Burger Blog

BpBurger (118) - Pagony

2014. július 16. Jancsa Jani

Ki ne szeretne egy medence alján üldögélve enni-inni, mindattól függetlenül, hogy van-e víz benne, vagy nincs? Nos, a Pagonyban elintézték nekünk, hogy ne kelljen amiatt aggódni, hoztunk-e fecskét, ellenben a hangulat annál jobb.

2014-07-08 00.37.55.jpg

Noha hétfő este érkeztünk, áldottam az eszem, hogy foglaltam asztalt, mert bizony minden tele volt, sőt, még fel is kellett állítani embereket a foglalt asztaloktól. A bevezetőben amúgy nem hazudtam, a belső gyakorlatilag egy volt strand, kék csempés medencékben üldögélhetünk, príma kilátással a magyar szabadságszoborra, a Gellért-fürdőre, és a Holdra.

2014-07-07 20.22.15.jpg

Ahhoz képest hogy mennyien vannak a felszolgálás egészen jól megy, ha enni-inni akarunk kapni, relatíve rövid idő alatt meg tudjuk oldani. Vannak cseh, illetve magyar sörök csapolva, mi a házéra mentünk rá, ami egy 5%-os Novopacké Kumburák világos volt.

2014-07-07 20.22.27-1.jpg

Enni egy burgert kértem, mi mást - mondjuk az étlapon túlzottan nem fejtették ki, mit is takar, dehát több is veszett Mohácsnál. Olyan 20-25 perc múlva meg is érkezett, egy elsőre megállapíthatatlan ízű díszítő szósz, és egy kevés saláta társaságában.

2014-07-07 20.41.06.jpg

A szósz végül egy kompót jellegű valaminek bizonyult, nem teljesen tudtunk megegyezni róla, hogy alma, vagy barack, de végülis nem volt rossz, csakúgy, mint a saláta, amit kaptunk.

2014-07-07 20.41.20.jpg

A burger zsemléje határozottan jól fest, házi gyártmány belülről pirított, könnyed, finom. A belső oldala fullosan meg van kenve egy olyan csípős dijoni mustárral, amitől eláll a lélegzeted, és ezen a ponton született egy fura kombináció a rá szedett hagymalekvárral - nem volt rossz, csak elég szokatlan, ilyen kombóban még nem találkoztam velük.

2014-07-07 20.42.32.jpg

A húson egy karika paradicsom, alatta pedig egy szelet saláta, mely paradicsomszósz-ágyon pihen. Eddig oké is a sztori.

2014-07-07 20.42.27.jpg

De a hús. Na az hazavágja az egészet, ahogy van. Egyrészt túlsütött, ami még nem lenne baj, meg a fűszerezés is laza, szóval érződne a marha íze, ha nem lenne elképesztően darabos és rágós. Szívem szerint mócsingosnak mondanám, de az itt nem állná meg a helyét, ellenben olyan darabok voltak benne, hogy majdnem sírva fakadtam, és nem örömömben.

2014-07-07 20.44.40.jpg

A burger 1500 pénzbe került, a korsó sörök 600-ba, és az összélmény azért pozitív volt, csak a hússal csináljanak valamit, darálják le még egyszer, vagy nem tudom, mert azért az a lelke mindennek.

2014-07-07 20.14.47.jpg

2014-07-07 21.32.24.jpg

Adatlap

Nyitvatartás: 10-01

Cím: 1114, Kemenes utca 10

Honlap: -

Facebook: https://www.facebook.com/Pagony1

Telefon / asztalfoglalás: (1) 792 9797

4sq: http://goo.gl/vwlohK

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr546505757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása