Egyik kedvenc gourmet-burgeres helyem Facebookján nem is olyan régen olvastam, hogy nekik is elkészült a saját verziójuk a bárányburgerre nézve. Mondanom sem kell, hogy én is rányomtam a teszt gombra.
A kötelező kezdő kör után (egy jó kézműves sör, meg egy kupica pálinka) villámsebességgel érkezett a bárányburger, kétfajta körettel, és egy jó adag, friss chimichurris salátával.
Mindkét köret már ismert volt korábbról is. Az egyik a steakburgonya, kívül ropog, belül omlós, a másik pedig a sült polenta-karika volt, szerettem őket.
A burgerben kicsit a görögös vonal dominál, egyrészt ugye a húspogácsa miatt, ami kellemesen vastag, szaftos, ráadásul teljes mértékben tartalmazza a bárány karakterisztikáját. Erre tökéletesen játszik rá a burger felső részében elhelyezkedő fetasajt is, melyek így ketten tökéletes párosítást alkotnak. Erre már csak bónusz a rozmaringos öntet.
Mindezeket felül a szokásos zöldségeket kapjuk még benne az alsóbb traktusban, így lesz teljes ez a burger.
Desszertvonalon egy kisebb újítást vezettek be, miszerint immár a gluténérzékenyek is kérhetik, mivel száműzték belőle a sima lisztet, és mandulalisztre cserélték azt le. Ízben én túl sok különbséget nem vettem észre (hála a jó égnek), így továbbra is bátran lehet rendelni.
Friss infó, hogy hamarosan a Duna-parton, a Bálnában elhelyezkedő sörházzal kooperációban fog nyílni a Jónás feat. Tuning burger, melynek a nevéből ki is lehet találni minden lényeges dolgot. Itt is jelen lesz az egység egészen őszig, a klasszikus burgereivel, közel 700 nm-en, terasszal, Dunára néző panorámával, programokkal, ahogyan azt kell. Nyitás: május elsején, és ha már a terasznál tartottunk, a héten a sima Tuningban is lesz már kiülős terasz.
Visszatérve, a burger ára 2900 forint köretestül, megkóstolása pedig erősen ajánlott, ha szeretitek a fentebb felsorolt ízeket!