Burger Blog

BpBurger (212) - Deák St. Kitchen

2017. március 01. Jancsa Jani

Itt a meteorológiai tavasz első napja, és ezzel a Burger Blog is újjáéled. A nagy visszatérés pedig nem is kezdődhet mással, mint egy olyan hely bemutatásával, mely közelebb lehet hozzánk, mint gondolnánk: ez a The Ritz-Carlton étterme, a Deák St. Kitchen!

2017-02-24_12_44_56.jpg

A helyszín nem más, mint a Fashion Street, néhány lépésnyire a Deák tértől, a már fentebb említett hotel túloldalán bejárat-ügyileg. A beltér ennek megfelelően a klasszikusabb vonalra hajaz, barna, bézs, tükrök, és elegáns életérzés - noha én farmerben sem éreztem rosszul magam, meg szerintem amíg nem mackóban jössz, nem is fognak kinézni innen.

2017-02-24_12_17_27.jpg

Az étlapon helyet kaptak a normál főételek mellett a jófajta grillhúsok, na meg egy hambi is, hiszen az manapság beugró minden komolyabb helyen.

2017-02-24_12_16_28.jpg

Elsőnek egy marhatatárt kóstoltunk, jófajta húsos paradicsomokkal és parmezánforgáccsal - már ezen a ponton éreztem, hogy az eddig jól felépített, első fázisú diétám ezen a ponton meg fog dőlni, dehát könyörgöm, ki ne gyengülne el egy ilyen lehetőségre. Ja igen, azt el is felejtettem mondani, hogy üdvözlőként házi rozmaringos brióskát szolgáltak fel vajjal - úr-is-ten!, és nem csak azért mert mostanság nem eszem sok péksüteményt, de akkor is: puha, ízes, vajas, kötelező!

2017-02-24_12_44_49.jpg

Mindezek után pedig jött a nagybetűs DŐZS, mondom is miért. Kikértük ugye a marhaburgert, erről később.

2017-02-24_12_45_37.jpg

Érkezett még egy omlós császárhús a grillről, külön kisütve a bőrét, ami kvázi popcornként ropogott a fogaink alatt. Köretügyileg volt egy házi sült krumpli, parmezánnal, és szarvasgomba-olajjal - így lehet feldobni, még inkább umamizálni egy klasszikus köretet, egy zseniális ötlet perfekt kivitelezése.

Volt még aztán egy fémtál, tele pirított káposztafélékkel, és baconnel, amiért máskor simán tudtam volna lelkesedni, tényleg nagyon jó is volt, de a szarvasgombát ma nem győzte le senki. Szószként egy habanero funkcionált, ami viszont egyáltalán nem volt olyan gyilkos, mint arra a neve alapján következtethetnénk, ellenben annál karakteresebben hozta a paprika ízvilágát.

2017-02-24_12_47_38.jpg

Na és a burger...! Ez a darab inkább az egyszerűségre és emellett a tökéletességre törekedett, azt kell mondjam elég jól. A zsömle egy házi, briós jellegű vajas darab, közepesen szolíd textúrával, és a tetején egy rukkolás majonézzel, valamint egy kis lilahagymával.

2017-02-24_12_49_15.jpg

A húspogácsa benne uruguayi Angus, közel húsz deka, mediumra elkészítve, pont ahogyan kértük. Ízre, állagra gyakorlatilag hozta az álmaimban élő tökéletes húspogácsa fogalmát. Ezeken felül nagyon más nem is került bele, kis saláta, paradicsom, és ennyi. Majdnem elfeledkeztem a cheddarról, ami ugye a húsra olvasztva pihent, viszont alatta bújt meg a jófajta, ropogós bacon, ami így egy kis meglepetésként szolgált a harapások során.

2017-02-24_13_10_46.jpg

Amikor azt hittem, hogy már tényleg nem bírok többet enni, érkezett a hír, hogy odaát a Kupola Lounge-ban (ami kvázi félúton volt a hotel és az étterem között) desszert workshop van, úgyhogy ennek a szellemében gyorsan csináltam pár tortácska-körbetekerő csokilapot, aztán ezeket meg is ettük. Ha jól emlékszem, volt azt hiszem csokis, fehér csokis, meg sós karamellás - a vége nem biztos, mert kidurrantam egy kissé.

A burger ára 3700, amit nagyon nem is kell magyarázni, hogy hol van, elég ha megnézzük az alapanyagot, ezt máshol se nagyon tudnák olcsóbban adni, nemhogy egy hotel éttermében. A Deák St. Kitchen simán lehet egy kicsit rongyrázósabb randihelyszín, viszont az árai egyáltalán nem annyira elszálltak, mint ahogy azt első blikkre gondolnánk, a minőség pedig pazar!

Elérhetőséghttps://www.facebook.com/deakstreetkitchen/

Cím: 1051, Erzsébet tér 9.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr6912303889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bricz 2017.03.03. 06:48:08

Ez a burger borzasztóan gyönyörű :O. De ilyenkor mindig erős dilemma előtt állok. Körettel együtt már karcolja az 5000 FT-t és mindig elbizonytalanodok, hogy nyújthat-e annyival többet, hogy dupla annyit fizessek érte mint pl. a Bambában vagy a Kandallóban (melyek a burgerkészítés non plus ultrája számomra).
süti beállítások módosítása