Burger Blog

Vendégpost: Chef Burger, Siófok

2014. augusztus 20. Mr. Burger

A balatoni régió sincs elhanyagolva, hála Alexnek! 2. rész

A helyszín ismét Siófok, azon belül is egy központi rész, na nem a Petőfi-sétány, hanem a főtértől pár lépésre vagyunk. A hely neve Chef Gyros és Hamburger. Gondoltam ezt megnézem, ráadásul hallottam is már róla. A hely nagyon modern, látszik, hogy a kialakítására sokat költöttek. Légkondi, kis terasz, és tisztaság. Olyan az egész, megjelenéssel és kínálattal együtt, mint egy mekis alternatíva, csak értelemszerűen frissebb és minőségben jobb alapanyagokkal. Kapható itt bagett, hot-dog, gyros, ebéd menü és különböző burgerek (a haltól a vegán át egészen a brutálig).

20140805_132722.jpg

A pultnál ketten vannak és egy rendkívül bájos kisasszony fogad, aki segít nekem az eligazodásban. Van variáns burger is, aminél lehet választani kétféle buci közül és persze az alap belevalókon kívül bármit, amit megkívánunk. De én arra vagyok kíváncsi, hogy Ők mit gondolnak az ízekről és így jutok el a Chef extra burgerig marhából (sertésből is lehet kérni). Menü nincs, így választok hozzá egy nagy adag hasábburgonyát.

20140805_132711.jpg

20140805_132654.jpg

20140805_132646.jpg

A burgonya mirelit, de a jó fajtából, közepesen megsült, egy kis sót hiányoltam, de azt utólag is lehet ízesíteni, soha rosszabbat. A tálalás is teljesen hajaz a gyorséttermi láncokhoz. Na de nézzük a hamburgert!

20140805_133510.jpg

A buci dicséretre méltóan belül megpirult, ennek ellenére picit vizes, édeskés, mint később kiderült és sejteni lehetett, albán pékséges történet (megjegyzem, jövő héten más beszállítótól jön). Alapból jár a burgerekbe szósz, saláta, paradicsom és uborka, de nem a kígyó fajtából, hanem a csemegéből, aminek külön örülök.

20140805_133540.jpg

A Chef extra burgerbe jár cheddar, bacon és két darab húspogácsa. A sajt remekül rásült a húsra, a bacon zaftos, húsos, nagyon jó állagú. A húspogácsa a laposabb fajta, de nem tömör, remekül megsütött, viszont elég fűszeres. Én jobb szeretem, amikor a hús íze érvényesül, de kétség kívül jó az íz világa, meg ugye a klasszikus mekis koncepcióra hajaz, azt remekül hozza, csak ugye itt a húsnak is íze van.

20140805_132801.jpg

Összességében egy határozottan erős négyes, hiszen a Chef Burger végig tartja a saját elképzelését, miszerint megalkotja a tökéletes mekit. Ha úgy vesszük, ezért a tételért 2.160 Ft.-ot fizettem (1.590 a hamburger, 570 a nagy adag burgonya), akkor mindenképp megéri ezt választani a műanyag burgerekkel szemben, ahol ezért 500 Ft.-tal kevesebbet fizetünk való igaz, de össze sem lehet hasonlítani az alapanyagok minőségét, ráadásul itt nem kell három szendvicset megenni, hogy jól lakj belőle.

Elérhetőséghttps://www.facebook.com/chef.etterem

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr876607359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása