Burger Blog

BpBurger (238) - Ellinon Jefseis

2018. április 19. Jancsa Jani

A görög éttermek valahol félúton helyezkednek el a népszerűség és az ismeretlenség között - bár a konyha alapjait mindenki ismeri, de ha kicsit bele kell menni, ott szoktak lenni meglepő dolgok. Most a hatodik kerületbe látogattam el, hogy a fura nevű étterem kvázi "burgerét" kóstoljam.

2018-04-16_14_31_01.jpg

Maga a helyszín az Opera oldalában található, a Hajós sétálóutcában, tehát a lokáció több, mint frankó. Bár benézve leginkább az látszik, hogy ez tuti egy elit étterem (tényleg jól néz ki), ez ne tántorítson el minket, mivel egyáltalán nem annyira durva az árszint, bár nyilván tény, hogy nem egy külvárosi falatozó.

2018-04-16_13_56_21.jpg

Még a rendelt ételek előtt érkezik egy kis fekete olívakrém pár karika olívaolajjal meglocsolt bagettel, ami a hely üdvözlőfalatja.

2018-04-16_14_00_32.jpg

Vöröslencse krémlevessel indítottam, melyben az első feltünő volt a színe, mármint, hogy zöld, de ne aggódjunk, az íze tökéletesen ott van. A benne lévő sztamnotiri krémsajt a tejszínnel és a szarvasgombás ízvilággal pedig az egyik legjobb dolog volt, amit mostanában ettem: őrületesen krémes, ízes, és az umami is ott van benne.

2018-04-16_14_08_49.jpg

Főételnek jött a burger, mármint a bifteki, ami nem más, mint borjú és sertés keveréke, fasírtba gyúrva, zöldfűszerekkel, és minden egyéb földi jóval. Ez került egy kis toronyba építve elém, egy-egy negyed pirított, igazi görög stílusú pitával, lollo salátával és paradicsommal. A fasírt kellemes, omlós és görögös, a pita pedig picit füstösre készülésével nyerte meg az ebédet.

2018-04-16_14_27_02.jpg

Köretnek házilag vékonyra szelt chipsburgonya és egy zseniális, tartár-jellegű szósz érkezett - ez utóbbiból az egész világot ki tudtam volna tunkolni.

2018-04-16_14_27_22.jpg

Desszertnek háromféle választásunk lehet: egy citromos pite (pohárban tálalva), egy rizspuding jellegű készítmény masztihával (ez egy nagyon speckó, csak Görögország egy szigetének egyik oldalán megtalálható fának a gyantája, mely ehető), valamint egy piskóta, fagyival. Nekem az első jött be a legjobban, egy klasszikus frissítő ízekkel, tökéletesen kivitelezve.

A leves 1750 volt, a "burger" 3450, a desszertek pedig 1600-1980-ig tartanak. Az Ellinon Jefseist simán tudom ajánlani, mivel az ízek totálisan rendben vannak, és megvan a kajákban az a kis plusz, amiért érdemes őket felkeresni.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/ellinonjefseis

Cím: 1065, Hajós utca 17.

A bejegyzés trackback címe:

http://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr9813842122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2018.04.20. 07:47:24

A masztika nem maga a híoszi pisztáciafa gyantája, hanem egy azzal ízesített likőr.