Burger Blog

Tepsi, Kecskemét

2016. június 13. Jancsa Jani

Ezzel a posttal egy újabb vidéki város kerül be a nagy körforgásba, ha azt nézzük, hol lehet minőségi kaját kapni laza, könnyed körülmények között. Bár a burger most csak kicsit hunyorítva lesz benne, de hiányáért bőven kárpótolva lesztek, ígérem!

2016-06-06_19_33_34.jpg

A Tepsi gasztropub egy központi helyén nyílt meg Kecskemétnek, olyannyira, hogy egy sétálóutcát képzeljünk el, melyben ők a legújabb gasztronómiai szereplők. Maga a helyszín kétszintes, karakteres dizájnnal, élő növényfallal, és egy csomó kis aprósággal, melyek hangulatossá teszik a belteret.

2016-06-06_19_27_51.jpg

2016-06-06_18_29_17.jpg

Limonádé-ügyileg is teljesen rendben van a hely, majd ezek után rögtön jött az első meglepetés, ugyanis egy emelvényen olyan csemegetálat kaptunk, hogy a fülünk is majd kettéállt. Nem vagyok a koncepció nagy rajongója alapesetben, de itt a marhaszalámi, a serrano, és a különböző spanyol sajtok olyan minőséggel lettek összeválogatva, hogy le a kalappal. Ráadásul a hozzáadott lepény is szolgáltatott plusz értéket, így már ekkor sejthető volt, hogy lesz még itt pár meglepetés.

Említettem, hogy a burgerben lesz némi csalás, és ez így is van: az erre hajazó pub nyalánkság jelen esetben egy emberes adag bbq marhaszegy, amelyet a már fentebb említett házi lepénybe töltöttek. Hozzá kapunk még két kis kübliben szintén barbecue szószt, és egy a vártnál kicsit hígabb, de kiváló ízű cheddar-szószt.

2016-06-06_19_03_34.jpg

Bár nyilván nem egy kategória a burgerrel, ezáltal nem is korrekt összemérni, de a lepény, benne a hússal egészen egyszerűen zseniális. A hús rengeteg, omlós, szaftos, ízes, a lepény pedig tökéletesen teszi a dolgát, egybentart, és hozzá is ad az élményhez. Ha pedig még a sajt is rákerül... bizony az már maga az álom.

2016-06-06_19_03_50.jpg

Természetesen ahol egy szegy van, oda kerül csülök is, így ennek a szellemében ki is kértük magunknak! A hús itt is omlós, a bőre ropog (úristen, de hogy!), hozzá a körítés pedig bajor káposzta (apró kis szalonnadarabokkal szerelve, simán elmenne főételnek is), valamint pont jóra sült steak burgonya. Ez az étel is a tökéletesség felé törekszik, nem is akárhogy.

Alaphangon itt meg is álltunk volna, viszont most tizenkilencre lapot húztunk, és egy újabb szintre léptünk a Porterhouse steak megrendelésével. A tálalás is gyönyörű: hosszú, céglogós deszkán, előre felszelve, a csont szimbolikus helyszínen hagyásával érkezett a steak, mediumra sütve. Ehhez már köretet sem kértünk, miért is tettük volna, magában is elfogyott ez a csodálatos hús.

2016-06-06_19_33_52.jpg

Más postban az előzőt tituláltam volna desszertnek, de nem most! A desszertlap 50%-át, azaz a házilag újragondolt retest teszteltük, gyümölcshabbal, és grillázsmorzsával. Bár ez a darab kicsit elmozdult a klasszikus vonalról, teljes mértékben érthető és értékelhető volt.

2016-06-06_19_47_42.jpg

A kocsmafalatok 2300-tól kezdődnek és 3800-ig tartanak, melyek tekintve, hogy milyen minőségűek és mennyiségűek, totálisan rendben lévőnek mondhatók. A Tepsi bizony megmutatja Kecskemétnek, hogy mi is az a gasztropub - egy hely, ahol lehet jókat inni, és mellé kiváló falatokat fogyasztani. Kötelezően ajánlott!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/tepsigastropub

Cím: 6000, Kecskemét, Kéttemplom köz 7.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr228800392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.06.14. 10:10:55

Kár hogy nincs honlapjuk, körbenéztem volna.
A Kéttemplom köz meg szép hely
süti beállítások módosítása