Burger Blog

Vendégpost: Gázfröccs - avagy Sopron legjobb burgere?

2014. szeptember 15. Mr. Burger

Alex most határközeli élményét osztja meg velünk!

Jóbarátomhoz, a soproni fenegyerek Lukács Szabolcs Sommelier bajnokhoz látogattam el (minő meglepetés, Barta és Nagygombosi borokat kóstoltunk), aki a TasteVino borbárt üzemelteti, ami szerintem szakmailag a legjobb nemcsak a városban, hanem több 10 kilométeres vonzáskörzetben is. Miután vidámabb állapotba kerültünk, Szabi azt mondta, elvisz hamburgerezni, mert látta, hogy sokszor osztottam az észt e téren. A gondolataim akörül forogtak, hogy hogyan is mondjam le ezt a páratlan lehetőséget, mert nem hittem volna, hogy ilyet fogok enni (az előítéletek ugye… nagy hiba). Na de vesézzük ki, hogy miről is van itt szó. Ez a Gázfröccs nevű hely, a belvárosban.

20140826_125013.jpg

Kinézetre egy Kazinczy utcai hely benyomását kelti, teljesen romkocsma érzés. Belülről a 80-as évek hangulata köszön vissza (legalább is ilyeneket látni képekben, hisz akkor nem éltem), egy nagy terasszal egybekötve, ahol a hamburgerek is készülnek. Kapható még pizza és egyéb más finomság is. Természetesen jómagam a hamburgert választottam, az 5 féle közül a BBQ-ra esett a választás, ami az étlap szerint tartalmaz tempura hagymakarikákat, Coke-BBQ-t, cheddart, bacont, uborkát, mustárt és a húspogácsát.

20140826_124255.jpg

A tálalás még tetszene is, csak az újságpapíros megoldásnál nem szeretem, mikor a betűket eszem meg, azt meghagynám az egyik folyékony halmazállapotú ételnek, ami erről kapta a nevét. Köretként jár a héjas hasábburgonya. A krumpli remekül megsült és ez a fajta nagyon kevés helyen kapható, pedig az egyik legjobb a mirelitek közül. A szendvics átharapható, nem is kell kés-villa. A ciabatta belül jól pirított (kicsit túlságosan is), ropogós, nem tömör. Rajta a házi BBQ, amin a kólás ízt nem éreztem, de a fűszeres paradicsomos karaktert igen.

20140826_125029.jpg

Következik a mustár és a tempura hagymakarika. Valódi hagymából készül, nem a gyorsétkezdés pép, jól megsült. Utána jön a csemege uborka - nagyon helyes választás-, a szaftos bacon, és a húsra remekül ráolvadó cheddar. Ez alatt van még lilahagyma, saláta és paradicsom. A zöldségek frissek, nem ormótlan darabok, jól egészítik ki az ízeket, nem fednek el semmit. Ez annak is köszönhető, hogy a hús mérete tökéletes, az állaga pazar (véresen kértem, amennyire csak lehet), íze pedig karakteres. Hundert procent marha.

20140826_124221.jpg

Élvezet volt minden falat, simán viszi az ötös osztályzatot. Később kiderült amúgy a turpisság. Az étel részét nem akárki, mint Susánszky Ádám bitorolja, akit a Zing-Ring burgerekről ismerhetünk, tehát a garancia adva van. Így tovább!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr66691317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása