Burger Blog

Visszatérés a Spájzba - Mosonmagyaróvár

2017. november 15. Jancsa Jani

Ha emlékeztek, még a tavalyi év folyamán jártunk az Óvári Spájzban, és már akkor is remek élményként könyveltük el. Azóta ők is költöztek egyet egy szebb és nagyobb helyre, szóval közel egy hónappal a jeles esemény után érett már egy látogatás részemről.

2017-11-04_12_48_40-1.jpg

Az új helyszín a régitől nem olyan messze található, kvázi a sétálóutca másik végén, és tényleg van benne rendesen hely. Odabenn két részre tagozódik, az egyik kicsit pubosabb, boxok, kiszuperált színházszékek, a másik pedig világosabb, formálisabb, a szó lehető legjobb, és mégis laza értelmében.

2017-11-04_14_57_14.jpg

2017-11-04_12_39_48.jpg

2017-11-04_12_39_57.jpg

Két burgert toltunk be az arcunkba, és az első felér egy belsős szakmai poénnal is, ugyanis az étlapon található a Zé burger, ami nem más, mint a nyáron nagyot futott burger. Relatíve ritkán fordul elő, hogy egy netes receptet konkrétan felraknak egy étlapra, de ha már így történt, akkor bizony meg kellett kóstolnom.

2017-11-04_12_46_54.jpg

Nyilván ez a burger egy kicsit időigényesebb, de miért is? Hát azért, mert a hús közepe meg van töltve mindenféle földi jóval: kerül bele grillezett hagyma, laskagomba, rá cheddar, és körbe van tekerve baconnel is. Ez egy masszív adag már magában is, de nyilván belekerült a jófajta saját zsömlébe, zöldségekkel, meg egy kevés házi szósszal karöltve. Hát, ha ettetek már fullos és mennyei kaját, akkor ez bizony az, szóval köszi Zé és köszi Spájz!

2017-11-04_12_47_15.jpg

2017-11-04_12_50_33.jpg

2017-11-04_12_52_27.jpg

A másik burger Toldi Miklós nevét viseli, és ez már egy klasszikusabb fajta burger, úgyhogy itt kell arról is beszélni, hogy a hús, bár a jobban átsült életstílust képviseli, totálisan finom, a külsején van egy alapos roppanós réteg, szóval aggodalomra semmi ok. Ja igen, nem mondtam, hogy már a burger tetején ékeskedik egy kakastaréj szalonna, ami egy igazán rusztikus és jó ötlet.

2017-11-04_12_48_10.jpg

Továbbhaladva a burger egy magyaros ízvilágú kavalkád képét ölti: Strong Steven (Erős Pista), uborka, paprika, kolbász és grill hagyma színesítik a felvonást. Mondanom sem kell, ez a kombó, legyen szó akár zsíros kenyérről avagy burgerről tökéletesen megállja a helyét - most sincs ez másképp.

2017-11-04_12_48_15.jpg

Köretügyileg kértünk sült krumplit, amivel tunkoltuk a ház meglehetősen füstös és erősen bejövős barbeque szószát, valamint egy kis hagymalekvárt és káposztasalátát is.

2017-11-04_12_47_04.jpg

2017-11-04_12_47_33.jpg

Desszert tekintetében azért még belenéztünk egy panna cottába és egy jófajta Nutellával tuningolt banános palacsintába. Mindkettő pont olyan jó volt, amilyennek hangzik - meg is teltünk, mint a duda.

2017-11-04_13_23_49.jpg

2017-11-04_13_24_00.jpg

A Zé burger 2190, a Toldi Miklós 1540 forintba kerül ami több, mint baráti ár azt tekintve, hogy mit kapunk érte. A Spájz az új helyszínen még frankóbb lett, szóval továbbra is erősen ajánlott!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/spajzmovar/

Cím: 9200, Mosonmagyaróvár, Jókai utca 2

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr4013256331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása