabb. Az eddig tesztelt helyek közül ki merem jelenteni, hogy itt kapható a legjobb köret, amit ettem, ráadásul a mennyiséget is komolyan vették, és egy tisztességes adagot kaptam.DSCN1819.JPG

DSCN1821.JPG

Az első harapás a rendes méretű hamburgerbe sem okozott csalódást, mivel rögtön több dolog is nyilvánvalóvá vált. Az egyik, hogy a hús nem agyonfűszerezett (hála az égnek), hatalmas darab, és kérdés nélkül maximum mediumra sütötték át - szeretem, ha a konyha tudja definiálni magát, bár megnézném az egyszeri szőke ciklont koktélruhában (akikből most este minimum három is volt), aki elkezd reklamálni emiatt - bár ő inkább kagylót fog enni, az is igaz. A tárgytól viszont eltértünk.DSCN1822.JPG

A zsömle szezámmagos, és tuti házi készítésű, hiszen a Dérynében egy pékség is üzemel, ennek megfelelően tökéletes állagú, tömörségű, minimálisan édeskés, kalácsos jellegű, mely az átpirítással együtt éri el a tetőpontot. A felső rétegen egy paradicsompaszta húzódik, az alatt pedig egy emberes vastagságú cheddar sajt, bacon, és a hús, majd pedig paradicsom és saláta. Valahogy a sajt az egésznek az összefogója, olyan fantasztikus ízzel rendelkezik, amit mindig keres az ember, ha burgert eszik. Vele együtt érkezik a bacon, közepesen vastag, nagyon ízes. A hús árnyalatai a barnától az egészen sötétvörösig húzódnak a belseje felé, az állaga pedig ennek megfelelően eléri akár a krémeset is - aki ezt nem szereti, az itt fontolja meg a dolgot, de legalább is beszéljen a pincérével, én viszont imádom az ilyet, szóval csillagos ötös, alsó hangon.DSCN1823.JPG

A burger korrekt méretű, a korábban említett rendes adag krumplival együtt én úgy jóllaktam, mint a duda. Egy fajta hamburger van összesen, igaz, kérhető marhából és csirkéből, 2980-ért. A limó 850 volt, szóval az árak nem alacsonyak, de a minőséggel tökéletesen összhangban vannak. A honlapjuk annyira nem informatív, viszont az FB-n ezernyi igazán jó kép van életképekről, ételekről, szóval érdemes böngészgetni, garantáltan megéheztek. Sajnos a mellékhelységre elfelejtettem benézni, de álíltólag az is gyönyörű, úgyhogy a verdikt nem is lehet más, mint az, hogy este irány a Déryné, ne várjátok meg, amíg egy évszádazos lesz, és kóstoljátok meg a burgert. Egy élmény lesz, garantálom.DSCN1826.JPG

Adatlap

Nyitvatartás: 7.30-24.00

Cím: Krisztina tér 3., Budapest, Hungary, 1013

Honlap: http://www.bistroderyne.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/derynebisztro

Telefon / asztalfoglalás: (1) 225 1407

4sq: http://goo.gl/cWBii

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr184701133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fighting 2012.08.09. 10:40:41

Az árak rendben vannak?
Ennek a méretnek a dupláját, a látottak alapján azonos minőségben, Salzburgban 8 euróért kaptam meg. De biztos a Déryné tud valami extrát Salzburghoz képest, hogy a jelenlegi árfolyamon számolva majd 50%-l drágább.
Vagy csak ennyivel jobban élnek azemberek Magyarországon.:P

Anti Anyag (törölt) 2012.08.09. 10:41:43

Nem semmi mi lett a Déryné-ből. Amikor utoljára ott jártam még egy lepukkant hely volt és társkereső bulik voltak benne. Gyakran jártam arra, mert a barátnőm a szomszédjában lakott.

A fotók mindent elárulnak, épp ez a hely a bizonyíték arra, hogy jó minőségért lehet magas árat kérni.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.08.09. 10:42:03

@fighting: nemrég voltam én is ott, Te hol ettél burgert?

ideasz 2012.08.09. 10:50:28

rablóország ez....

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.08.09. 11:09:54

No várjálcsak 2980 meg az üccsi nyolcszázvalamennyiért?
Szóval Londonban élek, itt eszema burgereket, de még így is megemeltem a szemöldökömet, noha a belvárosi menő étteremburgerekhez viszonyítok, nyilván nem a külvárosi arab kifőzdéhez. Ennyire nem lehet drága Budapest...
Egy ilyen luxusburger nehogymár ezerötszáz fölé menjen, mert sírvafakadok! (by the way a fotókon elég aprókának tűnik, és a krumpliadag is elég vérszegény)

gentry 2012.08.09. 11:10:20

Nyers húsos hamburger 3 ezerért. Gyönyörű...

230e 2012.08.09. 11:15:24

Soknak tűnt, és még most is az.
Aztán gyorsan megnéztem a kimondottan ilyen helyeken kínáló helyeket, és már nem tűnt annak.
Bár a Dérynében kint ülve kevésbé villogsz. :-)

230e 2012.08.09. 11:20:15

@Eltévelyedés: a kaja üdcsivel kb. 10 font az Alagúttól 3 percre Budán, egy kimondottan posh helyen. 2 óra angol minimálbér, 10 óra magyar.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.08.09. 11:25:48

@230e: Nekem jó lesz akkor a jégpályás is, ahol elvileg megvolt a minőségjavulás. ott mintha ezeröccá körül alakult volna az ár. Ami. hát.. Oké, végülis belefér. de ez? ez... És ezek a helyek megélnek, keziccsókolom? Nem látom a célközönséget.

USA burger 2012.08.09. 11:44:30

A parasztvakítás csúcsa... már ahogy kinéz elmegy az étvágyam... Mi ez a kalács-zsömle burger kultusz? Ha kalácsot akarok enni, akkor kalácsot eszek... Ki találta ezt ki, hogy kalácsos zsömlével jó a burger?
Az IGAZI burger így néz ki:
www.chilis.com/EN/Pages/menu.aspx
.. ja és 10dollár a legdrágább!!!
Magyarország pörköltország (amivel nincs is baj), nem burger-land.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.08.09. 11:46:36

@230e: Igen arra, és ha elolvasod a cikket, meg az első 20 kommentet, akkor látod, hogy az étteremvezető sűrű bocsánatot is kért a gyalázatos husi miatt, és azt ígéri, hogy már rendben van:)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.08.09. 11:47:27

@USA burger: na ezen dolgozunk, hogy ez ne maradjon így :)

triumphator · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2012.08.09. 11:53:59

jó is az, ha el lehet adni egy bodzaszörpöt és egy burgert fájndájningnak aranyáron.
szerintem a burger pont nem ilyen helyre való, ez egy gyorskaja, annak minden előnyével és hátrányával. éhes vagy, megveszed, betolod, nem vagy éhes - ennyi.

230e 2012.08.09. 12:20:41

@Eltévelyedés: Igen, megnéztem, de onnan 3 perc gyalog a Kertem, és ott elég jó hambi volt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.09. 13:06:05

3 rugóért Szarvaspörköltet kapok Balatonon, de3800-ért lecsós libamájat, hagymás krumplival.

janper 2012.08.09. 13:22:29

@Eltévelyedés: nem tudom, en multkor harom emberre tobb, mint 80000 forintnak megfelelo penzt fizettem Londonban, sztek, sultkrumpli, sor es desszert. A minoseget meg kell fizetni, 3000 forint az 8 font, azert nem kapsz jo burgert itt sem.

Phylemon 2012.08.09. 13:42:06

Gratulálok, hoyg éppen a kádári és azt követő titkosszolgálatok egyik kiemelt törzshelyét sikerült megtalálnotok, ahol az utolsó pénztárosig is mindenki tudott a bemikrofonozott asztalokról, ha jól emlékszem még 2004-2005-ben is. A tulajdonosnak tehát bőven van ma is kellő élet-étel tapasztalata, de hogy bárkinek gusztusa legyen oda betenni a lábát, az sok.

mojoking77 2012.08.09. 13:46:06

Ennyi rinyalos pocsot, mar elnezest. Kerte valaki, hogy ott egyetek? A Fanni burger tenyleg olcsobb, bar egy jo par eve mar a kutyam se eszi meg... Vagy menjetek McDolald's-ba, az olcso..
Nekem kifejezetten felkeltette az erdeklodesemet. Ha lesz egy kis idom, mikor legkozelebb hazamegyek, mindenkep megnezem.. Mondjuk a kovetkezo alkalomra egyenlore a Ring van betervezve. Szerinted melyik a jobb? Most meg van lehetoseg valasztanom..

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.08.09. 14:09:55

@mojoking77: első körben szerintem a Ring tökéletes választás :)

mojoking77 2012.08.09. 14:21:48

@speed: Kosz, szombat estere kell szerinted asztalt foglalni, vagy eleg, ha siman "beesek" az utcarol?

BTW, nem olvastam vegig az osszes postot, illetve csaladunkban inkabb felesegem a burger-fan (bar nem latszik rajta),de a Bock Bisztrot probaltad mar? Szeinte nagyon finom, es hatalmas adagot adnak (ezt a reszet mar en is tudom tanusitani..) Viszont oda szinte biztos, hogy foglalni kell asztalt.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.08.09. 14:24:20

@mojoking77: sztem foglalj :) Bock is tervben van, csak az sem olcsó móka ám...

Szaktanár 2012.08.09. 14:25:14

@Eltévelyedés: én is megemeltem a szemöldököm. épp most fejeztem be az ebédet, akkora adag, h elég naponta egyszer ennem, úgy, h fizikai munkát végzek, napi 10-12 órában - sajnos nem túlzás, mielőbb találnom kell egy normális munkahelyet. szóval az ebéd: hatalmas adag frissen sült sültkrumpli, 8 csirkeszárny, ketchup, egy dobozos üdítő. 3 font.

nofish 2012.08.09. 15:44:37

Én imádom a Dérynét, olyan hangulat árad a helyből, hogyha beülsz, arra az időre te is francia nagypolgárnak érzed magad. A múltkor burgert ettem én is, de ennyi ódát nem zengtem volna róla, egyrészt főleg a hús miatt, amit én kizárólag well-done-ban szeretek, de egy ilyen vastag húspogácsát nem is tudnának teljesen átsütni, mert a külseje megégne... Továbbá se íze-se bűze, tehát egy adag félig nyers darálthús annyira nem dobta föl a napomat. Ha már ennyit kipengetek egy burgerért, akkor TGI, amit imádok. De oké, a fűszer egyéni ízlás dolga. Sajnos a sajt is kevés volt. :( A limonádé viszont zseniális, és a posztíró nem írta, de a helyben sütött bagettekből egy kosárkányit mindenkinek kivisznek, kis üvegkehelyben sós vajjal, hát az valami fenomenális. A szomszéd asztalnál ülő amerikaiak meg is hagytak 2 szeletet, majdnem elkunyiztam tőlük!
Sznobság ide, vagy oda, egyszer (és ha teheted, többször) is érdemes beülni egy szép estén, mert élményt kapsz cserébe.
(Legközelebb muszáj lesz borjúbécsit ennem, hatalmas, illatos, és nagyon jól kinéző krumplipüré jár mellé!)

protézisesh 2012.08.09. 15:55:59

4000Ft egy burger meg egy limonádé. Az anyjukpicsáját, bazmeg!...

Nem szokásom így nyilatkozni, de ha texasban elém tudták tenni a helyi marhából, baconnal, cheddarral, meg kenyérkosárnyi hasábbal az akkora burgert, hogy a 107 kilóm ellenére az egész napos fizikai munka után is alig bírtam megenni (ja, meg persze coke free refill volt, vagyis ha 8szor iszod ki a poharad, akkor 8szor töltik újra), mindezt 10 (TÍZ) amerikai dollárért (1 mexikói mezőgazdasági vendégmunkás egyórai bére), akkor itt mi a büdöslóvalagát lehet elkérni itt káeurópában négyezret egy fastfood-ért?

nem értem én ezt a világot...

ProPrimo 2012.08.09. 16:15:09

ejh, ha elmennék Salzburgba vagy Londonba hamburgerezni, az útiköltségből sokszor jót ennék a Dérynében...
a fikázók egyék az olcsó, de ennek minden bizonnyal jó minőségű burgereiket.
a Déryné árai itt vannak, akinek nem tetszik, nem ezt eszi. amúgy meg a bundás kenyerük is jó (bár annak az árából egy kiló kenyeret kisütök a megfelelő mennyiségű tojásból :D )

NickJ 2012.08.09. 17:09:02

"mi a büdöslóvalagát lehet elkérni itt káeurópában négyezret egy fastfood-ért?"

Az éttermi hamburger nem fastfood, az ugyanolyan főétel, mint a bécsi szelet sültkrumplival. A valódi citromból és szőlőből készült limonádé nem említhető egy napon a texasi coke-nak nevezett lóhúggyal. És a Déryné eleve nem olyan hely, ahová naponta be kellene térned.

Vannak hibái (pl. a felszolgálók messze nem tökéletesek), de a színvonalhoz képest nincs nagyon túlárazva, rajta van a pesti toplistámon az ételek igényessége alapján.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.08.09. 17:12:05

@Szaktanár: Megírod, pontosan merre van? 3 fontért ez akkor is kiváló, ha kifőzdés cucc, megkóStohlnám:)

a Zamboni nem egy tészta 2012.08.09. 17:34:25

Néhány dolog: fájó, hogy egy rendes burger már fine-dining, de ez nem a Déryné hibája, hanem a szart áruló bódéké.

Viszont a cucc nagyon drága. A manga cowboyban pl. gyakorlatilag fele ennyi, de sok hasonló helyen jóval olcsóbb.

a Zamboni nem egy tészta 2012.08.09. 17:36:22

@a Zamboni nem egy tészta: igaz, ami igaz, a környezet, a kenyerek... elsőrangú, de éppen ezért, ha beülök oda, nem burgerért ülök be.

Kedves posztíró: cipőt a cipőboltból :)

Mr. Ligthman 2012.08.09. 17:58:04

A Déryné nagyon jó hely. Pont. De átlag fizetéshez drága. Pont. Hamburgerben nekem is a Fanny büfé és a Dodo büfé burgere jön be. Ízlések és pofonok... A Ringben voltam, megkostóltam az agyondicsért hamburgerüket, de nekem nem jött be. Maradok az 590.- forintos Dodó sajtburgernél.

Jokerpofa 2012.08.09. 17:59:18

@Szaktanár: aztán a csirkeszárny (btw annál csak a csirkefarhát lehet olcsóbb ) mióta marhahús, hogy a burgerhez hasonlítod? :)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.08.09. 18:16:30

@a Zamboni nem egy tészta: épp ez a postnak is a lenyege: ha a Dérynében van cipő, akkor az bizony cipőbolt :)

Shopping 2012.08.09. 18:18:45

Jót még nem olvastam a Dérynéről, ezért nem is mentem el oda.

Sem a kiszolgálást, sem a minőséget nem dícsérték. :(

Azért mert a celebek oda járnak, nem lesz egy hely jó.

Azért mennek oda az emberek, mert tudják oda járnak a fontos népek.

Sznobizmus

ScoTTThun · http://candc.blog.hu 2012.08.09. 18:40:34

Kár, hogy a pincérek katasztrófálisak. Ha elfelejted a borravalót, akkor rád szólnak, ha nem elég, akkor szóvá teszik. Bocs, de pl. egyszer voltam külföldi vendéggel és marha kellemetlen lett az egész. Nem elég, hogy drága és csak duma a jó minőség, még ilyenek it történnek a vendégekkel.

(Ahogy látom nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel.)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.08.09. 18:50:05

@ScoTTThun: jogos, azt elfelejtettem beleirni, hogy amikor az elejen leadtuk a kupont a pincer kozolte, hogy de azért ha szervizdijat szeretnenk adni, akkor azt keszpenzben lehetseges majd... WTF?

a Zamboni nem egy tészta 2012.08.10. 08:47:10

@speed: akkor a TESCO is cipőbolt, és az Auchan is barkácsbolt...

protézisesh 2012.08.10. 10:18:02

@NickJ: éttermi hamburger? A fentebb említett texasi burgere(i)m egyike sem üvegtigrisből származott, pincér hozta, étteremben.

Nézzél már körül ezen a lapon, hogy 7-10 USD között (segítek: 1500-2200Ft) milyen ÉTTERMI burgereket adnak körettel:
www.chilis.com/EN/Pages/menu.aspx?RestaurantID=001.005.1340&OnlineEnabled=True

Mellé 2,25dollárért (=500Ft) a korlátlan kólafogyasztás. Ha jól tudom, a bpi éttermekben a 0,2 üveget adják 3-400 körül.

És a 10 dolláros fogyasztás mellé van egy ajtónálló, aki leültet az asztalhoz, egy másik, aki mosolyogva kiszolgál és akkor is mosolyog, ha nem adsz borravalót. Sőt, felajánlja, hogy (mivel a feleségednek úgyis hozza a kávéját teakaway-re) szívesen hoz neked is még egy kólát az útra.

