Burger Blog

BpBurger (214) - Meatology Budapest

2017. március 23. Jancsa Jani

Mindig örömteli látni az új brandek szárba szökkenését, főleg, ha az valami erős gasztro-koncepcióval is érkezik. Tavaly év végefelé nyílt meg a Meatology a Belvárosban, én pedig érkeztem, és kóstoltam.

2017-01-08_11_05_51.jpg

A hely honlapján nyomonérhető, hogy a debreceni IKON-ból ismert Pataky Peti, és testvére a felelős a kajáért, és lévén, hogy ott már jártam, nem is egyszer, az elvárások egy csöppet fentebb kerültek a megszokottnál, úgyhogy már nagyon vártam a lassú kaját, gyorsan, a szlogen szerint legalábbis.

2017-01-08_10_58_11.jpg

Az is biztos, hogy ennél jobb kilátás nem nagyon szükséges: napsütés, Bazilika, mi kell még? Mondjuk a kaja, amiből is kértünk egy császárhúsos szendót, valamint egy jófajta burgert, a klasszikus fajtából, meg mellé még egy-két apróságot.

2017-01-08_11_08_15.jpg

A burger kapásból házi sült krumplival érkezett, meg egy kis burgerszósszal, a szendó pedig thai coleslaw-val, és távol-keleti bbq mártással - tetszik a diverzifikáció.

2017-01-08_11_06_01.jpg

A hambi zsömléje majdhogynem tökéletes, ízvilágra szolídan vajasnak tűnt, korrektül pirított, könnyed darab. A húspogácsa elsőre kicsit tömörített darabnak tűnt, de csak az első beleharapásig, utána viszont csak hümmögni tudtam, annyira beadta ez az ízvilág. Nem tudom, minek volt köszönhető, de engem szó szerint megvett ez a hús kilóra, nagyon egyedi és mégis közérthető volt, ha értesz, hogy mondom. Mellette az obligát zöldséget, és a már említett hambiszósz húzta a kulináris talpalávalót.

2017-01-08_11_09_51.jpg

A császáros szendvics sem maradt azonban el: ott a zsömle egy lepényjellegű, picit ropogósabb, nyilvánvalóan nem édes versenyző volt. Benne a császárhús omlós, ízletes, mellépárosítva némi távol-keleti zöldséggel, korianderrel, melyek pedig remekül ellenpontozták roppanósság-ügyileg a dolgot.

2017-01-08_11_06_07.jpg

2017-01-08_11_06_50.jpg

A köretnek adott sült krumpli bár nem volt rossz, de semmi extra. A házi hambiszósz is jól át lett gondolva, de a leginkább a thai bbq jött be, mély, karakteres ízével.

2017-01-08_11_06_21.jpg

2017-01-08_11_08_04.jpg

Kóstoltunk még egy sörös pecsenyelevet, na az sem volt gyenge, csakúgy, mint a Thai slaw, melyben lilakáposzta volt az alap, és erre jött rá a csíra, koriander, újhagyma, lime, fokhagyma, szójaszósz többek között, és képzett egy olyan ízbombát, mely csak azért nem pusztította el a Bajcsyt, mert gyorsan megettük az utolsó falatig.

2017-01-08_11_06_12.jpg

2017-01-08_11_06_17.jpg

Az árak tekintetében igazán szimpatikus, hogy a központi elhelyezkedés ellenére a szendók 1900-2200 környékén vannak körettel, úgyhogy a Meatologyt masszívan merem ajánlani bárkinek, aki szeretne szendvicsek között elveszni, sőt, az is sanszos, hogy én is hamarosan visszatérek!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/meatology/

Cím: 1065, Bajcsy-Zsilinszky út 15.

FIGYELEM! MEGALAKULT A BURGERIMÁDÓK TÁRSASÁGA FACEBOOK CSOPORT - A LEGFRISSEBB HÍREK A HAMBURGEREK VILÁGÁBÓL - CSATLAKOZZ TE IS A KÉPRE KATTINTVA!

bit.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr8512363631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P12_dCi 2017.04.03. 13:23:00

A burgerek körettel nem 1800-tól, hanem 2500-tól kezdődnek, a sajtos baconös pedig 2900-ba kerül.

P12_dCi 2017.04.03. 13:23:01

Viszont a magasabb arak ellenere is elegedettek voltunk, a burger hatalmas, ketten jollaktunk vele. A krumpli is finom, es a kiszolgalas is kedves. Ajanlom a helyet :)
süti beállítások módosítása