Burger Blog

Hamburger Day 2014

2014. május 26. Jancsa Jani

Idén is megrendezésre kerül a tavalyi nagysikerű Hamburger Day, ráadásul egy új, festői helyszínen, a Vigadó téren! További infók a hajtás után!

_HamDay2014_600x240.jpg

"Az elmúlt időszakban Magyarországon lezajló fejlődés a gasztronómia területén, melynek része a három Michelin csillagos étterem, egy szelete a „street food”, azaz az utcán, kézben, gyorsan ehető ételek térhódítása is, robbanásszerű igény mutatkozik a minőségi burgerek iránt. Gombamód nyílnak újabb éttermek, bisztrók, bárok és kultikus helyek születtek a belvárosi éjszakában és a külsőbb kerületekben is.

Nincs ma magára sokat adó étterem, ahol ne lenne az étlapon, akár a világ legjobb minőségű amerikai, argentin, vagy japán marháiból készült hamburger. Természetesen a variációk korlátlanok és ezt a sokszínűséget szeretnénk bemutatni. A budapesti „hamburger robbanás” azt eredményezte, hogy a nálunk készült szendvicsek minősége a világ élvonalába emeli készítőit.

_HamDay2014_A3.jpg

A rendezvény fő célja az éttermek és az ételek bemutatása, megismertetése és minél több burger értékesítése a magyar illetve külföldi közönségnek, a belépődíj nélkül, ingyen látogatható rendezvényen, Budapest központjában. A Vigadó térről nyíló panoráma és a kiváló megközelíthetősége a korábbinál is több látogatót eredményezhet. A város szívében lévő téren szinte minden turista megfordul, de a hazai közönség számára is könnyen elérhető, és ismert helyszín."

Az időpont 2014.06.20-22.! 

"A  „Best of Hamburger” egy éves vándordíj, melyet 2014-ben már összevont kategóriában osztunk ki, a szakmai zsűri véleménye alapján, így minden burger egyszerre mérettetik meg. A díj nem csupán erkölcsi elismerést ad, hanem 100.000 Ft készpénz nyeremény is jár a legjobb marhából, sertésből, halból, csirkéből, vagy bármi egyébből készült burger készítőjének.

Magyarországon még nem megszokott, de már 2013-ban is kipróbáltuk, hogy a 100.000 Ft-os fődíj az evő versenyen sokaknak meghozta a kísérletező kedvét. 8 perc alatt kell megenni minél több 10 dkg-s egységes hamburgert. 2013-ban 9db kellett a győzelemhez és a 100.000 Ft azonnali készpénz nyereményhez. Természetesen 2014-ben is lesz evőverseny!"

A zsűriben idén ráadásul helyet kap az Index pár hónapja berobbant gasztro-magazinjának, a Street Kitchennek a tagjai, név szerint Szárnyas Ízvadász Zé, Lila Füge Dóra, és jómagam, Burgerpápa Jani!

További információ és jelentkezés itthttp://hamburgerday.hu/

Beszámolóm a tavalyi rendezvényről: ide kattints!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr276210086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása