Burger Blog

Dreamburger, Székesfehérvár

2016. július 01. Jancsa Jani

Bár vidéken már sokfelé jártam, Kinxtown még kiesett a szórásból, pontosabban a Beaten kívül nem igazán tudtam más helyről, ahol tuti a burger. Nos, a helyzet megváltozott, ugyanis találtam egy elég szuper kis placcot.

2016-06-28_18_57_35.jpg

A Dreamburger alig néhány hónapja van a mostani helyszínén, de azt kell mondjam, hogy nagyon hangulatosan megcsinálták a belteret: a klasszikus amerikai diner köszön vissza a kis boxokban, a falakon a képek, és még a lámpabúra is ezt a hangulatot adják vissza, szóval megvalósításból jeles!

Érdekessége a helynek, hogy helyet kapott a kínálatban az egészséges vonal is, ugyanis van erre hajazó zsemle, illetve pár fitness-jellegű kaja is, ami igazán dícséretes, főleg annak a tekintetében, hogy nem a fővárosban járunk.

2016-06-28_18_58_00.jpg

Ennek a szellemében az egyik kóstolt étel a tonhaltekercs volt, egy zabbal bekevert tésztában, és bár elsőre ez annyira nem hangzott jól burgerekre ráfókuszált gondolatomban, azt kell mondjam, sokkal jobb, mint amit a neve elsőre ígér! Maga a tekercs egy kicsit vastagabb, de teljesen ízletes, nincs meg benne az asszociatív fojtósság, ami már kapásból jó pont. A tonhal benne szuper, meg az is, hogy telecsapták zöldségekkel, ami végképp a könnyedségét húzza alá - ráadásul még laktató is.

2016-06-28_18_59_38.jpg

Természetesen miután kiegészségeskedtük magunkat, rávertünk egy dupla burgerre is. Ha szeretnénk, mi magunk modulárisan válogathatjuk össze a feltéteket a hústól és a zsömlétől kezdve, de ha ez túl sok lenne, akkor választhatunk pár előre összerakott kombót is. Ilyen volt a Smoking fantázianevű darab is, melyben a hús mellett helyet kapott egy jó adag füstölt sajt, pirított bacon és kolbász, főtt tojás, valamint pirított hagyma is.

2016-06-28_18_58_13.jpg

A húspogácsa argentín marhából származik, és teljesen korrekt darab, mind ízre, mind állagra. Hozzá a zsömle a dupla húshoz is egy kicsit nagy, jó ízű, édesebb ízvilágú versenyző.

2016-06-28_18_58_40.jpg

A feltétek benne egy kicsit a magyarosabb ízvilágra lőttek, és ebben az egységben teljesen jól is működnek, egy kicsit pikáns, ropogós, és a zöldségek pedig gondoskodnak a vitaminbevitelről is. Meg kell még emlékezni a házi szószról is, ami különlegesen bejött, ebből még akár mellé is tunkoltam volna egy keveset.

2016-06-28_19_03_48.jpg

Desszertnek egy kisebb palacsintahegy érkezett, benne minden jóval - a tészta itt is nagyon rendben volt, a kompozíció méltó lezárása a vacsorának.

2016-06-28_19_13_11.jpg

Árak tekintetében sem vészes a Dreamburger: a burgerek 990-től kezdődnek, a Smoking szimpla hússal 1490, és lehet kérni akár Godzilla burgert is, amelyben 1kg-os a zsömle, és 6 db a húspogácsa, ellenben aki megeszi, az visszakapja az árát, meg még egyszer annyit. Annyi biztos, hogy immár Székesfehérváron is bátran tudok burgert ajánlani annak, aki egy jó kis diner stílusú hely iránt érdeklődne.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/dreamburgers

Cím: 8000, Székesfehérvár, Jókai utca 15.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr168857030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Altaïr 2016.07.01. 18:47:52

"ami igazán dícséretes, főleg annak a tekintetében, hogy nem a fővárosban járunk"

Asztaqva, mucsajröcsögén is vannak olyanok, akik egéségessen akarnak enni? Bazzz...

:)

gabborka 2016.07.16. 05:12:17

Azért merjük már kimondani végre, hogy ez az előregyártott, ragacsos-ropogós műanyag pirított hagyma, amit a képek alapján beletettek, bármilyen ételt inkább lehúz már manapság. Félreértés ne essék, imádtam, mikor felbukkant az "amerikai" hotdogokban, én magam is megspékelem ezzel otthon a virsli alapú kajákat, néha még a hamburgert is, de "rendes helyen" azért ez számítson már cikinek! Ami itthon van nekem, ha jól emlékszem, 2019-ig őrzi a szavatosságát, és egy baromi nagy zacskó került pár száz forintba, szóval nagyon komolyan vehető, mint minőségi alapanyag... Egy vendéglátó egységben, főleg hamburgerbe, sokkal tisztességesebb, ha helyben sütnek, pirítanak hagymát, mint hogy rádöntik ezt az ipari változatot. Még egy mirelit hagymakarika is frissebb érzést nyújtana. A többi része tök jól néz ki a hamburgernek, csak ezt az összetevőt nyilvánítsuk már kicsit cikinek, olyasmi módon, mikor a pizzériában ketchupot kennek a pizzára paradicsomszósz helyett...

Dell78 2017.01.29. 18:43:59

Én jártam itt és a leírtakkal nagyjából egyet tudok érteni. Én - ha jól emlékszem - a King fantázia nevű menüt választottam, amivel nem bírtam. Ebben viszont közrejátszhatott az is, hogy a vendégek és a kiszolgáló/sütő helyiség egy légtérben van, a szagelszívó rendszer teljesítménye elégtelen. Ha beülsz ide, akkor a komplett overál azonnal mehet a mosógépbe. Annyira eltelik az ember a sütő olaj szagával, hogy nem bírsz enni. Erre jobban oda kellene figyelni. A többi rendben van.
süti beállítások módosítása