Burger Blog

Chili Hamburger & Salátabár, Ráckeve

2017. szeptember 14. Jancsa Jani

Az a jó a blog írásában, hogy olyan helyeket is fel tudok ezáltal keresni, melyekről nem is sejtettem, hogy burgerügyileg relevánsak. Ráckeve is tipikusan ilyen - azonfelül, hogy nagyon szimpatikus kis település, most már ilyen szempontból is rendben van.

2017-09-05_14_49_29.jpg

Maga a Chili totálisan központi helyen található, belsőleg hozva az amerikai életérzést, és még egy kis teraszra is jutott hely, ami így az ősz elején végképp kellemes.

2017-09-05_14_29_19.jpg

2017-09-05_14_29_33.jpg

Ennél már csak a jófajta burgerek kellemesebbek , és hogy széleskörű tesztelést tudjak végrehajtani, rögtön be is kértem néhányat. Az első lett ezek közül a névadó Chili, amely dupla hússal érkezett. A zsömle egy közeli pékségben született, és bizony nagyon rendben van: kellemes ízvilág, könnyed állag, és biztos alap a belekerülő húsnak.

2017-09-05_14_43_34.jpg

A húsnak, amely szürkemarha, 30% zsírtartalommal, és megkockáztatom, hogy itthon még nem sok ilyen jó húst ettem ebből a marhából, mint amilyet itt adnak. Nem száraz, finom, ízesítése sóval és borssal - már csak ezért is megéri megkóstolni.

2017-09-05_14_44_58.jpg

Ennyinél azonban nyilván nem állunk meg, ugyanis a signature tartogat még meglepetéseket. Egyrészt ugye a nevéből fakadóan van benne egy csípős szósz, ami a végére azért egészen kellemesen felépül. Emellett került még bele sajtszósz, jalapeno, lilahagyma, savanyú uborka, sült hagyma valamint egy baconfonat is - annyi biztos, hogy a feltétekkel nem furkarkodtak. És a végeredmény? Egy baromi cuccos, szaftos, ízletes burger, és a dupla hús sem túlzás.

2017-09-05_14_45_50.jpg

Másodiknak egy alapburgert néztem meg, ez annyiban különbözött az előzőtől, hogy került bele egy kevés saláta és paradicsom is, valamint a klasszikus módon csak egy husi került bele, plusz ebben is megtalálható volt a jó kis sajtszósz.

2017-09-05_14_45_56.jpg

A harmadik burgerem - mely a Francia nevet viselte - ezzel szemben megint új arcát mutatta. Ez akár Fradi burger is lehetett volna a zöld-fehér színösszeállítás miatt, mondom is mi került bele.

2017-09-05_14_55_41.jpg

Egyrészt, ahogy a képen is látszik, a húspogácsára ment egy hatalmas camembert sajt. Ennyinél azonban még nem állt meg a francia életérzés, és pakoltak bele egy emberes adag kéksajtos szószt is, ami azért nagyon jó ötlet, hiszen ez is egy definitív francia vonal, és így rögtön két legyet is ütöttek egy csapásra.

2017-09-05_14_56_59.jpg

A sajtos vonalon felül nem is került sokminden a burgerbe, egy kis zöldsaláta, lilahagyma, és készen is lett a burger, ami az előzőekhez hasonlóan szuper volt.

2017-09-05_14_43_54.jpg

És ha még ennyi nem lett volna elég, köretnek sült krumplit kértem, de nem is akárhogy. Van egy olyan összeállítás, amely nincs is fenn az étlapon, és csak a beavatottak tudják - ez nem más, mint a sült krumpli, rajta sajtszósszal, és majd tíz deka apróra vágott, ropogósra sütött baconnel. Ez minden köretek legdekadensebbike - egészen egyszerűen könny szökik az ember szemébe: zsíros, ropogós, folyós, mennyei. Ja igen, majd elfelejtettem a káposztasalátát, ami szintén egy kiváló választás lehet.

2017-09-05_14_57_10.jpg

Árügyileg is rendben van a Chili: 1150 a sima burger, 1200 a francia és 1400 a duplahúsos, ami egészen egyszerűen röhejesen olcsó. Azt kell mondjam, hogy a környéken új kedvencet találtam, és ezen a szép őszön nektek is érdemes lehet ellátogatni Ráckevére - azt pedig már tudjátok, hol fogtok burgerezni.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/chilirackeve/

Cím: 2300, Ráckeve, Kossuth Lajos u 13

A bejegyzés trackback címe:

http://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr4012827836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.