Burger Blog

BpBurger (233) - Rosenstein Vendéglő

2018. február 05. Jancsa Jani

Ha valahol, akkor egy ennyire klasszikus családi étteremben nem biztos, hogy azt várná az ember, hogy burgerezni fog - mármint az a része, aki nincs feltétlenül képben a dolgokkal. A Rosenburger esetünkben már nem elsőre kerül fel táblás ajánlatként, szóval itt volt az ideje, hogy én is megkóstoljam.

2018-02-02_12_41_33.jpg

A helyszín a Keleti pályaudvar mögött van, kedélyes kis környék. A belső sincs túlcsicsázva, kicsit eklektikus (valamiért a klasszik Olimpia jutott róla eszembe), de félreértés ne essék, teljesen hangulatos. A felszolgálás kifogástalan, és ennek a szellemében meg is indítottuk a Nagy Zabálás kódnevű programot.

Alex egy sajtos sörlevest tolt, én pedig a hely egyik ikonikus fogására tettem le a voksom, ami nem más, mint a zsidótojás. Ez az étel lényegében egy fűszeres tojáspástétom, libazsírral és fűszerekkel, melyet marinált lilahagymával és zöldségekkel, valamint ropogós házi kenyérrel szervíroztak. Nyilván a zsír és a tojás tökéletesen teszi a dolgát, csak azzal kellett törődnöm, hogy ne csámcsogjak nagyon hangosan.

A burger előtt érkezett egy kis meglepetés: ha péntek, akkor sólet, és mivel frissen készült, bele is tudtunk nézni. Kellemesen füstös, ízes, babos fogás volt, pont remek következő lépés a burgerre való hangolódásban.

2018-02-02_12_33_49.jpg

Az említett főszereplő érkezése sem mindennapos, ugyanis egy huszáros vágással a nagytányér fejjel lefelé lett fordítva, és úgy került tálalásra a nem kevés színkavalkáddal alulfestett burger, mely messziről akár kicsinek is tűnhet, de csak a hús (mely szegy és nyak keverékéből állt) volt benne 20 deka; és mivel inkább vertikális volt, mint széles, komolyan meg kellett vele küzdeni.

2018-02-02_12_41_17.jpg

A burger zsömléje is tökéletes, egy gőzölt bao gyakorlatilag, de tökéletesen tart. A további feltétek az egyszerű, de nagyszerű kategóriába tartoznak: ízletes hagymalekvár, cheddar, és egy kevés Sriracha, de azt kábé meg se érzed.

Köretnek érkezett házi tortillachips, egy kevés római köményes ízvilággal, valamint szintén házi édesburgonya-hasábok.

2018-02-02_12_41_52.jpg

2018-02-02_12_41_57.jpg

Az lett a végére a mondás, hogy a császármorzsát is kötelező megkóstolni, és az a durva, hogy ez szerintem életem legjobbja volt, rengeteg aszalt gyümölccsel, ropogós és puhább állaggal - és a mellé adott két lekvár kovácsolta csak igazán egybe az egészet.

2018-02-02_13_05_48.jpg

2018-02-02_13_05_45.jpg

A Rosenburger, bár most már mondhatjuk, hogy visszatérő táblás elem, már csak a héten lesz, 3800 forintos árral. Akár kóstoljátok ezt, akár bármi mást, az biztos, hogy nem fogtok csalódni, mert az első pillanatától az utolsóig nagyon jó vendéglátásban lesz részetek - az is tuti, hogy én is visszatérek nemsokára, mondjuk egy jó rántott hús + flódni kombóra!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/rosensteinpest/

Cím: 1087, Mosonyi utca 3.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr2113632126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2018.02.07. 10:09:47

A Rosenstein az az étterem, hogy hiába van választék minidg ugyanazt eszem: Sólet vagy bélszínlángos. Mert annyira jól csinálják.
süti beállítások módosítása