Burger Blog

A Komló és Tehén tovább erősít!

2015. december 07. Jancsa Jani

Kábé fél éve jártunk itt először Budaörsön, és már akkor is veszettül bejöttek a burgerek, amelyeket a beszédes nevű Komló és Tehénben kaptunk. Így ősz felé volt egy jó kis étlapfrissítés is, így újra ellátogattunk megnézni, mi változott azóta.

2015-11-30_19_07_38.jpg

Számomra, belvárosi gyereknek, mindig nagy élmény ide kilátogatni, de ha rám hallgattok, úgy menjetek, hogy tudjatok inni, mert még mindig bitang jó kis sörök vannak, én például épp egy gyömbéreset kortyolgatok, a cikk megírása közben.

2015-11-30_19_07_03.jpg

Írtam, hogy lett pár újítás is, az egyik ezek közül a jalapeno poppers, ami már magában is remek találat lenne, de itt a "paprika a négyzeten" elvét alkalmazták, és kapunk mellé egy kis sült paprika-krémet is, tunkolásból kifolyólag. Ezt nagyon jól is tették, mivel betyár lett így az összhang.

2015-11-30_19_13_49.jpg

Burgerek terén is készült három új, egy zöldborsos valamint egy tükörtojásos, de én most a harmadikra mentem rá, mivel az tűnt a legizgalmasabbnak. Ez nem más volt, mint egy négysajtos (!) jucy lucy, azaz sajttal töltött burger. Hogy micsodaaaa?

2015-11-30_19_25_24.jpg

Úgy bizony! Négyfajta sajt található benne: cheddar, füstölt, ementáli, és camembert, ennek a fele beletöltve, a fele pedig alá-fölé pakolva. A végeredmény egy mámorítóan sajtos, mennyei, zseniális egyveleg lett, a már korábbról jól ismert hússal maga az álom.

2015-11-30_19_26_37.jpg

Erre a sajtos sztorira viszont tökéletesen rímel a zsömle légiessége, és még inkább a házi vajkrémes-tejfölös hambiszósz, valamint a lilahagyma, ami totálisan visszahúzza a dolgokat a földre a fentebb említett égbemenetelből, és ezektől az összetevőktől lesz tökéletes ez a burger. Komolyan mondom, nem mindennapi élmény.

2015-11-30_19_30_09.jpg

Köretnek sült krumplit adtak mellé, és ami érdekes, az a mártogató, mert ami az egyik új burgerben most feltét, azt kikérhetjük így is, és ez pedig a zöldbors-mártás, ami, ha szeretjük, remek lubrikálója lesz köretünknek.

2015-11-30_19_25_34.jpg

Desszertek terén is van egy kis újítás, mégpedig a Somlói, ami szép, jó, és finom, de ennyi kaja után már alig fért valami belém, ezt meg kell valljam.

2015-11-30_19_41_35.jpg

A Komló és Tehén egy üde színfolt a burgerezők palettáján, minőségi sörök, különleges burgerek, és nagyon tuti hangulat jellemzi a helyet - lehet, hogy kicsit messzebb van, de a kijutás minden méterét megéri.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr658131022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peetee 2015.12.07. 15:22:20

Jó a cikk. Én a mai napig nem tudok napirendre térni a felett, amikor egy pesti ember el van ájulva Budaörstől meg Mogyoródtól, hogy ő akkor most ott már kint van a városból...és itt ez a vidék, hát ez micsoda egy fantasztikum, talán még ugató kutyát is lehet majd látni.... :)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2015.12.07. 15:23:00

@Peetee: jártam/járok vidékre is, és azok mellett, nekem, aki a 8ban lakom, igenis hangulatos tud ez lenni :)

Virágh elvtárs 2015.12.08. 06:00:22

Nem kell folyton zabálni..

bl4ze 2015.12.08. 14:13:08

@Peetee: Hát Budaörsön már kint vagy a városból, tényleg más hangulat. Nem volt elájulva a cikk írója, csak megemlítette. Menj el Diósdra, ott van a Johnnys , az sem Budapest feeling, kiváló burgerek, tex-mex... :D

Peetee 2015.12.09. 18:42:10

@bl4ze: @Jancsa Jani: Tiszta sor, nincs ezzel baj; csak nekem, vidékről ingázónak ez olyan furcsa. Én nap mitn nap megélem ezt, és már semmi szokatlan nincs benne...sőt.

ikke i drift 2015.12.15. 05:49:32

Budaörs? Burger szempontból nekem a Fóti út is vidék volt már, meg is lepődtem, hogy milyen jó a burger.
süti beállítások módosítása