Burger Blog

BpBurger (197) - Bp BARbq

2016. október 17. Jancsa Jani

Serényi Zsolt neve nélkül nem igazán lehet elkezdeni ennek a postnak a megírását. A tetovált séf ezernyi helyről lehet ismert, én legutóbb a Terminalban ettem a főztjéből, most pedig alanyi jogon nyitott egy saját barbecue helyet, ahol lassú tűzön, füstön süti a húsokat.

2016-10-15_15_25_30.jpg

A bár az Akácfa utcában helyezkedik el, ami talán az egyik legfrekventáltabb hely a Gozsdun kívül, és nem csak a BKK pótdíjbefizetési osztálya miatt mondom ezt. A helyiség földszintjén pöfög a szmóker, felül pedig a galéria vár, ahová nagyon-nagyon kellemesen, parfümösen szűrödött be a lenti füstből egy minimális.

Ahogy a neve is mutatja, itt a bár és a barbecue forr egybe, de az étlapon meglepő többséget kaptak az italok, egyedül a legutolsó oldalon lehet megtalálni az ételeket. Az, hogy kevés van, inkább előny, mint hátrány, viszont nem értem, miért kellett ennyire eldugni.

2016-10-15_15_03_57.jpg

Limonádét kértünk, az egyik egy mostanra már klasszikussá vált uborkás megoldás volt, és végül is a másikban is az ubi dominált, csak éppen kovászos formában - hát ilyet még tuti, hogy sehol sem ittam, és ami még jobb, hogy pont jól volt balanszolva, és a savasság nem tette ihatatlanná még a végére sem.

2016-10-15_15_26_04.jpg

Első ételünk naná, hogy a burger volt, ráadásul dupla kivitelben (szimpla nincs is az étlapon ahogy néztem). A zsömle teteje egy kicsit száraz volt, de ennyi az összes negatívum, amit az étkezés során fel tudtam hozni.

2016-10-15_15_26_40.jpg

A húsok benne a vékonyabb, ámde szaftos, és nem túlsütött verzióból voltak, igen kellemes marhaízzel. Ránézésre akár a kolosszus munkacímmel is illethettem volna, mivel feltétügyileg rengeteg sajt, hagyma, pihára hagyott húsos szalonna, na meg a zöldségek gondoskodtak az ízvilág monumentalitásáról.

2016-10-15_15_29_40.jpg

Természetesen nem mehettünk úgy haza, hogy ne kóstoljunk valami definitív cuccot a szmókerből, és ez most a marhaszegy lett, mégpedig Reuben szendó formájában. Nem túlzok, életem egyik, ha nem a legjobb szegye volt ez: pont kellően füstös, omlós, icipici zsírral, dekadenciával.

2016-10-15_15_25_21.jpg

A két szelet szendvicskenyér között helyet kapott még egy jófajta sajt, és a névből adódóan az elmaradhatatlan savanyú káposztával. Ropogott, aminek ropognia kell, olvadt, aminek olvadnia kell - és az adag is meglepően emberes volt, hozzá kikönnyítésnek egy kis vinegretes salátával.

2016-10-15_15_29_55.jpg

Desszertnek egy házi máktortát ajánlottak, amit naná, hogy elfogadtam - egy kis fagyival érkezett, és ha ettetek már jó mákos sütit, akkor próbáljátok ki ezt is, mert tuti, hogy a dobogón fog végezni, csak ennyit mondok.

2016-10-15_15_55_09.jpg

A dupla burger 3390, a Reuben 2790, a limcsik meg valahol 800 körül mozognak. A Bp BARbq egy újabb olyan hely, amiből még több kéne, ugyanis tök jó, hogy rengeteget beszélünk a barbecue kultúráról, de azért nem ártana, ha nem csak néhány lokáción lehetne kóstolni. Ez a hely pedig pont olyan, ahová nem csak lehet, hanem érdemes is ellátogatni.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/bpbarbq

Cím: 1072, Akácfa utca 24.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr711814111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

why i stay (törölt) 2016.10.17. 20:46:16

Bulinegyed ide vagy oda, ez az utca bizony arról a blaháról nyílik, ahol egész nap emberi sz*rszag terjeng. Én ilyen környéken még egy zsemlét se lennék képes megenni, nem hogy 3 ezer forintos burgereket. Hacsak nem autóval mész oda a hely elé, akkor át kell verekedni magad azon az undoron ami ezt a negyedet jellemzi.

Killary Fucking Clingon 2016.10.18. 13:37:12

Egy ruppótlan blogger biztos hogy nem, de egy normális ember sem valószinű hogy elkölt 7000 + forintot egy szaros szendvics menüre.
Nem vonom kétségbe hogy ízletes, de van az a pénz amit akkor sem költök el egy hamburgerre vagy szendvicsre ha milliárdjaim vannak.
Kihagyom.

Kolompár Tarzan 2016.10.20. 08:56:42

@Killary Fucking Clingon: Tudod, van aki cigi és olcsó sör helyett minőségi élelmíszerre költ, például erre.

Az "ruppótlanok", mint te, ezt el sem tudják képzelni, hogy létezik.

epitkezes1 2016.10.25. 09:09:03

az a burger ott egy főétel. ennyiért nem olcsó persze, de nem is hetente eszegeti az ember. kurvajól néz ki.
valaki rakhatna egypár ilyet a budai oldalra is, eléggé siralmas arrafele a felhozatal (különösen a xii. kerületben, ahol melózok :( ).

opking 2016.10.25. 09:09:04

Ez a TV Paprikás Serényi Zsolt?

barbie123 2016.11.06. 08:26:34

Tegnap este kajáltunk itt és ma egész nap azon a szendvicsen és a máktortán jár az eszem. Nekem megérte és biztosan vissza is fogok menni. Nem tudom, hogyan de az ízek, állag, mennyiségek fantasztikus összhangban vannak. Ja és a kiszolgálás is nagyon rendben volt.
süti beállítások módosítása