Burger Blog

BpBurger (144) - Pirog-Da

2015. január 30. Jancsa Jani

Esős szombat délután volt, vagy úgy is mondhatnánk, szakadt. Keresve sem lehetett volna jobb napot találni arra, hogy kilátogassunk a 15. kerületbe, ahol ez a sokat ajánlott hely volt található. Kicsit csalok, és előre elmondom, hogy még így sem bántuk meg.

2015-01-24_15_15_29.jpg

A Pirog-Da a helyi Lidl lábánál helyezkedik el, ami így szakadó esőben a panelrengeteg aljában egy olyan miliőt hozott létre, hogy a háttérbe már tényleg csak egy harminctagú lomizó család hiányzott volna, úgy Kusturica módra. Túl sok fakszni nincs, a bódé előtt semmi külön esővédett asztal, csak a pult van, ami fedett, szóval oda is járultunk és kértünk, egy Óriás Balkán burgert, meg egy pirogot.

2015-01-24_15_16_50.jpg

A burger mondjuk nem tudom mitől óriás, a hús 10 deka benne, nade ezt ne rójuk fel nekik, főleg azért, mert piszok jó a matéria. A buci egy lepényszerű valami, nagyon könnyed állaggal, és tök jó összenyomhatósággal. Benne a husi marha és sertés keverékű pljeskavica, tök jól fűszerezve, a balkán sztiló stimmel. A buciban érkezett még saláta, lilahagyma, és ajvár is, valamint kérésre csípős, amit ha jól lestem le, Sriracha adott.

2015-01-24_15_17_00.jpg

A pirog a vártnál nagyobb formában érkezett, ugye ez egy olajban kisütött kelt tészta, mindenféle custom töltelékkel. Mi most az alap, húsosra mentünk rá, ebben fűszeres hagymás darált sertés volt, mellé sali, ubi, hagyma, és reszelt sajt. Ízvilágra nagyon finom, laktató, a tésztát pedig legjobban a klasszikus lángoshoz tudnám hasonlítani.

2015-01-24_15_22_29.jpg

Az árak a legjobbak: mi ezt a kettőt akcióban együtt egy ezresért kaptuk meg, ami röhejesen olcsó ár, hozzá a hidegben átmelegített két deci tea egy százasért, rég kajáltam már be ilyen jót ilyen olcsón. A Pirog-Da igazán fasza ételeket ad, amiért érdemes kimenni, még a belvárosból, hovatovább Budáról is!

Cím: 1157, Erdőkerülő utca 36.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/pirogda.bufe

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr117113135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása