Burger Blog

A Legvidámabb Barakk Burger

2014. július 04. Jancsa Jani

Eljött a videók hete! Minden nap mutatok egy videót, amit talán már láttatok, de talán még nem! Ezek a Street Kitchen gasztromagazinban jelentek meg eredetileg, és most pedig ide is belistázom őket.

A Legvidámabb Barakk Burger egy ékes bizonyíték arra, hogy régen bizony nem volt minden jobb, ezek a kaják legalábbis tuti nem. Rántott párizsi, macisajt, és löncs!

 

Hozzávalók:
  • Löncshúskonzerv
  • Egy vastag szelet párizsi
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • Tojás
  • Étolaj
  • Tejföl
  • Pörkölt ízesítő (tubusos)
  • Lilahagyma
  • Saláta
  • Kockasajt
  • Buci
  • Csalamádé
  • Sör

2014-04-26 13.54.29-1.jpg

Kezdésnek a tejfölt összekeverjük a pörkölt ízesítővel, majd félrerakjuk állni, hadd érjenek össze az ízek.
Ha ez megvan, a párizsit bepanírozzuk a klasszikus módon, akár duplán is. Ha ez kész, olajat melegítünk, és kisütjük benne, de vigyázzunk, maradjon rózsaszín a közepe! Ha már aranybarna a külseje, leitatjuk az olajat, félretesszük.
A löncshúskonzervet kibontjuk, és megpróbáljuk nem elhányni magunkat. Vágunk belőle egy ízlés szerinti szeletet, egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és elkezdjük megsütni. 
2014-04-26 15.39.44.jpg
Ha már kellően jó, megfordítjuk. A kockasajtot rátehetjük a másik oldalára, de mivel úgysem fog egy minimálisan sem úgymond megolvadni, így ez felesleges. Ha megsült, kivesszük, és indulhat az összeszerelés.

Alulra jön a zsömle, nem pirítjuk meg, mert úgy már túl jó lenne az egész. Ráküldünk egy jó halom szeletelt salátát, és felkockázott lilahagymát, hogy valami segítse az emésztést is. 
Erre jöhet a zseniális húspogácsánk, arra azért figyeljünk, hogy gondoljuk át az életünket közben, mert lehet utána már nem lesz erre sok esélyünk. Ezt megpakoljuk egy jó adag csalamádéval, majd jöhet a kincs: a rántott párizsi! A tetejét egy egész kockasajttal díszítjük, mellé szisszen a Kőbi, és boldogak vagyunk, mert máris utaztunk visszafelé az időben minimum 25 évet. 
2014-04-26 15.44.45-3.jpg
Találkozunk a toaletten! Jó étvágyat!
TETSZETT A VIDEÓ? KÖVESS BE FACEBOOKON, VAGY INSTAGRAMON, MERT OTT ÉRKEZIK A TÖBBI! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr886452523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása