Burger Blog

Vendégpost: Rosenstein burger

2017. június 29. Jancsa Jani

Alex visszatér, és rögtön egy legendás hely burgerét kóstolta. Fogadjátok nagy szeretettel! (-a szerk.) 

Rosensteinéket a szakmámból adódóan már régóta ismerem. Ahogy alkalmam van rá, ellátogatok hozzájuk egy vacsorára, de a Gourmet-fesztiválon kötelező végigkóstolnom minden Ételüket.

19576506_1612945455382338_816072945_o.jpg

Emlékszem még, amikor New York téma volt és ott már volt szerencsém a burgerüket kóstolni, igaz az egy zóna verzió volt. Hétfőn szokás szerint néztem a heti kínálatukat, ahol megpillantottam a Rosenburgert. Gondoltam ezt ki kell próbálni, ráadásul tovább fokozta az érdeklődésemet a köret, ami az egyik kedvencem, a rósejbni. Anno Édesapám készített először, szintem mindent azzal ettem, ha burgonya volt a garnírung.

19549687_1612945885382295_1059929412_o.jpg

Az első szabad alkalommal mentem is ebédelni. Íme az élmény egy kancsó házi málna szörp mellett.

19619704_1612945488715668_154146946_o.jpg

Különlegesség, hogy a buci az itt baó, ráadásul Rosenstein Robi Felesége, Timi készíti. Szerintem rövidítése a "BAromi jÓ" összetételnek. A választás a méret miatt is remek, teret ad az ízeknek.

19576435_1612945408715676_120998603_o.jpg

A Rosenburger lényege maga a húspogácsa, amit véresre kértem. A képeken látszik, tökéletesre készült, az íze rendkívül karakteres. A hamburgerben van még házi szilvás BBQ szósz, hagymalekvár, cheddar sajt (ráolvasztva a húsra, ahogy kell). Igazából pont elég is, megvan benne minden íz.

19619480_1612945358715681_39712736_o.jpg

Aki óhajtja, csípőst is kérhet, kakasos szósz (Sriracha) formájában. Én persze kértem, mert miért ne.

19549730_1612945338715683_462270321_o.jpg

A köret rósejbni, azaz karikára vágott sült burgonya. Mintha egyenként készítették volna, annyira ropogott mindegyik. Kicsit feldobták még jalapenóval és grillezett koktélparadicsommal.

19578792_1612945985382285_400984389_o.jpg

A desszert hab volt a tortán, ezt szintén a baó "elkövetője" készítette. Házi barackos pite vanília fagyival. Remek savak, klasszikus ízek.

19579011_1612945635382320_130217143_o.jpg

A burger drágának tűnhet a maga 3.800 forintos árával, legalábbis az átlagos 1.500-hoz képest. De ha azt nézzük, milyen minőségi alapanyag(ok)ból készül, milyen körülmények között (leülve, kiszolgálva), milyen legendának számító helyen lehet elfogyasztani, így nézve egy teljesen reális áron kapható. Jövő hét szombatig lehet betérni, de nemcsak a burgerre érdemes, aki egy kicsit is szereti a gasztronómiát. :)

A bejegyzés trackback címe:

http://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr3312627255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

krj 2017.06.30. 18:00:50

enni tudsz. írni nem

Takács Alexandrosz 2017.07.01. 21:50:27

Enni nagy e betű. Írni nagy í betű. Írni nem után hiányzik a pont. Bohóc! :)

Zolika1212 2017.07.05. 20:11:21

Hű, ennek minden szava kincs. Modor Tibi ha látná...:DD