Burger Blog

Visszatérés a Muuby's-ba!

2017. április 11. Jancsa Jani

Több, mint fél éve jártam utoljára Gyöngyösön, amikor is megismerkedtem a Muuby's-zal, ahol egy elég eklektikus környezetben adtak olyan burgereket, hogy a fülem is kettéállt. Mivel nemrég történt egy kis étlapfrissítés, nem is volt kérdés, hogy érdemes lehet újra ellátogatni ebbe a vidéki városba.

2017-04-07_12_20_16.jpg

Amikor legutóbb este voltam, akkor csak a lámpa által megvilágítva láthattam a kül-és belteret, viszont a feeling most sem változott, és még mindig simán el tudtam volna képzelni egy Jay és Néma Bob duót az ajtó előtt álldogálva. Ez nem volt, szóval be, majd rá is tértem a lényegre: a burgerekre.

2017-04-07_12_59_17.jpg

Nem is cicóztam, belevágtam az egyik újdonságba, ami a Smookey burger nevet viselte, és hamarosan előttem is illatozott. A múltkor elmondtak most is igazak voltak, szóval egyrészt a zsömle friss, ropogós, és kellően jó tartást biztosít a belevalóknak. A hús a teljesen átsütöttek rendjébe tartozik, de ízvilágból jelesre vizsgázott nálam.

2017-04-07_12_20_13.jpg

Szóval ezek voltak az alapok, erre jött a meglepetés, ami nem más volt, mint egy hatalmas szelet, puha, füstölt sajt. Gyerekek, ha ettetek már jót - ez olyan szinten meghatározta és a mellé feltétként berakott bbq szósszal, mennyeien ropogós baconnel és grill hagymával egy olyan szaftos egységgé kerekítette az egész burgert, hogy arra szavak nincsenek, kötelező megkóstolni mindenkinek! Ezeken felül került még bele saláta, paradicsom, és uborka is - ez utóbbi szerintem még mindig elhagyható lenne, de ekkora ízbomba mellett nem volt zavaró.

2017-04-07_12_24_10.jpg

A másik burger (nem gondoljátok, hogy megállok egynél) egy helyi klasszikus volt, ha jól tudom, ott van az all-time toplista élén: a Bölény burger. Nos, ez csak a nevében és nem húsában tartalmazza ezt a nemes állatot, de így is lehet egy képünk a méretéről. ebben is található a marhahús-pogácsa mellett a már említett ropogós baconből, és ha ez nem lenne elég, akkor egy jó szelet füstölt tarját is pakoltak bele, mert miért ne.

2017-04-07_12_19_13.jpg

Került rá még reszelt cheddar, a fentebb említett zöldségek, plusz lilahagyma, így ezzel lett teljes az etűd.

2017-04-07_12_19_27.jpg

A burgerek mellé jár sült krumpli is, amit a házilag kevert Hot szószba tunkoltam - maga a krumpli egyszerű, korrekt darab, de a szósszal sikerült őt is megkoronázni, számomra mondjuk inkább pikáns volt, mint csípős, de nyilván ha benyakalom az egészet, az más történet.

2017-04-07_12_19_49.jpg

A Bölény és a Smookey is 1640-be kerül, valamint ne feledkezzünk meg említés szinten a másik új burgerről, amely zöld színt (jalapeno, avokádókrém, kaliforniai paprika) és a beszédes Jamaica nevet kapta a keresztségben. Annyi biztos, hogy a Muuby's továbbra is a jó úton halad, kreatív burgerek, ügyes megvalósítás - szóval csak így tovább!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/muubys.gyongyos/ és http://muubys.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr6312415803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burpi Turpi 2017.04.11. 18:39:27

A bölény burger névből bölényhúsra gondoltam.... érdekes.

zsocek 2017.04.12. 18:06:30

Az egyszerű, korrekt burgonya, az a McDonaldsban is használatos mélyhűtött izé, vagy csak hasonlít rá? És hát ilyet, hogy I'm drinking it, ilyet azért ma már nem nagyon illik kiírni, bármennyire is egzotikus bármilyen felirat, ami nem magyarul van. Mindezzel együtt a burgert megkóstolnám szívesen a képek alapján.

legyetek 2017.04.14. 07:30:51

Hogy mikre nem képesek ezek a tudatlan vidékiek? Fene sem gondolná.

mézescsók 2017.04.14. 07:30:52

Nem tudom, van-e hozzá közöd, hogy a blogod az index címlapján milyen felvezetővel jelenik meg, de ha van, én kikérném a helyedben vagy magamba szállnék. Ott ugyanis ez szerepel:"A Mátra alján olyan ízletes burgereket kóstoltunk, amelyek a fővárosban is megállnák a helyüket!"
Abba már beletörődtem, hogy vidékiként sokadrangú állampolgár vagyok, hogy boldogtalannak kell éreznem magam (de nyugodtan szégyellhetem is), hogy vidéken a kulturális élet pang, sőt, nincs is, hogy sajna erre nem járnak a metrók és milyen szörnyű már, hogy nem a plázában való ődöngéssel kell eltöltenem a szabadisőmet, és még sorolhatnám, hogy mennyire elmaradottak vagyunk a fővárosi kiváltságosokhoz képest.
Nem szoktam belekeveredni vidék kontra főváros vitákba, de hogy már az is meglepő, hogy vidéken is tudhatnak főzni az emberek??? Mert ha valami f....a, akkor az csak Budapesten lehet!

estónia 2017.04.14. 07:30:54

„A Mátra alján olyan ízletes bur­ger­eket kóstol­tunk, melyek a főváros­ban is megállnák a helyüket!“ Ez a cím nagyon sértő! Tapasztalatom szerint a fővárosban is árulnak szart....- Nehogy már a Budapest táblámál legyen az államhatár!

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.04.14. 07:30:54

A Mátra egy hatalmas gasztronómiai fekete lyuk! Minden hasznos infóért köszi!

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2017.04.14. 07:33:16

@zsocek: annal azert vmivel jobb :) @legyetek5ó6éú2: @mézescsók: @estónia: na jó, látom, hogy kicsit elszabadult a dolog, szoval elmagyarazom, hogy értettem. Gyongyoson sokkal kevesebb jo kajás hely van, mint Budapesten, ergo ha valami ott is megállná a helyét, a nagyságrendekkel nagyobb konkurencia mellett, az dicséret, és nem kell mellre szívni, semmi bajom a vidékkel sem a vidékiekkel, béke :)
süti beállítások módosítása