Burger Blog

Vendégpost: Egydollárosok a Burger Kingben

2014. február 11. Mr. Burger

Az olcsó hamburgerek szerte a világon nagyon népszerűek. Ami az Egyesült Államokban 1 dolláros hamburgerként fut, az otthon is megvan például Párszázas ajánlatban. Az USA esetében azonban meg kell említeni, hogy nem egyezik meg mindenhol az ételek árazása a gyorséttermekben. Simán előfordul, hogy az autópálya mentén lévő vagy belvárosi McDonalds nem kínál 1 dollárért semmit, szemben egy kisvárosival, ahol több szendvicsből is válogathatunk.

pizap.com13920988896482.jpg

A következő postot Zsolti küldte, aki nem messzebb, mint Amerikában folytat kutatásokat, és ha már ott jár, tesztelt is párat! Köszönjük! 

A mostani blogposztban a Burger King legolcsóbb hamburgereit mutatnám be, amiket a Kansas Államban található Abilene nevű kisváros éttermében ettem. (A város maga pár ezer fő lakossal bír. A 19. században a marháikat terelő cowboyok egyik megállóhelye volt. Itt született Dweight D. Eisenhower amerikai tábornok, későbbi elnök. Az ő elnöki könyvtárában folytatok két hétig kutatásokat a Campus Hungary ösztöndíjpályázatnak köszönhetően az 1956-1960-as amerikai elnökválasztásokkal kapcsolatban.)

Három olyan burgerre esett a választásom ami otthon nem kapható ebben a hálózatban. Az első az 1,39 dollárba kerülő Bacon Cheeseburger (ennek csak a duplahúsos változata kapható Magyarországon), a második a Classic Crispy Chicken Sandwich, végül a nemrégen bevezetett BBQ Rib Sandwich. Ami közös mindegyikben és alapvetően a hazai olcsó burgereknél szintén igaz, hogy papírcsomagolásban kaphatók és egyszerű zsemléjük van.

Bacon Cheeseburger

A zsemlében uborka, két szelet bacon, sajt, mustár és egy jól átsütött kicsi húspogácsa van. Utóbbi méretét a képen meg lehet megfigyelni, pontosabban nem, mert a sajt teljesen be tudta takarni. Ízét a bacon uralja, mivel ha az adott falatban van egy kicsi is belőle, sós íze elnyomja a többi hozzávalót. A sajt íze nem érződik, de a mustárt karakteres. A hamburger hús íze elbújik a bacon mellett, kevésbé érezni előbbit. Az uborka azonban mintha akkor került volna ki az üvegből, majd vágták volna fel, mivel beleharapva nagyon sok levet ad ki magából.

Mindent összevetve ez egy finom hamburger. A baconon kívül más ízre kevésbé fogunk emlékezni belőle, de ennek ellenére tudom ajánlani. Finomabb ettől két szelet extra husitól a jól ismert klasszikus sajtburger.

Classic Crispy Chicken Sandwich

Ez a szendvics a hagyományos csirkés hamburgerek receptét követi: Panírozott csirkemell, saláta és joghurtos krémes szósz. A panír ropogós és finom. A bundában felfedezhető fűszer (valószínűleg bors) nem erős.

A szósz a szétvágott zsemle mindkét darabjának belsejére jutott, azonban krémes íze hamar elillan. A saláta ropogós, finom. Méretét tekintve a másik két burgerrel szemben ez egy kicsit nagyobb, de nem fogunk egy darabtól jól lakni.

BBQ Rib Sandwich

Végül a nekem legkedvesebb íz, a barbecue képviselte burger következett a vacsora során. Megtalálható benne a szószón túl egy szelet jól grillezett borda, uborka és hagyma. A hús pont úgy volt átsütve, hogy még szaftos maradt, az íze karakteres. A hagyma ropog és a barbecue szósszal remek kombinációt alkot. Az uborka ebben a hamburgerben feleslegesen van jelen, mert kevésbé illett az íze a többi hozzávalóhoz. Mind a három burger közül ez ízlett a legjobban.

A hazai párszázas ajánlatokhoz képest ezek a burgerek nem annyira térnek el. Van minimális többlet (bacon például), de alapvetően az új hamburgerek üdvözlendők (mint az BBQ Rib). Bízom benne, hogy idővel ezek eljutnak Magyarországra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr935807817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása