Burger Blog

Vendégpost: Meat Market, London

2013. augusztus 13. Mr. Burger

Encsit már ismeritek, most pedig egy újabb remek londoni helyről küldött egy beszámolót nekünk - köszönjük! (speed)

Átlagos londoni péntek este, óriási a hőség, én meg készültem éhen halni. A Foursquare azt írta, hogy a hozzánk legközelebb eső kajázó a Meat Market nevű burgerező. Néhány jobbra és balra kanyar után meg is érkeztünk, majd a portált meglátva elment a kedvem az evéstől. De főleg az ott evéstől.

IMG_0733.jpg

Rózsaszín neon felirat volt a bejárat felett, ami közös volt a lépcsőház bejáratával is. Mindkettő úgy nézett ki mintha hetek óta nem lett volna takarítva. Azért csak felmentünk a lépcsőn és megnéztük a helyet, mert szerintem mindenkinek jár egy esély. Belépve aztán eltátottam a szám, olyan hangulatos volt az egész. Hosszúkás terem volt magas asztalokkal és bárszékekkel, egyik oldalán ablakkal, ami egy fedett csarnokra nézett (nappal piacként üzemel), másik oldalán pedig a rendelő pult és a nyitott konyha volt. Utóbbi akkora, mint a vendégtér. A plafonról pedig, szintén neon, hirdető táblák lógtak le.

IMG_0728.jpg

Rendelni a bejárat mellett lévő tábláról lehetett a pultnál. Szeretem az olyan helyeket, ahol nincs sok tétel, de ami van, az nagyon jól hangzik. Kértünk egy Dead Hippie-t (£8.00), egy Black Palace-t (£7.50) egy Chili Cheese Fries-t (£4.50) és egy-egy gin tonicot (£4/db). A burgerekhez elvileg nem járt köret, de ez a csilis sajtos krumpli felkeltette annyira az érdeklődésemet, hogy muszáj volt megkóstolni.

Italokat felmarkolva kerestünk egy asztalt a tömegben. Szerencsére az utolsó szabad volt, de szerintem az is csak azért, mert az előző vendégek tálcái és papírjai még ott voltak. Velünk szemben egy rácsos szekrényben a száraz áru raktárkészletet is megcsodálhattuk. Be vannak tárazva szószokból rendesen. Amúgy ketchupot és mustárt üvegestül, a pultról lehetett elvenni és korlátlanul használni. A mi asztalunkon mindegyikből volt legalább 2-2 flakon.

IMG_0734.jpg

Kb. 10 perc várakozás után hangosbemondón mondták, hogy elkészültek az ételeink. Burgerek csomagolva, a krumpli irtó jól nézett ki, eszméletlen illata volt, és brutál adag.

IMG_0735.jpg

A Dead Hippie-ben volt 2 húspogácsa; jégsaláta; sajt; savanyú uborka; darált, enyhén karamellizált vöröshagyma és “halott hippi” szósz. Korpás lisztből készült, rost lapon pirított buciban tálalták. Minden húst alapból mediumra készítenek, kivéve, ha kiemeled rendeléskor, hogy hogyan szeretnéd, hogy süssék. Nem is tudtam, hogy melyikhez nyúljak előbb, a krumplihoz vagy a burgerhez, de aztán az utóbbi nyert, mert én még olyat nem láttam, hogy a hús nagyobb legyen, mint a buci.

IMG_0736.jpg

A Black Palace-ban volt 2 húspogácsa; sajt; savanyú uborka; darált, enyhén karamellizált vöröshagyma, ketchup és mustár.

IMG_0739.jpg

Amennyire tartottam a bejáratnál ettől a helytől, most annyira el voltam ájulva. Mindkét burger egyszerűen csak remek volt.

És az a krumpli… Jobbféle mirelit szalmaburgonya volt olajban kisütve, összekeverve csilis, darált húsos szósszal és apróra vágott savanyú uborkával. Ennek a tetejére sajtot olvasztottak, majd French’s mustárral megcsíkozták.

IMG_0738.jpg

A hely egyedi, pazar és pörgős, a kaja pedig a nem felejthető kategória. Ahogy elnéztem a törzsközönség főleg buli előtti gyors vacsorára ugrott be. Elvileg 11-kor zárnak, de 10.15-kor, amikor mi eljöttünk, még sorban állás volt az ülőhelyekért és a konyhán az egyik szakács a darált husit gombócozta…

Látogatás: 2013. Július 5.

Számla: a végösszeg £28 volt / 2 fő. (Kb. 9600 Ft)

Meat Market http://www.themeatmarket.co.uk

Jubilee Market

Hall Tavistock Sreet

Covent Garden,London

WC2E 8BE

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr715422568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szuperferko 2013.08.13. 07:56:41

Jó poszt!
A chilis-sajtos krumpli ugyanaz, mint amit az Eddie Rockets-ben is lehet kapni? Mert az nagy találmány! :)
8 oz-os pogik voltak? Jól néznek ki a burgerek, és az ár is okés.

bl4ze 2013.08.13. 08:52:36

Fú,ez nagyon jó! Állatul néz ki minden!
Most mehetek hambizni ma ! :) :)

Zephyrous 2013.08.13. 14:07:51

Az ottani keresethez mérve, nem drága (sőt olcsó) hely. Burgerről jó képek készültek, kár hogy a csilis krumpliról nem készült több kép, kíváncsi lettem volna milyen belülről, mikor "meg van bontva". De jó post, még több ilyet az EU többi országából is!
süti beállítások módosítása