A Nu sosem állt távol a burgerek varázslatos világától, jómagam is kóstoltam már egy tarja nurgert. Most kicsit vadabb vizekre evezünk.
A menü aznap este egy jófajta vaddisznóburger volt, hozzá egy remek limonádéval.
Ha már itt voltam, belecsúsztam egy kis tesztelésbe is, mindjárt el is mondom miért. A húspogácsa ugye vaddisznó-lapocka, kicsit felcsapva pancettával és kenyérszalonnával, a zsírtartalom érdekében. Erre alapesetben kecskesajtot tettek, de volt még egy kis DOP gorgonzola is, valamint stravecchio is, nyilván, hogy megkóstoltuk ezekkel is.
A hús maga nagyon jó, könnyed, laza, de mégis érződik rajta a vaddisznó karaktere. A buci házi volt, elképesztően légies textúrával, és volt még egy zseniális húzás: a belseje gesztenyemézzel volt megkenve, és azután pirították le, így lett brutálisan ropogós, és egy kicsi édes is került bele.
Köretnek lehelletvékony házi chips jött mellé, valamint pár darabka savanyított görögdinnye, ami amilyen fura ötletnek hangzik, annyira jó volt: pont a megfelelő mértékben savanykás, friss, üde.
A zsömle alján sorakoztak a többiek: egy kis rukkola, aszalt paradicsom, és pesto. A sajtversenyben amúgy nálam a stravecchio nyert, úgyhogy ha a jövőben így is lehet kérni, gondoljatok rám.
Desszertnek fehércsoki-mousset, valamint szuflét - remek lezárása volt a vacsorának.
A Nu-ban hetente változik a kínálat, de burgerek mindig feltűnhetnek - érdemes tehát résen lenni!
Elérhetőség: https://www.facebook.com/nubisztro