Burger Blog

Sárga Ház Borgerező, Villánykövesd

2017. május 29. Jancsa Jani

Villány és környéke elég közel áll a szívemhez, de burgerügyileg idáig sok izgalom nem történt a környéken, legközelebb tán Pécsen. Most azonban valami változni látszik, én pedig mentem, és kóstoltam!

2017-04-28_20_00_54.jpg

A Sárga Ház Pest felől Villány után, a nagyon hangulatos villánykövesdi pincesor előtt található. Maga a burgerező nem is túl nagy, egyetlen helyiségből áll, viszont teljesen hangulatosan van berendezve, és még biliárdozni is lehet benne.

Készült egy vlog is arról, mit lehet és érdemes csinálni a helyszínen egy nap leforgása alatt!

Amíg válogattunk, kaptunk egy kis szőlőmaglisztből készült pogácsát, ami annyira jó borkorcsolyának bizonyult, hogy alig bírtunk leállni róla.

2017-04-28_19_46_39.jpg

Ja igen, italok terén a Mokos pince szolgáltatja a pohárbavalót, és ha már marhaburger, nem is nagyon szórakoztunk, hanem két díjnyertes vörösborral alapoztuk meg az ételek mellé az este hangulatát.

2017-04-28_19_43_45.jpg

Ezek után végre eljött a burgerek sora is, melyeket nagyon jópofán, direkt erre a célra készült fatálon, zománcos lábosban szolgáltak fel. Mindkét burger bucija házi készítésű, szezámmagos, picit édeskésebb, és könnyed textúrájú volt. A 150 grammos húsok lazább szerkezetűek, omlósak, és nagyon ízletesek voltak; szóval mondhatjuk, hogy az alapok rendben, nézzük, mit építettek rájuk.

2017-04-28_19_57_32.jpg

Első burgerünk a Fekete-hegy nevet viselte, ebben a fentebb felsoroltakon felül egy kis áfonyás hagymalekvár került a brie sajt mellé, amelyeket már látatlanba is meg lehet mondani, hogy igen jó barátok; valamint újhagyma, és barbecue szósz koronázta meg a művet.

2017-04-28_19_57_38.jpg

A másik a Foltos (alias Pöcök, a széltében jól megtermett ikonikus helyi kutya) burgere nevet viselte, és teljesen kedves, hogy a ház ebéről nevezték ezt el. Ebben szilvacsatni és kéksajt szolgáltatják az extra vonalat, és mind ez, mind pedig az előző totálisan jól is működnek, az ízek harmonizálnak, és szuper kis burgerek születtek.

Minden burgerhez alapértelmezésben jön a köret, azaz csónakburgonya, és házi lilakáposzta-saláta. Ezekhez kérhetünk házi tunkolós szószokat is, a mi választásunk a mézes-mustárosra, valamint az aszalt paradicsomosra esett: mindkettő különleges ízvilágával simán hozta az elvárásokat.

És akkor jöjjenek az árak: a burgerek 2190-től 2590-ig tartanak, de ebben ugye már benne vannak a köretek, szóval panaszra semmi ok nem lehet. Nem gondoltam volna, hogy Villánykövesden fogunk egy ilyen jó kis helyet találni, de ezek után bátran merem őket ajánlani mindenkinek, mert megérdemlik!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/Borgerezo/

Cím: Villánykövesd, Petőfi utca 29.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr3412545675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása