Burger Blog

Angus kétszer a Burger Kingben

2014. július 15. Mr. Burger

Ki ne emlékezne 2012 karácsonyára, amikor először megjelent az Angus, a hazai gyorséttermek kínálatában először, a Merry Cheesemas promóció keretein belül. Nos, azóta sok sajt elfogyott, és sok promóció haladt át az éttermeken, egyvalami azonban maradt, és ez az Angus.

2Angus_FB_504x504_2.jpg

De miről is van szó itt? Aki nem tudná, annak elmeséljük: az Angus burgerek a jelenlegi zászlóshajói a Burger Kingnek, mind méretben, mind pedig minőségben. Ugye idáig általában a Whopper volt az, ami eszünkbe juthatott a láncról, de most szép lassan egyre inkább arrafelé fúj a burgerpasszát, hogy új közönségkedvencek veszik át a hatalmat a tavaszi sikeres promóció után.

Két verzióban érkezik az Angus, az egyik a sima XT, a másik pedig a Steakhouse edition. Az alapja mindkettőnek ugyanaz, egy 175 grammos Angus húspogácsa. Az XT nincs túlcicomázva: paradicsom, lilahagyma, saláta szószok, és sajt. A Steakhouse az, ahol kicsit elszabadulnak a dolgok, ugyanis itt már van sajt, bbq szósz, valamint bacon és pirított hagyma biztosítja az össz-ízélményt.

2014-06-25 17.08.36.jpg

Első blikkre felülről nem is feltétlenük tudjuk eldönteni, melyik melyik, de annyi biztos, hogy szép darab mindkettő, nem vagyok benne biztos, hogy ennél találnánk-e jelenleg nagyobbat bármely gyorsétterem kínálatában. Nekem amúgy a Steakhouse jött be jobban, ott a sült hagyma textúrája adott egy kis ropogósságot, valamint a füstös íz is megjelent, ami nagy kedvenc, akárhol is érjen. A húspogácsa sem kismiska, ráadásul teljesen jól kitölti a szendvicset, egyáltalán nincs hiányérzetünk utána semmiben sem.

2014-06-25 17.09.00.jpg

A Burger King mostanában amúgy is a prémium vonalat tűzte ki célul, bár egyértelműen megvannak azok a promóciók is, amelyek az -500 és az -1000 forintos árkategóriába esnek, a hangsúly innnentől arrafelé mindenképp az Angusokon lesz - ha tudnátok, amit én tudok, már rég nem ülnétek ennyire nyugodtan a székeitekben. Jó látni amúgy, hogy hogy a gyorsétteremlánc igyekszik a lehetőségeihez képest elmozdulni ebbe az irányba, és ezeket a burgereit indítani csatába a nagy burgerháborúban.

Olyan szempontból is érdekes a történet, hogy ez a húspogácsa már rég nem a "van, de minek" kategóriába tartozik, a 17,5 deka bizony egy emberes méret, olyannyira, hogy a legtöbb éttermi burgerezőben kisebbet, de maximum ugyanekkorát adnak kapásból. A zsömle, bár nem egy rossz termék, nyilván nem éri el a házilag, vagy akár a sztárpékségekben készültek szintjét, de ezt leszámítva az Angus kezd egy áthídaló kategória lenni a felsőbb szint és gyorséttermi átlagburgerek között. Nyilván egy gyorsétteremnek más céljai vannak, mint egy kis burgerezőnek, de a lényeg mindkét esetben ugyanaz: a lehető legjobbat kihozni a burgerekből.

2014-06-25 17.08.47.jpg

Ráadásul árazás ügyileg is teljesen korrekt a dolog, ugyanis szendvics formátumban 1300 forint körül mérik; a menü pedig 1800 körül lehet a tiétek, melybe az üdítő és a sült krumpli tartozik bele. Az Angusok tehát, akárhogy is nézem, megvetették a lábukat az itthoni kínálatban, a vásárlók szeretik őket, és mint minden fejlődési görbének, ez egy igen fontos állomása lehet. Innen lehet majd tovább építkezni, és meglepni az itthoni burgerkedvelőket újdonságokkal, amiről természetesen majd mi is hírt adunk.

Addig pedig irány a legközelebbi étterem, és faljatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr206505631
süti beállítások módosítása