Burger Blog

BpBurger (196) - The Market

2016. szeptember 28. Jancsa Jani

Mindig érdekes azt megnézni, hogy csatolt árukapcsolás esetén hogyan változik a viszonyrendszer mondjuk egy étterem és egy szórakozóhely között. Erre hozott most új példát a The Market, amely nem más, mint a jól ismert BRKLYN éttermének egy új fejezete.

2016-09-21_21_50_09.jpg

A fentebb említett helyen már jártam korábban, ahol az étlap bár tök jó volt, sajnos a helynek nem sikerült kitörnie a bulibáró státuszból a gasztro javára. Ezért is jött egy kis elkülönülés, és koncepcióváltás, mely egy kvázi névváltásban manifesztálódott, azazhogy nem teljesen, mivel a helyszín ugyanaz, csak időbeli eltolódással operál.

2016-09-21_22_23_50.jpg

Az étlapon olyan 15-20 tétel található, én pedig úgy döntöttem, hogy akkor nézzünk bele még ebbe-abba-amabba is. Ja igen, kezdés előtt még fontos két nevet megemlítenünk: az egyik az Őrház Sörkert, a másik pedig Wolf András. Előbbivel kollaborációban készülnek a kaják (azaz tőlük jön a hús, egyik legrégebbi barbecue-s hely itthon), utóbbi pedig aki csinálja a kajákat, a Salon Étteremből és a New York Kávéházból, ezt a két helyet talán senkinek sem kell bemutatnom.

2016-09-21_22_00_43.jpg

Szóval az első fogás a sült marhasonka volt, egy kis kübliben huncut módon egymásra halmozott lágy tojás+torma kombóval, házi kenyérrel. Bár olyan este tíz fele járt az idő, azért megpróbáltam ebből másnapra házhozszállításra is kérni, annyira beadta a reggeli, már-már húsvéti feelinget - és a speckó, kisszériás mustárt még nem is említettem!

2016-09-21_22_11_15.jpg

Következőnek érkezett a burger, ugye. Mivel számomra a burger a darált húsnál kezdődik, ezt inkább hívnám szendvicsnek, de abból viszont egy elég különlegesnek. A zsömle itt egy világosabb bun, és ez van megtöltve salátával, egy hambiszósszal (Cézár integet), valamint a hús szintén barbecue, tépett sertés verzióban. Az ízek nagyon jók voltak, az arány viszont egy kicsit eltolódott a zsömle irányába, amit viszont plusz hússal mindig lehet orvosolni.

Ha ennyi még nem lett volna elég, következett egy igazi nagyágyú, a mézes oldalas, sült salátával, ami egyik személyes favoritom, valamint sült zellerrel, ami meg most lett az. Az oldalas zsíros, húsos, omlós, emberes, pont ahogyan elképzelnénk. Ráadásként jött hozzá egy ketjap nevezetű szósz, mellyel, bár nem hittem, hogy lehet ennél is feljebb jutni ízügyileg, az bizony berúgta az ízlelőbimbókat - kötelező csekkolni.

2016-09-21_22_29_27.jpg

2016-09-21_22_29_46.jpg

Ezután jöhetett a desszert, kétszer: az egyik egy könnyebb, levendulás joghurt, pirított zabbal, a másik pedig lett az én személyes kedvencem, azaz a kókusz panna cotta, pirított kaláccsal és passiógyümölccsel. Ez pont megfelelően volt egyszerre édes és savanykásabb, tökéletes lezárása a kajahalomnak.

2016-09-21_22_36_23.jpg

2016-09-21_22_37_10.jpg

Árak tekintetében annyira nem látszik, hogy a Gozsdu mögött vagyunk (főételek 3500 környékén), viszont az a durva, hogy minőségben meg messze túlszárnyalja azt. A The Market egy igen jó nyitás lett így őszre, így azt jó szívvel tudom ajánlani minden bisztró és barbecue kedvelőnek.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/themarketbudapest

Cím: 1075, Kazinczy utca 48.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr7411747955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása