Burger Blog

BpBurger (83) - Garibaldi Bisztró és Étterem

2013. október 08. Jancsa Jani

A legutóbbi Garibaldis tesztemnél sejj, előjött az a komment, hogy szép-szép, hogy a bloggert etetik, de miért nincs a tétel az étlapon. Nos, a legújabb burgernél addig nem tágítottam, míg az étlapon nem kötött ki a szendvics, így a héten már kóstolhatjátok a sertésburgert, a la carte!

A Garibaldiról már olvashattatok korábban, ha szeretnétek felfrissíteni az emlékeket, azt itt megtehetitek. A felszolgálás példaértékű, és ahogy néztem, a menüztetésnek köszönhetően az ebédidő még mindig telített.

2013-10-02 13.26.33.jpg

A röfiburger mindig kétesélyes, és bár a magyarok azért relatíve sok sertést szoktak enni, a hamburgerben ezt jól prezentálni... mindig nehéz ügy. Ez esetben az akadály sikerrel lett véve, a szaftos húspogácsa alapja sertéscomb, plusz a titkos fűszerezés, nem kevesebb, mint húsz dekagrammos méretben.

2013-10-02 13.26.44.jpg

A buci is házi készítésű, édeskésebb jellegű, nagyon szépen kinéző darab, ami ráadásul elképesztően jól passzol a belevalókhoz, a város élvonalába simán beletartozik. A hamburger érkezésekor már látjuk, hogy méretre sem kis jószág, ráadásul úgy meg van tömve minden jóval, hogy panaszunk végképp nem lehet - ha a Murcinak kiosztottam az ország rurális burgere címet, azt most visszavonom, mert ezt kéne mutogatni országimázs címen, tuti nem lenne Brüsszelben sem probléma.

2013-10-02 13.28.14.jpg

Nézzük meg hát, mi van odabenn: kezdünk egy jófajta mustárszósszal, alatta pedig egy hatalmas halom sült hagyma érkezik. A húson egy vastag szelet cheddar pihen, és erre egy jó szelet szívsonka teszi fel a koronát. A burgerben fontos szerepet tölt be egy nagy kanál kambodzsai zöldborsmártás (melyhez bennfentes infó, hogy a Műkedvelő Hedonista segítette séfünket, Lajost), majd ez alatt egy jó marék vecsési savanyúság is vár minket.

2013-10-02 13.28.08.jpg

Ez már csak így külön-külön leírva is ínycsiklandozó, de amikor beleharapunk, egyben nyeri el a végleges zsenialitását: az ízek egy olyan összhangot alkotnak, amilyennel nagyon rég találkoztam, és amit biztosan mondhatok, hogy minden gasztro-hangmester megirigyelne. Na modorosság off, és magyarul a lényeg, hogy ez egy pokolian jó burger.

2013-10-02 13.26.53.jpg

Köretként házi vágású sült burgonya érkezik, és bizony, már ettől sokkal jobb, mint szinte bármelyik mirelit. Amikor én ettem, bár sózva volt, de még így is kevesebb jelleget kapott, mint amennyit érdemelne - reméljük e téren történt némi változás a múlt hét óta.

A burger 3100 2790 jó magyar forintba kerül, ami egyáltalán nem olcsó, de most egészen bizonyosan merem azt állítani, hogy inkább spóroljatok két hetet, mert az étkezés után hangosan fogtok a gyönyörtől zokogni. Végre az ötödik kerületnek is van méltó burgere, becsüljük hát meg!

Adatlap

Nyitvatartás: 8-22.

Cím: 1054, Garibaldi utca 4.

Honlap: http://garibaldi.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/garibaldibisztro

Telefon / asztalfoglalás: (70) 436 4447

4sq: http://goo.gl/oCtUfe

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr615547730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása