Burger Blog

Vendégpost: Lisszabon - Hamburgeria do Bairro

2014. augusztus 01. Mr. Burger

Csak úgy jönnek be a vendégírások! Most Éva küldött egyet Portugáliából!

Mivel itthon is szívesen eszem burgert, ezért egyértelmű volt, hogy bárhova megyek is fel kell keresnem egy ilyen helyet. A tripadvisor és egyéb oldalak segítségével találtam két jónak ígérkező helyet Lisszabonban. Az egyik helyet elvetettem, mert ott nem a megszokott burgereket kínáltak, hanem különlegességeket többé-kevésbé burger formában, így maradt a Hamburgeria do Barrio lánc. Több kerületben is jelen vannak, a közelebbit választottam, ami a Principe Real kerületben található. 

4.jpg

Mivel a térképen nem jelölték az apró ám annál hosszabb nevű utcát: Travessa do Abarracamento de Peniche, nº 22, így kénytelen voltam a google maps-re hagyatkozni, ahova a címet beírva lementettem az útvonalat. Sikeresen odataláltam, amikor kiderült, hogy ez nem a megfelelő utca. Némi érdeklődés után a „balra-jobbra-balra- utca végén jobbra és ott van” válasz után nekiindultam és tényleg ott volt.

1.jpg

Először fel sem tűnt a hely, mert egy sima sarokház aljában található. Néhány asztalos terasz tartozik hozzá. Belül egyszerű szürke-fehér dizájn, világos, barátságos hangulatú. Leültünk, rögtön ott termett a felszolgáló srác és kezünkbe nyomott egy angol nyelvű étlapot.

2.jpg

A burgerek nagy része marhahúsos, egy csirkéset találtam és néhány vega burgert. Diák menü és gyerek menü is kapható. Sima menü nem volt feltüntetve, nem volt világos, hogy adnak-e krumplit a burger mellé vagy sem, gondoltam majd kiderül, legfeljebb utólag kérek, ha kevésnek találom a szendvicset.

3.jpg

5.jpg

Rendeltünk egy colat és egy pohár csapolt sört. A cola ugyanaz a 0,33-as kiszerelés, mint nálunk csak itt hosszabb, keskeny dobozban adják, a csapolt sör meg kellemes meglepetés egy burgerezőben. A választás egy Do Barrio és egy Camone burgerre esett. Mindkettő 16 dkg-os húspogácsával.

6.jpg

A Do Barrio: madársaláta, paradicsom, hús, edámi sajt, bacon, tükörtojás. Camone burger: madársaláta, paradicsom, hús, karamellizált hagyma, cheddar sajt Kicsit nehéz volt elmagyarázni, hogy a húst well-done kérjük és nem medium, mert a srác beszélt angolul, de ezeket a kifejezéseket nem értette, de a google fordító segítségével ezt is megoldottuk.

7.jpg

8.jpg

Kb. 10-15 perc múlva érkezett is a két burger és köretnek valamilyen zöldfűszerbe dobott hasábburgonyát kaptunk, némi Hellmann’s majonézzel. A fűszer jó volt, feldobta a krumplit, mivel ez a majonéz márka a kedvencem külön örültem neki.  

10.jpg

Do Barrio: Camone: Mindkét burger szezámos szemlében volt, a zsemle három részbe volt vágva. Do Barrio elrendezése, alul a madársaláta, paradicsom, felül a hús, ráolvasztva a sajt, majd a tükörtojás és a bacon. A bacon valami húsosabb fajta volt, nagyon finom. A zsemle nem volt megpirítva, így a végére elkezdett szétszakadni a teteje.

11.jpg

12.jpg

A hús egyáltalán nem volt fűszeres, legalábbis itthon fűszeresebbhez van szokva az ember, a domináns íz a tükörtojásé volt. Semmi szósz nem volt a szendvicsben, a tükörtojásnak köszönhetően mégsem volt száraz. Összességében laktató, sok finomsággal teli burger volt, amiből nem spórolták ki az összetevőket.

13.jpg

A karemellizált hagyma miatt nagyobb reményeket fűztem a Camone burgerhez, melyben alul szintén a madársaláta, majd felül a hús, ráolvasztva a cheddar, majd a hagyma és egy nagy karika paradicsom következett. Ez a burger a hagyma miatt volt finomabb, ami karakteresebb ízt adott az egésznek. Szószt ebben sem találtunk, de nem is hiányzott egyikből sem.

9.jpg

Az árak a burgerek esetében 4,95 és 6,95 euro között mozogtak. Egy pohár sör 1 euro, míg egy cola 1,4 euro volt. A mi burgereink 6,5 illetve 6,4-be kerültek, ami az itthoni árakhoz képest drága, de ott kint átlagosnak mondható. Egy kifőzdében is 5,5 körül voltak a burger menük, aminek a mérete ennek kb. a ¾ része. Mivel a másik hely kimaradt nincs összehasonlítási alapom, egyszer érdemes kipróbálni, ha valaki arra jár és megéhezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr136554989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása