Noha a tetőbárok evolúciója egy ponton stagnálásba kezdett, azért vannak olyan helyek, ahová érdemes felmenni, mivel jó a kilátás, fancy a környezet, és még jó burgert is lehet kapni. Most is egy ilyen bárban jártunk.
Azt hiszem, abban mindannyian megegyezhetünk, hogy a Bazilika elég jó háttér, legyen szó evés-ivásról, vagy csak sima nézelődésről. Ezzel, meg a lenti turbódizájnos hotel-lobbiban való kezdés után meg is lett rendesen alapozva a kezdés, így már egy fokkal nyugodtabban tudtuk a koktéljainkat szürcsölni, valamint konstatálni, hogy a budai Vár közelebb van (azaz más perspektívában), mint hinnénk.
Az étlap egy burgert tartalmaz, mely kacsából készül, és ha azt is elmondom, hogy Ferencz Gábor, az Opus volt séfje felel érte, akkor bizony kontextusba lett a dolog helyezve minden burger-értőnek. A koncepció amúgy ismerős lehet már az említett jazz klub korábbi étlapjáról, de azért egy kevés finomhangolást alkalmaztak rajta.
Köretként még mindig petrezselymes gnocchi érkezik, ami ugye a kacsa egyik legjobb barátja - nem egy klasszikus és megszokott köret, de annál jobb.
A zsömlekérdés mellett nem tudok szó nélkül elmenni, ugyanis szintén házi, és túlzás nélkül mondom, hogy az egyik legjobb darab, amit enni lehet. Szerintem egy vajgyár éves termése mehetett bele, észbontóan lágy, az édesebb vonalat követi, mégis a pirítás miatt ropogós a belseje, és ízvilágra csillagos ötös.
Odabenn a kacsa kellemesen hozza azt, amit kell, finom darab. Emellett található még benne káposztasaláta, jégsali, paradicsom, és paprika, ami ugye totál nem egy klasszik koncepció része, viszont mivel nincs túlmelegedve, itt teljesen elfogadható, ráadásul finom is a zsömlével majszolva.
A burger ára az egyedüli gyenge pontja, ugyanis ezt a konstrukciót közel négyezer forintért lehet megkapni, ami azért elég combos, viszont a háttér és az étel totálisan kárpótol érte.
Elérhetőség: https://www.facebook.com/highnoteskybar
Cím: 1051, Hercegprímás utca 5.