Burger Blog

Merry XT-Mas a Burger Kingben! (x)

2015. november 03. Jancsa Jani

A november-decemberi időszakra jellemző, hogy mindenki a karácsonyra készül, és ezzel a Burger King sincs másképp. Az étterem idén is XT-módra fog ünnepelni, ami jelen esetben két új promóciós szendvicset jelent.

logo.jpg

Mielőtt ezeket megnéznénk, kicsit frissítsük fel, mit is jelent az XT az étterem kínálatában. Ez nem más, mint az Angus húspogácsa, amely 175 grammos méretével abszolút egyeduralkodó, valamint a különböző izgalmas feltétek, melyek helyet kaptak a burgerekben. Na de melyek is ezek?

Kezdjük rögtön a Santa Claus-szal, amely nem véletlenül lehet ismerős, mivel ő egy visszatérő versenyző, és ennek megfelelően igen nagy kedvenc is. Ha valaki nem emlékezne rá, elmondjuk, hogy tartalmaz egy Angus XT húspogácsát, maasdaam és edámi sajtot, valamint majonézt, steakhouse szószt, és a roppanós textúrák kedvelőinek egy kevés pirított hagymát is tettek bele. Az egészet nem másban, mint egy speckó, kukoricás zsemlében tálalják, így lesz kerek a burger.

A másik versenyzőnkkel most találkozhatunk először: ő a Cajun Angus XT nevet viseli. Rögtön egy kis magyarázatta is kell kezdjük: a cajun, vagy másnéven kreol konyha az USA déli részén, New Orleans és környéki gasztronómiának a jellemzője, nagyon egyedi és felismerhető fűszerezéssel, valamint ízvilággal. Nos, ezt a karakterisztikát próbálták meg belecsempészni ebbe a burgerbe, melynek összetevői szintén az XT húspogácsa, a pepperjack sajt, valamint a fentebb már említett stílusú fűszeres szósz. Külön érdekesség még, hogy a buci, most első alkalommal egy erősen kalácsos jellegű, vajas péksütemény lett, ami tényleg egy különlegesség, és ráadásul nagyon finom is.

5.jpg

A most kezdődő promóció erre a két szendvicsre épül, de ne felejtkezzünk meg még egy újdonságról, és ez nem más, mint a káposztasaláta, amely most először landolhat Burger Kingben a tálcánkon. Ráadásul ezt most az Angus menü mellé akciósan, közel féláron lehet kipróbálni, szóval senki se habozzon, irány a Burger King, és Merry XT-Mas!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr38046288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2015.11.03. 13:57:19

A két szendvicsnek örülök, a káposztasalátát meghagyom másnak :)

2015.11.03. 13:57:23

kipróbálom őket egyszer, de 1500 ft csak a szendvics :(. rendszeresen fogyasztott kedvenc nem lesz belőle ennyiért, pedig a santa claust az egyik legjobb ízű szendvicsüknek tartottam, régebben mintha nem majonézes lett volna.
süti beállítások módosítása