Burger Blog

Édeske, Nagymaros

2016. november 09. Jancsa Jani

Hogy is kezdjem ezt az írást - az összes jószándék megvan bennem, hogy nagyon ne húzzam le a helyet, de nehéz, mert amibe belefutottunk, azt bizony dícsérni nehéz. Sajnos. Na, lássunk hozzá.

2016-10-30_14_34_29.jpg

Az Édeske eredetileg egy cukrászatnak indult, aztán szezonálisan lett belőle egy kemencés vendéglátóhely. Ez utóbbiba csöppentünk bele mi is. Maga az enteriőr, avagy a kialakítás teljesen jól hozza a vidéki udvar stílust: a cukrászda mellett el lehet sétálni hátra, itt egy pad, ott némi vasvilla, teljesen autentikus. Odabenn ez totálisan átcsap a romkocsma feelingbe, enyhe füstszaggal megspékelve. Rendelni a pultnál lehet, itt is fizetünk, majd leültünk, és vártuk a kaját.

2016-10-30_13_35_54.jpg

2016-10-30_13_37_49.jpg

A hely egyik signature fogása a batyu, ebből mi a csülköset rendeltük, meg persze egy burgert, a szexi Kemencés hagymás bitang néven és steak burgonyát hozzá. A nyitott konyhában a kapkodás a káosz és az eklektikusság hármasa volt felfedezhető, ami engem annyira nem érdekelt, de mivel totál kihallatszott (és persze látszott), nagyon nem tudtam magam kivonni alóla.

2016-10-30_14_09_42.jpg

Elsőre a batyu jött meg, csak úgy külön, és mivel nem tűnt úgy, hogy más is akarna még érkezni, belenéztünk. A tészta a pizzáéhoz hasonló, benne pedig csülök, nyers lilahagyma (ennyi hőkezelés bizony nem volt neki elég) és mustár figyelt. A hús még csak jó is lett volna, de a kombó túl harsány volt, azonfelül, hogy beletették egy tésztába és kisütötték, más gondolat nem került bele, ennyi viszont elég kevés volt egy ilyenhez.

2016-10-30_14_10_35.jpg

Másodiknak jött a burger, melyről nekem tűnt fel, hogy lehagyták a tojást, oké, kör vissza, megjön (természetesen mindkét oldala besütve, sok tükör nem volt benne). A zsömle majdhogynem a megégésig volt pirítva, kalácsos darab, nekem éppenséggel bejött. A hús benne puha, mindenfélével ízesített, és elég fura, bár egyértelműen rossznak nem mondanám (de jónak sem).

2016-10-30_14_17_09.jpg

2016-10-30_14_17_48.jpg

Rajta sajt, ráolvadásmentesen, alatta bacon, ropogósan, valamint a zöldségek: savanyú uborka, paradicsom, egy kis hagyma, meg saláta.

2016-10-30_14_21_20.jpg

A steak burgonyát külön kellett kérnem, de megjött: kinézetre olajban/zsírban úszónak tűnt, a valóság ennyire nem volt rossz, de mondjuk sülhetett is volna még, felejthető darab, bár értékeljük, hogy nem mirelit. A fokhagymás tejföl hozzá... fokhagymás volt.

2016-10-30_14_20_08.jpg

A burger 1500 forintba került, ami viszont egy ilyenért messze sok, köret nélkül, a batyu pedig valahol 1400 körül, ami tekintve a csülök, a nyers hagyma, és az ipari mustár világpiaci árát, szintén nem a best deal. Sok jó helyen jártunk idén vidéken, de ez most nem jött be.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/%C3%89deske-Al%C3%ADz-Cukr%C3%A1sz-M%C5%B1helye-110990965690035/?fref=ts

Cím: 2626, Nagymaros, Dózsa György utca 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr5511943797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása