Burger Blog

Visszatérés a Bohemiába

2016. szeptember 08. Jancsa Jani

Tavaly egyik legdélebbi látogatásunk Pécsre esett, ahol is a Bohémiában olyan burgerekre leltünk, hogy a fülünk is kettéállt. A nyár utolsó hétvégéjét a siklósi csirkepaprikás-fesztiválon töltöttük, így nem is volt kérdés, hogy hazafelé benézünk Bohémkodni egyet.

2016-08-28_12_31_58.jpg

Mielőtt bármi is történne, mindenkinek javaslom, hogy olvassa el a tavalyi postot, mert abban tökéletesen látszik minden, amit csinálnak odalenn. Egy jó vasárnap ebédre érkeztünk, és miközben megrendeltük a limonádét, az is feltűnt, hogy az étlapon újítások lettek eszközölve.

2016-08-28_12_52_32.jpg

Mindig örömteli az olyan szituáció, amikor egyszerűen nem tudok választani, és most is ez történt. A bennem lakozó gyermek örömmel kérte volna ki az Elvis burgert mogyoróvajjal, banánnal, baconnel és eperdzsemmel, a bennem lakozó iskolás pedig a Cheetos burger, amelyben igen, basszus, Cheetos chips van. Ilyenkor csak azt tudom magamtól kérdezni, hogy ez miért nem nekem jutott eszembe???

2016-08-28_12_31_06.jpg

A mókázást félretéve elővettem közszolgálati mivoltom, és a feladatot komolyan véve kikértük a Prágai sültsonkás és az Ínyenc verziót.

2016-08-28_12_31_21.jpg

Amennyiben valaki nem olvasta volna a házi feladatot, annak elmondom: ez a hely bizony nem szórakozik, két okból kifolyólag sem. Egyik ugye az, hogy itt a hamburgerzsömle az bagel, ráadásul nem is akármilyen – a pesti átlag-bagelhez képest puhább állagú, de kellőképp stabil, hogy keretként tudjon szolgálni a benne lakó húspogácsának.

2016-08-28_12_32_39.jpg

Persze ez sem amolyan átlagos darab, ugyanis mindegyik burger jucy lucy, azaz sajttal töltött formában érkezik, ráadásul ha megvágjuk, folyik is belőle a lava, ahogyan azt várnánk. Az íze pedig egészen egyszerűen varázslatos - már csak emiatt is kötelező lenne mindenkinek megkóstolni, nemhogy amiatt, ami ezután jön.

2016-08-28_12_31_40.jpg

2016-08-28_12_42_10.jpg

Kezdjük a prágai sonkással: ebben az egyértelmű mellett volt még karamellizált olívabogyó, csiliszósz, sültpaprika-krém, na meg egy igazi nagyágyú, a sáfrányos-kurkumás majonéz. Azonfelül, hogy nagyon finom, kerek egészet alkottak, ilyen szintű ízbombasztikusságnál már egy kicsit ki is oltották egymást, bár disszonanciába nem keveredtek.

2016-08-28_12_33_10.jpg

Az Ínyenc darab fontos alkotóeleme volt a bourbonös bacondzsem, valamint a pirított bacon, és a fokhagymás aioli. Hát, ha valami, akkor ez is egy hatalmas masszírozás volt az ízlelőbimbóknak, úgy szerettük, ahogyan volt.

2016-08-28_12_37_21.jpg

Köretek terén csak félig volt változás: az egyik elem a már jól ismert csónakburgonya, viszont a lilakáposzta-saláta kapott egy kis tuningot, egy kissé savasabb felhangot, ami határozottan jót tett neki - aztán pedig nekünk.

2016-08-28_12_32_15.jpg

2016-08-28_12_32_06.jpg

A burgerek 1500-2300-ig tartanak, ez utóbbi már vagy dupla, vagy mindenféle hiperszuper verzió. A Bohémia stabilan tartja azt a formáját, melyet tavaly megismertünk - ha pécsi lennék, azt hiszem, gyakran itt ennék.

A bejegyzés trackback címe:

http://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr3511686707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Eet Fuk 2016.09.09. 05:54:42

Jó cikk, mint mindig. De a Pécsen inkább PécseTT. Bocs.

ideasz 2016.09.09. 09:47:05

Pecsett..Györött... Hideg kiraz!!!!

Kiralyi burgerek!

Eet Fuk 2016.09.09. 12:00:40

@Jancsa Jani: ...és igazad van, én vagyok lemaradva. Belénk még ezeket verték általános suliban.

makacsfolt 2016.09.09. 16:09:13

Félreértés ne essék örülök a sok jó új helynek, de nyáron 30 fokban betólni egy ilyen infarktus burgert azért kemény, szerintem ez tipikusan téli kaja, vagy bányászok eszik meg favágók. A másik dolog a darálthús származása ( már mint hogy mit darálnak bele ) megbízhatatlan, ezért én csak mekiben meg burgerben eszek hambit ha lehet. Én egyébként steak rajongó vagyok, de sajnos Mo.-on nagyon kevés jó hely van vagy ha mégis akkor 4-5000 ft alatt nincs semmi, pedig a marha mint tudjuk marhanagy állat és elég sok jó hús van rajta, szóval jó lenne ha felfedeznél olyan helyeket is ahol olcsón lehet jó steakeket enni, legalább is én nagyon örűlnék neki. A fenti kritikáim nem a helynek szól csak úgy általában locsogok .

bohumil stejskal 2016.09.09. 16:09:16

Egyszer szakadt az eső, és bemenekültünk ide. De bebasztunk...

pepin_nymburk 2016.09.10. 05:59:54

A hamburgert nem kóstoltam ott, az étlapról csülköt választottam. Óriási hiba volt, mert kritikán aluli száraz betont kaptam csülök fedőnév alatt.
Nekem 2/10 a hely

mpl 2016.09.10. 18:34:55

@makacsfolt: az igaz, hogy a marha nagy darab állat, de a steak-hez felhasználható része viszont kicsi hozzá képest, vagyis sok a 'felesleg' a marhán. :-)))

Tenka 2016.09.18. 15:40:13

Legközelebb semmiképp se hagyd ki az Elvist, tegnap kóstoltam. A burgerek burgere, a szendvicsek királya, az ételek császára! Ez után minden burger csalódás lesz, ilyen harmónikusan passzoló ízorkánt még sosem tapasztaltam.