Burger Blog

A vlogger séf - Hagymás rostélyos burger

2017. október 26. Jancsa Jani

Vlogger séf című sorozatomban vendégek kedvenc ételei alapján készítek egy remek burgert. A mai vendégeim a Team Sportaholic voltak, az étel pedig ami elkészült, a hagymás rostélyost vette alapul.

bububu.jpg

Hozzávalók 4 főre:

  • 600 g darált marhahús
  • 4 db hamburgerzsömle
  • 1 fej szívsaláta
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj sütéshez
  • 100 g liszt

A szószhoz:

  • 75 g mustár
  • 50 g almaecet
  • 75 g barna cukor
  • 3-4 löttyintésnyi worchester
  • 10 g a kedvenc csípős szószunkból

LUSTA VAGY RECEPTET OLVASNI? NÉZD MEG VIDEÓBAN, HOGYAN KÉSZÜL!

  • A szósz összetevőit összekeverjük, majd kóstolunk, és ha a mustár / ecet miatt túl savanykás, mehet még bele cukor.
  • A vöröshagymákat felkarikázzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe, és olyan 160-170 fokos olajban aranybarnára sütjük, majd sütőpapírral bélelt tányérra szedjük
  • Egyenként 150 grammos húspogácsát készítünk, melyet mindkét oldalán sütéskor sózzuk-borsozzuk, és a kívánt fokozatra sütjük. Miután kész, megpirítjuk a félbevágott zsömléket is a maradék zsíron.
  • A zsömléket mindkét oldalán megkenjük a mustáros szósszal, erre jöhet a szívsaláta, a húspogácsa, a lyoni hagyma, végül a kalap.

A bejegyzés trackback címe:

http://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr413085870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.