Burger Blog

BpBurger (200) - Kedvenc Bisztró

2016. november 16. Jancsa Jani

Relatíve ritkán jut eszembe bevásárlóközpontokban burgerezni, legfőképp azért, mert a kevés kivételtől eltekintve nincs is hol. Ezzel a trenddel megy most szembe a Kedvenc, mely egy beszédes névvel, és jobbnál-jobb ételekkel vár mindenkire.

2016-11-08_17_19_02.jpg

A helyszín a Mammut I.-es pláza legfelső szintje, ahol ugye a food court is van. A Kedvenc a sima szinten kezdődik, és kapott egy galériát is; az egész enteriőrön érződik a törődés, és az odafigyelés, ez a beltér a plázán kívül is nagyon jól mutatna, egész egyszerűen jól van megcsinálva.

Az étlapon bár központi helyet kapnak a burgerek, egyáltalán nem kizárólagosak, ugyanis a heti ajánlat mindig felvonultat más, különlegesebb fogásokat is, az előétel-főétel-desszert kombóban, legyen az húsos vagy vegán. Én most mindezek ellenére két burgerre mentem rá, hisz ismertek.

2016-11-08_17_19_42.jpg

Az első darab a Gourmet munkacímet viselte, melyet menüben sült krumplival és káposztasalátával kértem. A krumpli a klasszikus csónakburgonya, a káposztasaláta pedig természetesen házi darab, megfelelő frissességel és szaftossággal.

A burger zsemléje a Bazsalikom Pékségből érkezik, és pont olyan, amilyennek szeretjük: könnyed, finom darab. A marhahús ebben a konstrukcióban egy elég különleges verzió, és nem is nagyon tudok róla, hogy máshol lenne ilyen: ez a blonde d'aquitaine, azaz a szőke marha. Ízvilágában más karakterisztikájú, kicsit talán édesebb; nem túlsütve, tökéletesen érezhető az állat íze benne, mind a 180 grammban, amely benne található. Amit erről amúgy még tudni érdemes, hogy egy kiváló minőségű francia marhahúsról beszélünk, és nem csak ebben, hanem az összes itteni hússal szerelt burgerben ez lelhető fel.

2016-11-08_17_22_05.jpg

Ennyinél azonban még nem állunk meg, ugyanis jópár olyan kiegészítő is helyet kapott a burgerben, ami erre az ízre játszik rá. Ilyen a pirított diós majonéz, a grillezett camembert, de a vörösboros hagymalekvár úgyszintén. És a végeredmény? Egy nagyon szuper burger, tényleg gourmet ízvilággal.

2016-11-08_17_23_35.jpg

Második tételem a vegán oldalról került kiválasztásra, de ne féljetek, nem lesz itt semmi gond. Ez egy ciabattára hajazó házi buciban lett tálalva, benne egy csicseriborsó pogácsával, amely kellemesen meg lett pirítva, és ez adott neki egy plusz olyan réteget, ami elég jót tett neki. Mindemellé mesecheddar, házi pikáns szósz, marinált paprika a savak jegyében, és persze rengeteg csíra kapott még helyet.

2016-11-08_17_21_14.jpg

Végezetül egy jófajta dupla espresso shottal zártam a vacsit, amely ráadásul egy etióp specialty darab volt, kellemes, citrusos ívilággal.

2016-11-08_17_28_13.jpg

2016-11-08_17_29_40.jpg

A burgerek 1490-től indulnak, egészen 2590-ig, de az már a dupla verzió; valamint a menü plusz 400 jó magyar forint. A Kedvenc egy olyan helyszínre vitte be a kapásból magas színvonalú burgereket, ahol erre ezidáig nem nagyon volt példa - kóstoljátok és szeressétek, mert megérdemlik!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/kedvencbisztro

Cím: 1024, Lövőház utca 2-6.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr8411957387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

para_noir 2016.11.17. 12:16:00

Egy technikai kérdés, az ilyen 15-20 centi magas burgereket hogyan lehet enni a gyakorlatban? Úgy megnéznék egyszer arról is egy képet, hogy mi a módja az elfogyasztásnak. Mert harapni ugye nem lehet, akkor az ember szétteregeti a tányérjára és vég egy szelet húst, harap hozzá egy kis zsemlét, felcsippent egy adag zöldséget, és meg tunkolja a falatot a tányérra folyt szószban? vagy hogy? Mert ha így, akkor értelmesebb lenne sima szelet húsként, körettel enni, minek akkor a bohóckodás a szendvicsformával?

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2016.11.17. 12:17:08

@para_noir: ha valaki akarja, siman eheti klasszikus modon, igazabol tok jol osszenyomhato. Masreszt en ugy szoktam, h kalap leszed, kulon, es minden mas meg mehet egyben, es van zsomle, hus, feltet is egyben :)
süti beállítások módosítása