Itt az ősz, a Deák tér pedig felpezsdül, hiszen jönnek a hűvösebb esték, a falakról meg kopik le a festék. Nem úgy a Prositban, ahol megújult étlappal, és utcai bódéval várják a jónépeket!
Ha nincs kedvünk betérni, a street foodra hangolt ételeket kinn is tudjuk kérni, ekkor elvihető verzióban, papírtálcán kapjuk meg a falatokat. Mi most beültünk, és egy lukulluszi zabálást rendeztünk - mutatom is, hogy mik fogytak.
Mivel is kezdjük - naná, hogy a burgerrel! Kétfajta verziót kóstoltunk: az egyik a klasszik, a másik pedig a füstölt kacsás kódnevet viselte. A zsömle házi gyártmány, egy icipicit tömör, de finom, vajas ízvilágú, ráadásul remekül pirított. A húspogácsa benne mesteri, csakúgy, mint a többi feltét is. A kacsásban ez ráadásul dupla proteint is jelent, ugyanis a marhán felül jön be a képbe az eszményien füstös kacsaszeletek - ezt úgy magában is el tudtam volna eszegetni.
Ezután jött két pulled, azaz szálaira szedett szendvics, egyikben sertéssel, a másikban pedig marhával. Előbbi kicsit zsírosabb, másik jellegéből adódóan szárazabb, de mindkettő tökéletesen ízes történet. A kifli szintúgy szuper, ropogós péksütemény, további feltétként pedig káposztasaláta is szerepelt még benne - egyik legjobb kaja volt a vacsora folyamán.
Kaptunk még egy pár sült kolbászt, amely sokkal jobb ízű volt, mint amilyet a külseje ígért, ennél rosszabbat azt kell mondjam, soha ne együnk. Hozzá püré, valamint káposzta érkezett, a klasszikusok jegyében.
Kóstoltunk egy pizzát is, vékony, ámde ízletes tésztájával ezt is csak ajánlani tudom.
Desszertügyileg egy sajttortát ettünk - legalábbis papíron, mert ennek sok köze nem volt az eredetihez, valamint profiterolt bianco és nero formában, ami pedig iparosmunka, de azok közül legalább a jobb fajta volt.
A burgerek 2450, a szendók 2000 alatt, a pizza 2400 körül - nem az olcsóbbak közül vannak az árak, de nyilván a környék ezt diktálja. A Prositra továbbra is igaz, hogy bár turistákkal gazdagított a környék, de azért lehet jó ételeket tuti sörökkel vagy borokkal fogyasztani.