Burger Blog

RockBurger, Balatonlelle

2017. augusztus 01. Jancsa Jani

A Rock Burger nem ismeretlen olvasóink előtt, ugyanis már jártunk benne Pesten, jártunk a Lupa strandon, most pedig Balatonlellére látogattunk el, megnézni, hol kezdődött el minden.

2017-07-23_17_39_54.jpg

Az egész kalandot egy nagy strandolás előzte meg a világhírű és legalább ugyanennyire homokos Napfény strandon, szóval elég éhesen érkeztünk, annyira nyitásra, hogy még a simogatást (és minden bizonnyal a burgereket is) igencsak szerető Zsömle kutya is csak későn kapcsolt, és jött ki hozzánk spanolni egyet.

Mi sem tétlenkedtünk és rögtön egy jó Horizont IPA-val haverkodtunk össze, amíg kitaláltuk, hogy melyik burgereket kérjük. A hely amúgy a főút mellett van, és baromi hangulatos: van beépített boroshordó pult is (szó szerint, egy egész hordó!), szőlőlugas, meg persze rockzenei témájú falragaszok.

2017-07-23_17_32_25.jpg

Lassan elfogynak azok a burgerek, melyeket nem kóstoltam, de azért szerencsére találtam még. Az egyik ilyen a Red Hot Chilli Peppers, amely meglepő módon a csípősebb irányvonalat hivatott képviselni.

2017-07-23_17_40_01.jpg

Itt is a már jól ismert gazdagon szezámozott, könnyed, finom zsömlével, és az omlós húspogácsával találkozunk, mint régi ismerőssel. A burgerben mindezek mellett a speckó házi (számomra nem annyira durván csípős, inkább pikáns) szósz, jégsali, jalapeno, cheddar, valamint paradicsom és lilahagyma kaptak helyet. Ja igen, és bónuszként egy rockidézet is helyet kapott a burger tetején - tök jó és egyedi ötlet!

A másik burgerünk a vega kategória egyetlen résztvevője, a Bob Marley lett. Ebben több szelet grillezett camembert sajt került bele húspótlóként, valamint hagymalekvár, áfonya, és a házi paradicsomszósz kovácsolta húsnélkülisége ellenére egy bármikor kikérendő egységbe a feltéteket.

2017-07-23_17_41_19.jpg

2017-07-23_17_41_33.jpg

Köretnek szintúgy, mint idáig sült krumpli, káposztasaláta, valamint rántott hagymakarika kerültek a tányérra.

2017-07-23_17_40_15.jpg

2017-07-23_17_40_21.jpg

A BM burger 1490, az RHCP egy százassal több, ráadásul mindhez jár köret, szóval az, hogy jó deal-e, nem is kérdéses - ráadásul igencsak finom is. Balatonlelle, köszönjük neked a Rock Burgert, és mivel már végigkóstoltam mindent, jöhetnek az újabb burgerek! :D

Elérhetőség: https://www.facebook.com/rockburgerofficial/

Cím: 8638, Balatonlelle, Rákóczi út 194.

A bejegyzés trackback címe:

http://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr6912685205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Void Bunkoid 2017.08.02. 14:18:38

...Azért kezdenek kicsit elszállni a streetfood-árak. Ezerhatszáz forint egy hamburgerért akármilyen finom, k*rva sok, hiába van rommá hájpolva, mégiscsak-tulajdonképpen egy felturbózott, felcicomázott fasírtos zsömle :)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2017.08.02. 14:24:54

@Void Bunkoid: ne kezdjuk már ezt a hulyeseget, dehogy kurva sok... kéretik a trollkodást abbahagyni :D

Barkalot 2017.08.02. 20:20:42

@Void Bunkoid:

A skandináv országokban meg 10K fölött van egy adag halétel átszámítva, amivel lehet jól sem laksz. De ők ezt röhögve kifizetik. Nem az ár sok, a fizu kevés!

Vincenzo6 2017.08.02. 20:20:55

@Void Bunkoid: Csináld meg olcsóbban, töki! Ja, de úgy nem ér, hogy veszteséget termelsz. Minőségi alapanyagból olcsóbban nem megy. Inkább azon kellene szörnyülködni, hogy a magyar azt hiszi, hogy elszálltak az árak, miközben normális kaját venni sem elég magas az életszínvonal az országban.

pepin_nymburk 2017.08.02. 20:36:09

Egy normál strandon 800-900 Ft egy burger, max. 10 dekás ismeretlen eredetű
gyíkhúsból...az 1600 ennek fényében elmegy sztem.

Void Bunkoid 2017.08.03. 07:15:15

@Barkalot: alapvetően a nyersanyag-, illetve előállítási költséghez viszonyítva (és itt most a HELYI árakat nézem, persze hogy Norvégiában minden kurva drága alapanyagként is, de sokat is keresnek) a magyar vendéglátás más országokhoz viszonyítva iszonyúan durva overheaddel dolgozik - ehhez képest a vendéglátásban dolgozók meg borzasztóan alul vannak fizetve...

xclusiv 2017.08.03. 07:15:18

@pepin_nymburk: egy normál strandon tudsz választani max 1-2 büfé között, és ha szerencséd van nincsenek egy kézben. Ott nincs igazán verseny, a konkurencia csak az otthonról hozott rántott húsos zsömle. És nyilván ott a tulaj ennek tudatában áraz és maximalizál profit. És nyilván pár hónap alatt akarja megkeresni az egész évi bevételét.

Ha a Black Cab tud 800 Ft-ért tud kis burgert adni 10 dekás hússal, és nagy burgert 15 dekás hússal 1000 Ft-ért, akkor nehogy már a lehúzós strandos burgerre hivatkozzunk :)

xclusiv 2017.08.03. 07:15:20

@Jancsa Jani: Értem én a szempontodat :D

De valójában a kommentelőnek van igaza. De jobb helyeken is találsz 2000 HUF/10 deka körül vagy alatt steak-et, és igaz hogy ebben nincs benne a kb. 50 Ft-os zsömle, 50 Ft-nyi zöldség és 30 Ft-nyi szósz, de azért az mégiscsak egy steak, és nem egy ledarált valami vaslapon kisütve... És mellé még kapsz seggkinyalós éttermi kiszolgálást is.
És olyan "szar" helyek árlistájának az aljáról beszélek, mit a Prime vagy kokó pampája...

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2017.08.03. 07:22:17

@xclusiv: igen, a black cab egy hely, és van budapesten még 250 másik, aki burgert ad, attól mert valaki ezt csinalja, nem ez lesz az altalanos sajnos. Másrészt ha kiszamolod, 15 deka hus önköltségen a te áraddal is 350, egy jo zsomle kurvara nem 50, hanem inkabb 100, és ha a maradekra még egy 100ast is veszunk, ott vagyunk, hogy 550, amit ha megszorzunk hárommal (elábé, rezsi, profit, ugye), akkor ott vagyunk, hogy 1650 - miről beszelunk? Keressen kevesebbet a vendéglátos, vagy ne fizessen rezsit/bérkoltseget, vagy mi? Komolyan nem értem. Az emlitett éttermekben meg 2 de inkabb 3000 forint 10 deka hus a legolcsobb fajtabol (mondjuk gyanus is lenne ennel olcsobban).

xclusiv 2017.08.04. 08:42:15

Hát azért megnézném, hogy milyen zsömle kerül 100 Ft-ba, de mindegy, ezt még csak-csak elfogadom.

De hogy két vékony szelet paradicsom, egy vékony szelet hagyma és egy fél levél saláta, azaz kb. 1 deka zöldségre és fél deci "szmötyire" ne számoljunk már 100 Ft-ot, mert akkor drágább lesz mint a marhahús. Sokkal drágább. :)

Persze ha minden 10 Ft-os tételre rászámolok egy százast, aztán még beszorzom hárommal, akkor máris reálisnak látszik az 1650-es ár.
(Zárójelben: nálad a sajtburbger 1290, és ebben már sajt is van. A sajtra az áltad írtak szerint számoljuk 100 Ft-ot majd szorozzuk be hárommal, akkor "maga a burger" máris csak egy ezres. Jani, emelj árat mert még a végén éhenhalsz! :)

Steak téma: a Prime tényleg drágább mint amire emlékeztem, de pl. kokónál a Rump-Steak 20 deka 3300 Ft. Ez nyilván a kínálat legalja, de ti se Kobe marhából csináljátok a burgert :)
Ugyanott a "sajátmárkás" La Pampa Steak is 11e HUF / 550g , azaz pont hozza a 2000 Ft/10 deka árat. Pont ahogy írtam.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2017.08.04. 08:44:32

@xclusiv: elarulom, a zsomle még dragabb is ;) lehet ezen vitatkozni, de ettol meg igy van, a város szerintem legjobb pekje gyartja pl csak nekunk ezt a fajtát, biztos lehetne olcsobban is, de az nem is lenne olyan.

Áremelés oké, már írom is át a táblát :D

amúgy meg napestig el lehet ezen vitatkozni, van a kereslet, és van a kínálat, te pedig a pénzeddel szavazol - ennyi :)

xclusiv 2017.08.04. 14:25:55

@Jancsa Jani: ja, nem is vitatom én a piaci megoldást, valamint virágozzon minden virág.