Burger Blog

Vendégpost: New York Burger, Komárom

2015. március 03. Mr. Burger

Marci vendégírónk most Komáromban bandukolt (a szerk)

Vannak véletlenek, és vannak nagyon kellemes véletlenek, még akkor is, ha az ember igen szkeptikus. Az úgy volt, hogy egy hosszabb kerékpározás alkalmával áthaladtam egy barátommal Komáromon, mikor is úgy gondoltuk, akarom mondani úgy éreztük, hogy kellőképpen megéheztünk, ahhoz, hogy beüljünk valahova.

56288432_wqwvgteuij9qzvo7nxrx_as-t_fhfuu9vrisahwh4x0.jpg

Ekkor fordultunk be a Bajcsy-Zsilinszky utcába, ahol szinte azonnal az utca sarkán fogadott minket egy New York Burger nevű étterem. Szeretjük a hamburgert, szóval kézenfekvő volt, hogy mi itt bizony enni fogunk. Viszont ismeretlen a hely, mi pedig nem csak szkeptikusok, de még bizalmatlanok. Azért gondoltuk adunk neki egy esélyt. A hely kívülről nem tűnt túl bizalom gerjesztőnek, egy kicsit amolyan olcsó, „Józsi bácsi nyitott egy hamburgerest” (elnézését kérek a Józsefektől) helyet kell elképzelni. Sajnos ez belül sem változott meg túlzottan. Oda se neki…

Egy srác, és egy lány viszi az éttermet. Bent vannak asztalok, le lehet kényelmesen ülni, kint is vannak asztalok, ott is kényelmesen helyet lehet foglalni. Az étlapra tekintve egy viszonylag hosszú menü tárult elénk. Nekem szokásosan megint az a tipikus tanácstalanság érzés jött elő, hogy most mit válasszak?! Szerencsére minden burger alá le van írva, hogy mit tartalmaz. Így azért ki tudtuk találni, hogy mit együnk.

Én alapvetően azért félek az olyan helyektől, amiket egyáltalán nem ismerek, mert attól tartok, hogy azt a tipikus, hamburgernek általam nem nevezhető mirelit húsféléből készült valamit adnak el. Futottam már bele ilyesmibe, kellemetlen, főleg akkor, ha az ember valami teljesen másra számít, és még nagyon éhes is. Rengeteg fantázia név van az étlapon, nem is emlékszem már rájuk, sőt, még arra sem, hogy én mit választottam, csak arra, hogy mi volt benne, és milyen volt.

3546594_j9gwivwbfclufq6xrqjashpsfowjwd434ejsrawmaze.jpg

Természetesen egy olyan hamburgert kértem, ami egy amolyan klasszikus, dupla + sajtosnak felel meg, nálam ez az etalon. Uborkát, mustárt nem kértem bele. A pultos hölgy megkérdezte, hogy 100%-os marhahúsból kérjük-e a burgert. Ebben a pillanatban azonnal felvillant a fejemben a kérdés, hogy miért, lehet egy rendes, igazi burgert nem 100%-os marhahúsból is csinálni? A válasz természetesen egy magabiztos, és gyors IGEN volt. Rendeltem még egy fél literes Coca-Colat, illetve egy adag sült krumplit. Kint leültünk.

10 perc alatt készen is voltak a burgerek a krumplival együtt. Meglepődtem, amikor kijött a rendelés. Papírzacskóban, egy igen testes, nagy, és nagyon szépen elkészített hamburgert kaptunk.

A zsömle: „Amerikai” stílusú, szezámmagos. Sajnos az alsó rész itt is egy picit vékonyabbra van vágva, mint amit a tartalom megkívánna, de azért el lehet vele boldogulni, csak tudni kell meg fogni azt a burgert. Kezdésnek érdemes azonnal kb. fejre fordítani, és minden harapásnál óvatosan a szánk felé fordítani a tetejét. Így nem fog szétesni a kompozíció.  

A zöldségek: Mivel én uborkát nem kértem bele, így azt szerencsére nem is találtam benne. Saláta, paradicsom, hagyma. Teljesen frissek, nincsenek szétesve, minden finom, és kellőképpen ropogós is.

Sajt: Ennek sajnos a márkáját, fajtáját nem tudom meg mondani, de úgy gondolom, hogy valamilyen lapka sajtról beszélünk, teljesen sárga. Volt benne több is, minden hús tetején egy-egy. Nagyon-nagyon finoman el volt olvadva, és az íze is teljesen jól passzolt a burgerhez. Nem akarok belekötni.

10291642_rnhoajbgzwhbhwheaoxoggc00znc6_kwuylxbs9wpt8.jpg

Hús: Két, a hamburger zsömlével teljesen jól párosítható pogácsa, vastagságuk is teljesen rendben volt. Itt nem volt arra vonatkozóan kérdés, hogy mennyire legyen átsütve, még annak is örültem, hogy egyáltalán azt meg tudtam, hogy „rendes” húsból van. Ettől függetlenül ebben a burgerben, ebben a formában kifejezetten finom volt, nem volt vele gond. Nem volt mócsingos, nem volt túl fűszerezve, és azt sem mondanám, hogy alul lett volna fűszerezve. A sajttal, és a többi alkotó elemmel remekül működött.

Szószok: Ketchup, majonéz. Ezt is talán kihagyhattam volna, a sajttól, és a hústól elég szaftos volt nekem a burger, így nekem nem volt indokolt sem a majonéz, sem a ketchup. A méretét tekintve, se nem volt nagy, se nem volt kicsit, úgy közép tájt, 10-12 cm lehet az átmérője a zsömlének, szóval nem nevezhető kicsinek, sem pedig nagynak. Viszont a dupla hús miatt elég „magas” volt, de azért még harapható.

A krumplival kapcsolatban nem emelek ki semmit, nem volt elázva, túlsózva, és túl sütve sem, kifejezetten olajosnak sem nevezném. Egy adagot ketten ettünk, elég volt.

Üdítők terén a hely csak a szokásos márkákat és típusokat kínálja. Coca-Cola family, de akkora baj nincs is ezzel, a Coca-Cola teljesen jól megy a burgerhez.

Összességében nagyon ízlett, kellemes volt, jól laktam tőle. Érdemes a helyén kezelni ezt a kajáldát, ez sem gourmet étterem, de nem is kell, hogy az legyen. Nem fogok pontozni, aki a közelben lakik, arra jár, tegyen egy próbát, és döntse el, hogy mennyit ér a hely. Nekem nagyon tetszett. Többször is voltam, minden alkalommal ugyan azt a színvonalat nyújtotta. Sajnos sem facebook-os, sem pedig más fajta webes elérhetőséget nem találtam, így csak ezt a Google térképes elérést lehet megnézni, de végül is elég, ha már tudja az ember, hogy hova kell menni egy burgerért, ha Komáromban jár.

(a képek a hely Foursquare-éről lettek kölcsönkérve)

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr497236419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása