Burger Blog

Visszatérés a Revoluciónba

2017. április 25. Jancsa Jani

Ha emlékeztek, a tavalyi év folyamán már felkerestem a Revot, és kiváló mexikói kajákra, na meg Balogh Danira leltem ott. Most eljött az újrakóstolás, és - spoiler alert - desszertburger ideje!

2017-03-31_17_01_55.jpg

Nem is nagyon szórakoztunk, és egy jó kézműves sör társaságában bele is kezdtem a vacsorába. Elsőnek a ház egyik specialitását, a chimichangát (CHIMICHANGAAA), ami ugye nem más, mint egy jófajta házi tortilla, megtöltve sajtta, és persze darált marhahússal.

2017-03-31_17_17_29.jpg

Persze ennyinél nem áll meg a történet, ugyanis aztán ezt a sztorit zsiradékban ropogósra sütik, majd kapunk hozzá egy triplahagymás téfölt, valamint egy bátran korianderezett paradicsomszószt, plusz salsát is.

2017-03-31_17_17_33.jpg

2017-03-31_17_17_39.jpg

Na, hát ez a kaja minden ponton zseniális, a hús fűszeres, a sajt nyúlik, a tortilla ropog, a hagyma méginkább, nekem meg vigyázni kell, mert lesz még két fogás, nem szabad az elsőnél halálra enni magamat.

2017-03-31_17_46_49.jpg

A következő egy friss tételként került fel nemrég az étlapra: Tagliatelle 3 PORKolor néven, a szóviccekben amúgy sem szűkölködő kreátor találmányaként. Ez a nevének megfelelően szuvid sertésszűzet takart, házi tagliatelle tésztával, valamint háromféle öntéttel.

2017-03-31_17_47_04.jpg

Ezek közül az egyik egy korianderes pesztó, ezt követi a szardellás-tökmagos paradicsom, végül pedig finalizálja a csilis mogyoró. Az a durva ebben, hogy a három szósz három különböző ízvilágot szólít meg a világ minden tájáról, és ami a még durvább, hogy ezek külön-külön illetve együtt is működnek az étel fentebbi két elemével. Hiába, aki tud, az tud.

2017-03-31_18_03_05.jpg

Végül pedig érkezett amiről már sokat hallottam, a desszertburger. Ez konkrétan egy szilvásgombóc burger, amely úgy készül, hogy a sima zsemlét nem sütik, hanem kigőzölik, így szerezve meg a klasszik gombóc állagot.

2017-03-31_18_03_34.jpg

Ebbe került a szilva, illetve a megy, szintén a tradíciót szem előtt tartva, valamint egy kis madársali, a színe kedvéért, ami nem rossz, de szerintem simán el is hagyható. Na ez a kaja is kötelezően ajánlott, egy régi jó dolog (amiből semmi sincs már) ötletes újragondolása.

2017-03-31_17_03_26.jpg

A chimi ára 1890, a desszert pedig 1250, de minden falatja megéri az árát. Azt kell mondjam, a Revo tovább dübörög a forradalom útján, nem sok nála progresszívabb mexikói konyhát tudok (konkrétan egyet sem), szóval ha még nem voltatok akkor irány!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/revolucionbudapest/

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr2412438441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása