Burger Blog

La Isla, Eger

2015. november 12. Jancsa Jani

Hamarosan lesz egy komolyabb, videós összefoglalás is Egerről, de addig fogadjatok szeretettel pár postot, melyben a tutibb versenyzőket teszteltük. Mostani írásom helyszíne pedig nem más, mint a La Isla.

2015-10-24_13_40_41.jpg

Bevallom, ennek előtte nagyon nem ástam bele magam a helyi témába, így eléggé fogalmatlanul is mentem oda. A La Isla - mint kb. az összes értelmes hely - a belvárosban kapott helyet, így nagyon nem kellett keresgetni. A belső elég hangulatos volt, az amerikai és/vagy italozós életérzést nagyon jól át is adta. Gyorsan rendeltünk is kettőt, ami ráadásul kellőképp izgalmasnak is hangzott.

2015-10-24_13_56_21.jpg

Az egyik inkább a konvenciók mentén mozgott, és a Juhtúrós marhaburger nevet viselte, a másik viszont egy olyan dolgot mutatott, ami nem is értem, miért annyira ritkaság, pedig eléggé adná magát: ez nem más, mint a Bubu névre keresztelt bundás burger. Mindjárt mondom is, hogy melyik mit tudott.

A juhtúrós verziónál egy klasszik verziót kaptunk, a zsömléje kellemes állagú, finom darab volt. Benne a marhahúspogácsa ízvilágra remek, a hús kaphatott volna még egy fokozatot daráláskor, de ezen felül teljesen jó volt. Na de, itt jött a trükk, ugyanis belepakoltak egy emberes mennyiségű juhtúrót, ezt megcsapatták cheddarral, na meg a zöldségekkel. Az eredmény? Egyedi ízvilág, a túró dominanciájával, ami olyan izgalmas kombó, hogy csak dícsérni tudom.

2015-10-24_13_40_59.jpg

Most pedig térjünk vissza a Bubu verzióra, ahol a zsömlét kicserélték egy egy bundás kenyérre. Ez totál jó gondolat, főleg, hogy itt sem állt meg a dolog, ment még mellé trappista, bacon, meg egy tükörtojás is.

2015-10-24_13_41_33.jpg

Köretnek két klasszikus is jár: az egyik a csónakburgonya, a másik pedig a házi káposztasaláta, egyik sem okoz meglepetést, hozzá az elvárhatót.

2015-10-24_13_43_38.jpg

A burgerek árai a húspogácsák mérete szerint változnak (ja igen, mert lehet többfélét is kérni), 1600-tól kezdődik, és 2100-ig tart, körettel ugye. Ha erre jártok, érdemes tesztelni, a hely bizony a legjobbak között van.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/laislacocktailsandcoffee

Cím: 3300, Eger, Foglár György u. 2.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr378071036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesből Támadó Szárítókötél 2015.11.12. 22:49:39

A Rómain, a Két RomBuszban már nagyon régóta van lángburger, ami két, amúgy száraz minilángos közé pakolja a hamburgeres cuccokat.
süti beállítások módosítása