Burger Blog

Őrületes brunch várható a Kandallóban!

2015. március 04. Jancsa Jani

Bár a rajongóim közül sokan egyetértenek velem abban, hogy nincs is jobb reggelire, mint egy burger, azért jobb nem feszegetni az érfalakat, és néha rámenni valami klasszikusabbra. Ebben fog nekünk most egy kiváló ajánlatot nyújtani a Kandalló, ráadásul a nemzet trikolor ünnepén.

2015-03-01_16_13_27.jpg

A brunch ugye nem más, mint a breakfast és a lunch, azaz a reggeli és az ebéd, egyben. Itt is így fog kinézni, és a már jól ismert előétel-főétel-desszert vonalat követi majd.

2015-03-01_15_31_47.jpg

Az előétel kencék lesznek, valamilyen pirított péksüteménnyel. A nyolcfajta krém közül kettőt választhatunk majd. Sorrendben így néznek ki: tonhalkrém, körözött, házi fűszervaj, tojáskrém, baracklekvár, szilvalekvár, mogyorókrém, teavaj.

Bár mindegyik nagyon tuti volt, ha elfogadtok egy pro-tipet, menjetek rá a körözöttre, a házi fűszervajra, és a szilvalekvárra. Na jó, mivel kettesével lehet kérni, így utóbbi mellé simán mehet a mogyikrém, mert azt szeretjük.

2015-03-01_15_31_26.jpg

Miután ezen túlvagyunk, sem lesz könnyebb a helyzetünk, mert a főfogások fognak következni. Mutatom miből lehet választani.

Az első egy tuti kis szendvics, pirított ciabattino, benne egy szekérderéknyi pirított sonka, tojás, rukkola, paradicsom. Egy igazán rusztikus, tökéletes reggeli szendvics, ajánlom mindenkinek.

2015-03-01_16_11_03.jpg

A következő sztori még jobb. Talán emlékeztek még, ugyanitt történt az első sörvacsorán, hogy sörlevest kaptak a vendégek, burgerzsemlében. Nos, most ez a zsömle ki lett bélelve sonkával, beleütöttek egy tojást, sajt rá, megsütötték, és így lehet flamózni. Ha a francia hagymaleves jut eszedbe, teljesen jó úton jársz, csak ez még tutibb, a klasszik ham & eggs újragondolása.

2015-03-01_16_12_09.jpg

2015-03-01_16_12_17.jpg

A grilled cheese szendvics még mindig igen kevés helyen kapható itthon, és nem sokan tudják, hogy mi is ez, de most talán még egy lépéssel közelebb érünk ennek a megismeréséhez. Kívül-belül sajtos szendvics, házi paradicsomszósszal, zöldségekkel - emberes.

2015-03-01_16_28_27.jpg

Lehet választani sült kolbászt is, ez is testes, ropogós, kellemesen zsíros, mellé pedig a szentháromság mártogatók érkeznek, a korábban említett duó, plusz mustár, na és persze kenyér.

2015-03-01_16_14_00.jpg

Ha valaki kicsit ki szeretne könnyíteni, akkor neki ajánlom a gyümölcstálat (kiwi, banán, mangó, stb) egy kis joghurttal és zabbal, nagyon jól tud esni.

2015-03-01_16_45_52.jpg

Amennyiben desszertről beszélünk, két ajánlat érkezik. Az egyik egy jófajta panna cotta, a másik pedig egy, azaz mit is beszélek, rögtön négy amerikai palacsinta, egymásra halmozva, gazdagon meglocsolva juharsziruppal - én ezt imádtam, ha értitek, hogy mondom.

2015-03-01_16_46_09.jpg

Ha két fogást szeretnénk, akkor az ár 2990, ha pedig hármat, úgy 3290. Mellé szokásos módon lehet kortyolgatni mindenféle kiváló nedűt, én most például a Szarvasi Meggyre mentem rá, hát elég brutál jó volt.

2015-03-01_15_21_15.jpg

És, hogy mikor is lesz ez az egész? A dátum 2015.03.15, telefonos asztalfoglalás pedig szükséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr767236497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása