Burger Blog

Strandbüfé, Esztergom

2017. július 28. Jancsa Jani

Mindig örömteli olyan városokban kiváló burgerre bukkani, melyben idáig bár már jártunk, ilyen irányú felfedezést még nem tettünk. Most Esztergom került sorra és a Strandbüfé.

2017-07-22_11_34_22.jpg

Noha eddig a városban csak a nagy fürdőről tudtam, nem is gondoltam, hogy teljesen közel hozzá, de van egy kisebb és sokkal régebbi strand is. Ráadásul ennek az oldalában található a címben is említett Strandbüfé, mely öreg, árnyas fáival, és remek, nyugodt hangulatával biztat minket falatozásra, vagy épp kortyolásra, így az első csobbanás előtt én is ennek a szellemében kértem ki egy jófajta Aperol Spritzet, hogy aztán meginduljak a nagy zabálás felé vezető úton.

Első körben mindenképpen beszélnünk kell a burgerről, mert olyat sikerült itt összerakniuk, ami bizony eléggé brutálisan jó, annak ellenére, hogy "csak" egy sajt-bacon verzióról beszélünk. Kezdjük a szuper, készre sütött de mégis szaftos hússal, amely Steakes Atitól érkezik, egyenesen Budáról, majd folytassuk a saját receptjű hambizsömlével, amely eszméletlenül friss és ropogós, mákkal szórt, és amennyire könnyed, olyannyira meg is bírja a terhelést, amit kap.

Ezután jönnek a házi szószok, az egyik a saját majonéz, melybe kis kapribogyót, salotthagymát, valamint savanyú uborkát tekernek, így majdhogynem egy remulád jelleg köszön vissza; valamint a ketchup helyettesítésére egy "aszalt paradicsom tuningolva és ledarálva" jellegű készítmény érkezett. Mind a kettőből kellett külön is kérnem, annyira megfogta a fantáziám - igen, így lehet a már jól ismert alapokon variálni egyet, gratulációm innen is. Persze ez nem véletlen, ugyanis Vidra Péter a Playboy gasztróírója a felelős az ételekért - hja kérem, aki tudja, az csinálja is ugye.

2017-07-22_11_34_11.jpg

Került bele még saláta, cheddar, valamint ropogós bacon, paradicsom és lilahagyma is - ezzel ez a burger nálam bekerült a kedvencek közé, és ezzel nem túlzok.

2017-07-22_11_32_46.jpg

Következőként egy jófajta grillkolbász érkezett, mellé házi jellegű kenyérrel, savanyúsággal és egy kis mustárral. Ami engem ebből kifejezetten megfogott, az a kolbi és a kovászos uborka volt, mindkettőt érdemes kikérni.

2017-07-22_11_33_44.jpg

2017-07-22_11_33_38.jpg

Köret jellegűleg sült krumpli került felszolgálásra, ami bár semmi extrát nem nyújtott, de teljesen korrekt darab volt, valamint egy salátát is kaptunk, de szerintem ez csak valami tévedés lehetett, mindenesetre az is ízlett.

2017-07-22_11_32_55.jpg

Itt egy kisebb szünet állt be a kóstolásba, mivel elmentünk csobbanni egyet, de visszatérve rákóstoltunk a házi lecsóra, kolbászmorzsával a tetején - meg persze egy jó pohár rozéfröccsre, mert az dukál hozzá. A lecsóban mind a zöldségek, mind a kolbászfélék nagyon rendben voltak, és érdemes rákérdezni, van-e kéznél egy kis fűszerpaprika-magolaj, mert azzal megcsepegtetve érkezik a funky.

2017-07-22_11_43_30.jpg

Lehet még hot-dogot is kapni a helyszínen, ez a klasszikus karóba húzott verzió, ketchup-mustár-majonéz trióval, gyerekeknek kiváló, de én még mindig az előző fogások bűvkörében éltem.

2017-07-22_13_25_16.jpg

Nem lehet strandkaja hal nélkül, ez jelen esetben nálunk egy barátságos keszeg formájában érkezett, melyet háromféle liszt keverékébe forgattak, majd sütöttek ki - nem túl szálkás, finom húsú halacska.

2017-07-22_13_45_52.jpg

Az árak nem járnak az egekben, a 15 dekás hambi 1400 a keszeg 10 dekája 350, a grill kolbié meg öccá. A Strandbüfé innentől egy kihagyhatatlan hely lett számomra a jövőben, és ajánlom nektek is, hogy keressétek fel, mert a hangulat és az ízek garantáltak!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/strandbufeesztergom/

Cím: 2500, Esztergom, Kis-Duna sétány 6.

A bejegyzés trackback címe:

http://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr8812685081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Maruka 2017.07.28. 13:28:21

Azért az a hot-dog nagyon magyaros így ránézésre is, furcsa, hogy megfér a tényleg baromi jól kinéző burger mellett ez a kibelezett kiflis Univer szentháromságban fürdetett virsli. A lecsóból meg kajakra 3 karika lecsókolbász kacsintgat az emberre? Ha igen, akkor arra is áll amit a hot-dogra írtam :D

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2017.07.28. 13:29:29

@Maruka: igen, tény, hogy a hamburger és a hot-dog színvonala ég és föld, de mit lehet tenni, ha arra is van kereslet a gyerekek részéről :) a lecsóban meg azért volt a kolbászmorzsából is elég, nem lépett fel húshiány

Crip Lee 2017.07.29. 07:44:33

A keszeg alpári módon van irdalva. Aki ezt csinálta sztem lusta lehetett.....
Sokkal finomabbra irdalom és eltúnik minden szálka csak a bordák meg a gerinc marad.

opking 2017.08.17. 07:37:57

Ha ezt tudom, hogy itt ilyen jó a hamburger... Rántott húst mertem csak enni, párom meg valami csirkés cuccot, de azok is rendben voltak.