Burger Blog

Muuby's, Gyöngyös

2016. szeptember 26. Jancsa Jani

A Mátra alján, bár nem a város szélén, de található mai cikkem alanya, ahol végre lehet olyan burgert kapni Gyöngyösön, amilyet a város megérdemel.

2016-09-13_21_25_37.jpg

A Muuby's neve nem véletlenül lehet ismerős, ugyanis a Kevin Smith filmek ihlették (lásd Shop-Stop, valamint Jay és Néma Bob, ugyebár). A logó is ennek megfelelően hasonló, és ha ez még mind nem lenne elég, akkor ráadásul a beltér is meglep, de nem úgy, ahogyan gondolnánk. Odabenn a boxok és a terek különböző időbeli és kultúrális egységek szerint vannak kettébontva, így van dizájn szentelve mondjuk az 50-es éveknek, és a kubai szivarnak is, ráadásul még egy személyes vonal is lett beleépítve - nézzétek meg a képeken (vagy még inkább élőben), nagyon jópofán fest! Ritkán szoktam erre kitérni, de érdemes megnézni a honlapjukat is, mivel ugyanannyira színes-szagos, mint maga a hely!

Viszont félreértés ne essék, nem csak a dizájn miatt érkeztem, hanem enni, úgyhogy ezzel a lendülettel ki is kértem magamnak két burgert. A szendvicsek papírtálcán érkeztek, melléjük köretnek sült krumpli, ami jó volt, de semmi extra.

Első burgerem a Mátra kódnevet viselte, mit egyek mást, ha nem ezt? A zsömle egy szezámmagos, baromira ropogós darab volt, élmény volt enni nem csak a tetejét, hanem az alját is.

2016-09-13_20_35_16.jpg

A húspogácsa a vékonyabb fajtájúak iskolájába tartozott, külsején pont jó kérgezéssel, plusz ráadásul egyáltalán nem volt kicsi, és ízvilágában is totálisan bejött.

2016-09-13_20_35_25.jpg

2016-09-13_20_38_33.jpg

A karakterisztikát mindezeken felül a fűszernövények határozták meg: a sajt benne kakukkfüves Bükki volt, valamint gazdagon meg lett kenve alul felül herbed mayoval is, ami egyrészt nagyon kellemes, könnyed jelleget biztosított neki, másrészt pedig a lilahagyma is nagyon jól ment hozzá. Egy bánatom volt, miszerint a nyers uborka, ami itt sokat nem adott hozzá a történethez, de ezen felül mindent nagyon szerettem.

2016-09-13_21_06_31.jpg

Másodikként az Ungarische burgerre mentem rá, amitől elsőre egy kicsit tartottam, mert ilyen névvel nem szoktak jó dolgok kisülni. Nos, ez az aggodalmam egészen idáig tartott, ugyanis ez a burger egészen egyszerűen zseniális.

2016-09-13_21_06_40.jpg

A zsömle és a hús ugyanaz mint az előbb, nade a továbbiak! Kezdjük először is a szósz szerepét betöltő lecsóalappal, ami nem csak simán egy szaft, hanem egy konkrétan gazdag lecsó, szalonnával, teltséggel - ezt csak úgy magában, egy kis tálkában, friss fehér kenyérrel is be tudnám tolni az arcomba bármikor.

2016-09-13_21_06_48.jpg

Ha ez nem lenne elég, volt benne még szabad szemmel is bőven látható mennyiségű bacon, cheddar, és egy tükörtojás is, így változtatva ezt a burgert egy mennyeien mámoros mannává, ha szabad alliterálnom.

2016-09-13_21_09_26.jpg

Árak tekintetében a burgerek olyan 1400-1700 körül mozognak, és ebben már benne van a sült krumpli is, szóval panaszra nem lehet semmi ok. Ráadásul, bár engem nem érint, de a helyieknek egy jó ideje már házhoz is szállítják a penge burgereiket. A Muuby's egy olyan hely, ahol jót lehet enni, inni, és alkalmanként még bulizni is, szóval ezek után nem lehet semmi kifogás, irány Gyöngyös!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/muubys.gyongyos

Cím: 3200, Gyöngyös, Kossuth út 16.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr511739557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.09.26. 11:58:59

Jó tudni, hogy Gyöngyösön nem csak a buszpályaudvar mellettti hamburgeres van, ami olyan, mintha egy Mekit családi kézbe vettek volna és kicsit a KFC irányába mozdultak volna el.
süti beállítások módosítása