Burger Blog

Vendégpost: Michelin csillagos Mekis burger?

2016. február 18. Jancsa Jani

Mai vendégpostunkban egy beszámolót olvashattok DP tollából, aki Dani Garcia, spanyol csillagos séf Mekis kreálmányát kóstolta!

26102015105844_nueva_mcestrem.jpg

"Van az úgy, hogy az ember beesik egy bevásárlóközpontba, viszont ahhoz, hogy Dany Garcia két Michelin csillagos spanyol séf mosolyogjon rá egy McDonald’s plakátról, Barcelonáig kell repülnie. Nem kis meglepetés okozott és negyed órát gondolkodtam, hogy biztos? Ezt akarom? Spanyol meki?

A név kötelez, bementem, kipróbáltam. Ha már lúd, legyen kövér: Grand Mac Extreme 8,95 Euróért (BigMac 5,85). Szembetűnő csomagolás: vintage design újrahasznosított papíron. Jó helyen járok?

p1020569.JPG

Mivel a hivatalos fotókon látható burger a megszokottak szerint lényegesen masszívabb, gyors „átlapozás” után beleharapok. Érthetetlenül finom buci, mintha helyben, frissen sütné egy igen tapasztalt pék, de tudjuk, hogy ez nem így van. Mindegy is, örülünk. A burgerben található még két prémium húspogácsa, Provolone sajt, sült paprika, egy pikáns, enyhén sáfrányos szósz, saláta és tortilla chips darabok.

p1020573.JPG

A buci minősége alapján talán magasabb elvárásokat támasztottam a Michelin csillagos séf receptje alapján készült McDonald’s burgerrel szemben, ami nem is lenne alaptalan, ha azt egy profi konyhán, profi szakácsok készítenék limitált adagban, de ez McDonald’s. Napi több 10 vagy 100 000 adag. Soha nem jobb, soha nem rosszabb. Ugyanolyan volt, van és lesz. Lehet az sajtburger, McRoyal, vagy Big Mac, a meki az meki."

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr1008386896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.03.03. 21:07:44

Az a vicc, hogy nagyjából egy év után most voltam először Mekiben és egy Club Royal szendvicset ettem, ami feltűnően hasonlít erre. Vagyis ugyanaz a sorozat, egyező retró csomagolás, csak a katalánok jobb minőségű összetevőket kaptak hozzá.
süti beállítások módosítása