Vendéglátás, szolgáltatás. Mo-on ez a lehúzást, átbaszást, palimadárnaknézést jelenti az esetek 95%-ában. Ár-kategóriától függetlenül.

Egy kiló citrom 300Ft, abból alsó hangon is kijön öt liter limonádé, amibe a 4 szem szőlő (kilója 500Ft) meg az egy mentalevél (volt benne?) további 30Ft-ot ad hozzá. Hadd ne mondjam, mi van, ha 1 limonádéban igazi az egy gerezd citrom, a többit meg az aro/gazdásgos/Olympos adja?

@speed: Ehhez csak gratulálni tudok. Az ilyen helyeken megérné nekem azt a 850Ft-ot, hogy az egész puccos limonádéját a pofájába borítsam az ilyen tahónak.

@USA burger: most nézem, neked is ők tetszenek? :)

@ProPrimo: "ejh, ha elmennék Salzburgba vagy Londonba hamburgerezni, az útiköltségből sokszor jót ennék a Dérynében..."

te gyökér, ha Salzburgban, Londonban, Houstonban a 10dolláros hamburgerből (ami ugye ott egy ÓRAI bér, nem egynapi kereset a dolgozó népnek) is ki tudják fizetni az udvarias pincér bérét, az adókat, a számláikat, akkor nem fura, hogy Budapesten 15 dollárba kerül a feketén foglalkoztatott udvariatlan picéres, számla nélkül beszerzett alapanyagos, nyugta nélkül felszolgált burger? He?

"a fikázók egyék az olcsó, de ennek minden bizonnyal jó minőségű burgereiket."

1.) ami drága, az egyáltalán nem biztos, hogy jó is. Főleg ételben.
2.) költség + haszon = ár. Ha Mo-on TUDOTTAN alacsonyabbak a költségek, és magasabbak az árak, mint a világ tetszőleges nagyvárosában, akkor ott valszeg a betervezett haszon pofátlan, amihez én köszi, de nem kívánok asszisztálni.

Szaktanár 2012.08.10. 13:47:21

@Eltévelyedés: megírom privátban:)

@Theodoro: na jó hát persze nem marha. de nagyon finom:)

ProPrimo 2012.08.10. 19:01:25

@protézisesh: írhatnék egy ilyen választ is neked: látom, szar kedved van. visszafogtad a fingást, ami felkúszott az agyadba, s hozta a szarabbnál szarabb gondolatokat, fikázást.
olvass, te emberféle, s ha fikázni támadna kedved, állj a tükör elé, teh, gyökhérh.
de nem teszem, mert látom, ez a blog nem neked szólt.

gastrobloggers 2012.08.11. 12:40:49

csááá mindenkinek. egy kis matek:

1. az USA-ban az éttermekben nem 27% az ÁFA, hanem kb 8-9, amitől alapból minden 20%-kal olcsóbb. Viszont az elvárt borravaló a vendéglátó helyeken 15%, 6 fő fölött pedig az éttermekben 20% szervizdijat számolnak fel...

Alább egy amerikai Déryné szintű burger netto ára egy belvárosi helyen (az USA-ban mindenütt net árakat irnak ki): a sajtburger 19USD = 4180.Áfával 4535. Borravalóval 5200...

Ha az éttermi Áfa itthon 8,5% lenne, akkor a Déryné Burger a burgonya nélkül 2000 alatt lenne, borravalóval kb 2200.

balthazarny.com/menus/dinner.pdf

2. És még valami: a burger árában a világon mindenütt benne van a hely fenntartási költsége, rezsije, bérleti dija, mert ugye azt is meg kell fizetni...a bérleti dijak a belvárosban, belbudán simán hozzák az amerikai szintet, az áram és gáz pedig konrétan sokkal drágább.. Ha pedig a vendéglős ezeket nem kalkulálja bele, akkor egyszerűen be kell zárnia.

Ráadásul egy korrekt tiszta médium bészin burgerhez korrekt bészint kell venni, számlásan, az összes bizonyitvánnyal. Ez pedig a beszállitónak sem olcsó, pont 2x-3x annyiba kerül, mint a sarki burgereseknél árult löncshús, amit amugy jól át is sütnek, mert véresen ki sem merik adni az összetevők miatt....

úgyhogy good luck. ami olcsó, annak hidd el, meg van az oka...az egész világ igy működik.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.11. 13:08:51

@gastrobloggers: Ez a matekpélda akkor érne valamit, ha mellé lenne írva, egy átlagkeresetből hány db vásárolható.

protézisesh 2012.08.11. 13:46:00

@ProPrimo: @gastrobloggers: nektek van igazatok, a deryneben kimondottan olcso a burger, meg szerencse, hogy egyaltalan lehet kapni... Sot, a krisztina krt dragabb mint also manhattan, vvagy a piccadilly circus, egyetek ott sokat!

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.08.11. 14:14:19

@gastrobloggers: én már azt várom, ha egyszer eljutok a Hard Rock Caféba, hogy fog elszabadulni a pokol :D

Csillivilli tündérrózsa 2012.08.11. 18:13:02

Sajnos nem tudom mekkora maga a burger, mert a képen akkorának tűnik, mintha elférne a tenyeremben. A hús kiábrándítóan nyersnek tűnik. Nem tudom mennyi és milyen hús van benne, de ennyi pénzért már fél kg bélszínt veszek (annyi biztos nincs benne).
Állandóan fikázzák a mekit és a BK-et, hogy baromira drágák, de egy itteni hambi árából azokon a helyeken két nagy menüt lehet benyomni (akár Angus menüből is dupla hússal, dupla sajttal). Ha pedig az valakinek nem állja meg minőségileg, akkor otthon ennyi pénzből ezerszer jobbat, és többet lehet kihozni.
Azt nem tudom milyen a hangulat ott (nem is fogom megtudni, mert alapból irritálnak a sznob helyek meg az irreális árak), de nekem biztosan nem érné meg.

Csillivilli tündérrózsa 2012.08.11. 18:15:41

Plusz egy kérdés, aminek a kajához nem sok köze van.
Fb-n azt írják francia étterem. Dérynének mi köze volt a francia konyhához? Mert nekem először a név hívta fel a figyelmem, de semmi olyat nem takar, mint amit gondoltam volna.

ProPrimo 2012.08.13. 15:55:51

@protézisesh: vannak, akiknek sikerült megérteni a lényeget :D

Facelessbook · www.dont.think.so 2012.08.23. 14:30:21

@speed: Éppen akartam javasolni, hogy teszteld már le az otthoni HRC-t, és mesélj róla. Ha hazalátogatok, a felekeresendő helyek listáján előkelő helyet foglal el. Egy párat már kipróbáltam, és nagyon bejött. Pár napja pedig a San Francisco-i Cheesecake Factory-ben toltam egy sajtburgert (nem tudtam, hogy burgeruk is van). A pincérkisasszony megkérdezte, hogy hogyan szeretném a húst, milyen sajtot szeretnék bele, és sima sültkrumplit, vagy sült édesburgonyát kérek mellé. Sajnos a retorikai képességeim hiánya, valamint a lustaságom tart vissza attól, hogy képes beszámolókat küldjek. (Illetve magyar ételeken felnőtt emberként nem vagyok egy kifejezett gourmand)

Mr.Wario 2012.08.23. 17:43:58

Hát nemtom, magic burgernél fele árban kijön a hasonló minőségű cucc (pékség által készített zsemle, saját fűszerezésű hús, friss zöldségek, minden orrod elött készül, frissen sütve, stb). Aki meg azt gondolja, hogy a lakókocsis hely biztosan "proli" minőséget ad, az próbálja ki először.. nem véletlenül van 5+ezer "rajongójuk" az arckönyvön, a pozitív vásárlói visszajelzésekről már nem is beszélve. Szóval ennél a hamburgernél a "márkát" fizeted meg, kb. mint a sima fehér pólón díszelgő nike pipánál. Elhiszem, hogy jó és finom, de ugyanilyen jót és finomat adnak máshol is, olcsóbban:)

Amphetamine 2013.02.18. 19:08:46

Nem értem sokan miért hőbörögnek az árak láttán... A Dérynébe nem azok járnak, akik 300 ft-os "hamburgernek" csúfolt Tesco gazdaságos mustárban és majonézben úszó, gyorsfagyasztott húsmócsingokat esznek a sarki büfében. A minőséget meg kell fizetni. Inkább az a felháborító, amikor a magas árért cserébe nem kapod meg a minőséget, jelenesetben ilyenről szó sem volt.