Burger Blog

BpBurger (124) - Retro Büfé

2014. szeptember 01. Jancsa Jani

Talán kevesen tudják, de itt lakom a nyolcadik kerület szívében, ahol minden nap meg kell küzdenünk a túlélésért, pont mint Eminemnek a 8 mérföldben. Nos, ebben nyújt nagy segítséget a korábban már felfedezett, de csak most tesztelt Retro Büfé, ahol elképesztően jó kis burgereket kaphatunk, ráadásul minimál áron.

2014-08-29 17.43.15.jpg

A József körútról kanyarodva már érezni lehet az eléggé helyzetidegen sülő marhahús illatát, szóval ha az orrunkat követjük a budapesti Breaking Badet idéző Kis Salétrom nevezetű utcába, sok baj már nem történhet. A büfé egészen kis alapterületű, alig páran tudnak odabenn leülni, de mivel sokan elvitelre kérik, ez egyáltalán nem is probléma.

2014-08-29 17.43.30.jpg

A kínálatot átnézve láthatjuk, hogy egészen sok opciónk van, sőt Józsi, a tulaj szabad kezet ad a burgerek összelegózásában, így tényleg csak a fantáziánk és az ízlésünk szabhat határ annak kidolgozásában, hogy mit szeretnénk.

2014-08-29 17.45.17.jpg

2014-08-29 17.35.57.jpg

Ha elnézzük az árakat, azért legyen világos, hogy csodát nem kell várni, az 550-től induló belépő burgerek csak hétdekás húst tartalmaznak, de egyre fentebb menve azért a világ is kitárul. Az én választásom a 26 dekás brutál burgerre esett, aztán ezt megcsapattam egy kis cheddarral és baconnel, valamint pirított hagymával is, de kérhetünk rá akár füstölt gomolyát is.

2014-08-29 17.36.47.jpg

Az egész büfében tettenérhető az a törekvés, hogy a lokáció ellenére is igyekezzen minnél minőségibb burgereket adni a közönségnek, és ez mindenképp tiszteletre méltó. Sokkal komolyabb helyeken sem feltétlen látunk például ennyi és ilyen JD szószt, vagy épp a Hela cayennes borsos és társai öntetek sem mindennaposak.

2014-08-29 17.40.45.jpg

2014-08-29 17.40.51.jpg

Minden egyes lépést mi is láthatunk, hogyan készül a burger, a buci igény szerint kap pirítást, a hús pedig a vékonyabb fajtájúak családjába tartozik, ámde szép nagy, szóval éhenmaradástól egyáltalán nem kell félnünk.

2014-08-29 17.41.04.jpg

A burger bucija a klasszikus puffancs, de szerencsére nem túl tömör, és a pirításnak köszönhetően még jól is viselkedik. A húspogácsa bátran fűszerezett, jól átsült darab, teljesen jó ízvilággal rendelkezik. Rajta a sajt és a bacon pedig örök klasszikusok, és ezeréves jóbarátok.

2014-08-29 17.47.15.jpg

Választhatunk milyen zöldséget kérünk bele, a nyers ubit nyilván skippeltem, így maradt a saláta, paradicsom, nyers és sülthagyma kombó. A szószok tekintetében is válogathatunk, az ízvilágnak megfelelő kombinációkat.

2014-08-29 17.48.07.jpg

2014-08-29 17.48.00.jpg

Mellé egy biokólát kaptam, egyenesen Belgiumból, amely még a klasszikus kólarecept alapján készült, kicsit citrusos és egyáltalán nem annyira édes, szóval tudom mindenkinek ajánlani, hogy tegyen vele egy próbát.

2014-08-29 17.55.20.jpg

Aki szeretne, választhat hot-dogot is, vagy épp házilag készült húskrémes melegszendót is, úgyhogy a változatosság mindig garantált, de ha csak burgerekből eszünk, azzal sem lőhetünk mellé.

2014-08-29 17.41.33.jpg

Az árak 550-től indulnak, az én brutál burgerem 980 alaphangon, de kérhetünk még nagyobbat 1280-ért is. A Retro Büfé egy teljesen releváns választ ad arra a kérdésre, hogy hol lehet remek és olcsó burgert kapni a Rákóczi tér környékén, szóval ha még nem voltatok, mindenképp látogassatok el, egyetek egy jó burgert, dumáljatok el Józsival, aztán gurítsatok le pár sört a szomszédos One Euro Marketben.

Adatlap

Nyitvatartás: 8.30-22

Cím: 1085, Kis Salétrom u. 2.

Honlap: -

Facebook: https://www.facebook.com/AzigaziRetroBufe

Telefon / asztalfoglalás: (1) 951 0663

4sq: http://goo.gl/gXT4KD

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr96649591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása