Burger Blog

BpBurger (236) - Epic Burger & Bar

2018. április 02. Jancsa Jani

Az Epic Burger a Corvin negyedben kezdte pályafutását, majd tavaly megnyitotta a második éttermet is a Dohány utcában, ahol ugyan maradt a street food, mégis nagyobb konyhával több ötletet tudnak már megvalósítani. Ide látogattam el most én is, hogy teszteljem az áprilisi havi ajánlatot, ami elég speckó lett.

2018-03-28_22_06_37.jpg

Az új helyszín azzal együtt, hogy nagyobb lett (konkrétan kétszintes), magán viseli az Epic színeit és dizájn kézjegyeit. Az alsó szinten foglaltam helyet, és hamarosan meg is érkeztek az előételek, melyek a legnagyobb klasszikusokból lettek összeválogatva.

2018-03-28_21_29_33.jpg

Először is helyet kapott a tálon egy kis bruschetta, minimális képzavarként feta sajtos-paradicsomos salátával. Került rá (most figyeljetek) rántott mac & cheese kocka, pankó morzsába panírozva, mennyeien olvadósan, ráadásul egy salsa szósszal mártogatónak (oké, kezdem azt érezni, hogy a kulináris kavarodás itt kifejezetten direkt megy).

2018-03-28_21_29_44.jpg

2018-03-28_21_32_04.jpg

Harmadikként jött a jalapeno poppers, mely egy nagy kibelezett paprikát takar, cheddarral töltve - és, hogy a hőség is bírható legyen, egy kis hűsítő tejföllel lett szervírozva. A megágyazás a továbbiakban tökéletesen sikerült, vártam tehát, hogy mi is lesz a havi ajánlat.

2018-03-28_21_29_39.jpg

Ha emlékeztek, talán az országban először én készítettem el azt az internet csodát, amikor is egy burgerben a zsömle az rántott sajtos makarónit takar. Na, áprilisban az Epicben ugyanez történik, ugyanis ők fogták és bevállalták ezt az amúgy technikailag elég nehéz versenyszámot, és úgy döntöttek, vállalják a kockázatot. Nos, annyi biztos, hogy kinézetre remekül sikerült ezt abszolválni, bár tény, hogy inkább a kés-villa, mint a kézzel evés lehet indokolt jelen esetben.

2018-03-28_21_44_01.jpg

Maga a burger belül nem lett túlfaksznizva: a marhahúspogácsán és a baconon kívül ment bele saláta, paradicsom, és ennyivel zárul is a sor. Itt a mac & cheese a főszereplő, amely remekül teszi a dolgát - csakúgy, mint fentebb - és a marhahússal egy tökéletes kombót alkotnak.

2018-03-28_21_45_39.jpg

Egy jó kajálásból a desszert sem maradhat el, de én ezt most becseréltem egy Epioc sizzling plate-re, melyben forró vastálon szervíroznak pácolt grill csirkemellet, krumplipürét, grill zöldségeket, valamint jó alaposan lesült cheddart és krumplipürét is. Egy valódi könnyedebb, egészséges fogás, ráadásul ízekben sem szegény - nem is maradt belőle túl sok.

2018-03-28_21_42_41.jpg

Árügyileg az előételek 890-990 forintba kerülnek, a havi burger 1890 lesz, a sistergős pedig 1990-et kóstál. Ami még újdonság amúgy az előzőekhez képest, az a koktélválaszték, melyet most nem tudtam megnézni, lévén autó, de legközelebb majd erre is sort kerítek. Ha szeretitek az original Epicet, akkor látogassatok el ide is, mert a hely szépen fejlődik, és halad előre!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/EPiCBurgerAndBar

Cím: 1074, Dohány utca 12.

A bejegyzés trackback címe:

http://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr1713800104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2018.04.04. 07:20:27

Nagyon jól kinéző, ízletes kajcsik ezek, az egyetlen bajom velük, hogy ha már csak ránézek a fotóra, már érzem, ahogy meszesednek az ereim :))))