Burger Blog

BpBurger (229) - PeP Burger Újbuda

2017. október 09. Jancsa Jani

A PeP burgerről idáig csak hallottam, de eleddig nem volt szerencsém felkeresni a helyet, most azonban Alexsszel karöltve felfedeztük a sorrendben második, 11. kerületben elhelyezkedő éttermét.

2017-10-04_13_15_59.jpg

Vicces, hogy ugyanitt korábban egy kocsma üzemelt, így például ennek a fényében odalenn a csocsót is megtartották. A hely amúgy barátságos belsejű, boxok és bárasztalok helyezkednek odabenn el, a pult fölött pedig az étlap kecsegtet mindenféle jóval.

2017-10-04_13_03_41.jpg

Mi most a Brutal Meat valamint a Chimichurri mellett tettük le a voksunkat, mellé pedig kortyolgathattunk volna remek kézműves söröket is, de sajna kocsival voltunk, így csak egy mentes Staro lehetett a jussunk.

2017-10-04_13_17_45.jpg

A burgerek zsemléjéért a Marmorstein pékség felel, melynek zsömléi mára kisebb kuriózumszámba mennek, pedig mennyire jók: ezt pont egy kicsit édesebb ízvilág, lazább állag jellemezte.

2017-10-04_13_16_26.jpg

A Brutal Meat neve elég jól jelezte, hogy mire lehet számítani: húsra minden mennyiségben. Került bele a sima marhahúspogácsa mellé csirkecombfilé grillezve, bacon, valamint egy zseniálisan jó kolbászhús is, némi mustár társaságában. Az aljára ment egy kis házi fűszeres paradicsomszósz, meg egy kevés jalapeno, és máris megvolt a cucc, ami bizony odacsapott rendesen.

2017-10-04_13_18_27.jpg

A másik burger neve is magáért beszélt, a zsömle aljára kent chimichurri, azaz petrezselyem, fokhagyma és olívaolaj alapú szósz képében. Ebbe is került kolbászpogácsa meg marhahús, egy kis szósz, és máris készen is lett a remek burger.

2017-10-04_13_17_18.jpg

Köretek terén is nagyot villant a Pep: először is ott a loaded (!) házi (!) sült krumpli, sajtszósszal és kicsi, ropogós baconkockákkal, imádnivaló. Azután jön az édesburgonya chips, ami itt nem frissen készül, hanem korábban, pont ezért egyrészt hideg, másrészt olyan ropogós, hogy megsemmisülsz tőle, őrület! És ha ez nem elég, hozzá a chipotle mayo, ami egy édesebb irányba kalauzol el, és máris azt veszed észre, hogy bezabáltál mindent.

2017-10-04_13_16_51.jpg

2017-10-04_13_16_08.jpg

2017-10-04_13_21_41.jpg

A burgerek 1200-tól 2400-ig tartanak, a köretek olyan 500 körül vannak, az ízek pedig totálisan tükrözik azt az élményt, hogy az ember még be sem fejezte a kajálást, máris vissza akar térni ide.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/pepburgerujbuda

Cím: 1111, Budafoki út 35.

A bejegyzés trackback címe:

http://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr9412929375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

==T== 2017.10.09. 18:24:08

Üdv!

Offolnék egy picit:

A Streetkitchen-ben csinálhatnál - vagy javasolhatnád egyik kollégának, hogy csináljon - cigánypecsenyét! Igazán érdekelne, hogy ti hogy készítenétek.

Burgertémához annyit tennék hozzá, hogy eddig a legjobb burgerem úgy nézett ki, hogy rozsos burgerzsemle, sűrű, kissé savanykás szilvalekvár, sertéshúsos pogácsa és füstölt sajt.

Jossarian 2017.10.09. 18:24:19

Ismeritek a vilag (valoszinuleg) legdragabb hamburgeret, ami a Ford birodalom egyik orokosenek/nevadojanak kedvence volt? Negyed font marhahus, ledaralva, soval borssal, masfel percig sutve mindket oldalan. Megkostoltam, igaza van. Ezekkel a szornyburgerekkel a prolik vigasztalodnak egy hosszu nap utan.

Jossarian 2017.10.10. 07:34:24

@==T==: a kommentem neked is szol

Dr.Démonmac1 2017.10.10. 07:34:34

Nem vagyok vegán de ez irtó undi.

xclusiv 2017.10.10. 07:35:00

Mondjuk prolizni épp nem kezdenék, de én se értem ezeknek az emeletes burgereknek az értelmét.
A burger alapvetően egy zsömlében egy megsütött, sózott-borsozott marhahúspogácsa, és ami ezt még finomabbá teszi. Ezt leteszik eléd frissen, te megeszed kézzel, és ez jó. Sztennyi.
De amikor már késsel-villával kell nekiesni a burgernek, mert harapni nem lehet, az már szerintem nem burger, hanem bohóckodás.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2017.10.10. 07:37:23

@Jossarian: @xclusiv: szóval aki újítani mer, azzal máglyára? :D bőven megvan a helye a klasszikus és az újító szellemű burgereknek is, szerintem egyiknek sem érdemes vitatni a létjogosultságát, mert ha a világ is így menne, maximum galambpostával tudnátok ezt a kommentet is elküldeni, mert "640 kb mindenre elég kell hogy legyen" :D

xclusiv 2017.10.11. 10:53:03

@Jancsa Jani: Jani, megint átsel a ló túloldalára.

Innoválni lehet fogyasztható méretben is, főleg hogy egy szendvicsnek ugye az az eszenciája, hogy kézzel megfogod és megeszed. Ez egy bináris szorzó, ami ezt nem teljesíti az nem szendvics. :)
Képzeld már el azt a mérnököt, aki megtervezne egy ajtó nélküli lakóházat, vagy egy kerék nélküli autót. Hát tuti nem azt kapná, hogy ő egy mekkora punk, vagy épp hatalmas avantgárd művész :D

Bár ezek a fúrótornyok nem is újításról szólnak, hanem a majomkodásról, igaz ez a gyártó és a fogyasztó részéről is. Persze kereslet-kínálat, virágozzon minden virág, valamint ki vagyok én hogy megmondjam hogy ki mit egyen. Csak épp az értelmét nem látom, mint korábban írtam is.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2017.10.16. 05:39:13

@xclusiv: sztem te nem estél még át, ugyanis mind a fogyasztok, mind az árusok, mind én elfogadni latjuk ezt a dolgot, egyedul te nem.. :D